Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Γερμανός πρέσβης και οι επαφές του στην Κρήτη


Επαφές με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Γιώργο Δεικτάκη

Η ενδυνάμωση των εξαγωγών Κρητικών προϊόντων στη Γερμανία καθώς επίσης και του τουριστικού ρεύματος στο νησί μας, κυριάρχησε στη σημερινή συνάντηση στην Περιφέρεια Κρήτης ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον Γερμανό πρέσβη στην Ελλάδα Βόλφγκανγκ Ντόλντ (Wolfgang Dold).

Ο Γερμανός πρέσβης, που πραγματοποιεί εθιμοτυπική επίσκεψη στο νησί μας, ανέφερε ότι η Κρήτη εξακολουθεί να παραμένει ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός για τους συμπατριώτες του, ενώ έχουν μάθει να αγοράζουν και να καταναλώνουν ελληνικά προϊόντα.

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης ζήτησε και έγινε αποδεκτό από τον Γερμανό πρέσβη, να οργανωθούν άμεσα ειδικές συναντήσεις ανάμεσα σε παραγωγικούς φορείς της Κρήτης και εκπροσώπους γερμανικών εταιρειών λιανικής-σούπερ μάρκετ, με στόχο την αύξηση των κρητικών εξαγωγών στη γερμανική αγορά. Επίσης αποφασίστηκε να υπάρχει στενότερη συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης και Πρεσβείας για δράσεις υποστήριξης της παρουσίας της Κρήτης στις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού και προβολής προϊόντων στην Γερμανία. 

Ο κ. Dold επισκέφθηκε και τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γεώργιο Δεικτάκη , συνοδευόμενος από την επίτιμη Πρόξενο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στο Ηράκλειο κα Μαριάννα Ζουριδάκη, στα πλαίσια εθιμοτυπικής επίσκεψης.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ετέθησαν θέματα που αφορούν τις σχέσεις των δύο χωρών καθώς και θέματα τουρισμού και εμπορίου.

Ο κ. Dold ανέφερε στον κ. Δεικτάκη ότι γνωρίζει πάρα πολύ καλά τις δυσκολίες που βιώνουν οι πολίτες της Ελλάδας καθώς επίσης και πόσο δύσκολο είναι να ανταπεξέλθουν στην κρίση που περνάει η χώρα. Όπως επεσήμανε, θα διαβιβάσει στη χώρα του το όλο κλίμα και δήλωσε πως οι πολίτες της Γερμανίας κατανοούν ότι η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια και προς την κατεύθυνση αυτή θα προχωρήσουν μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]