Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ξεκάθαρο μήνυμα της Βαλεντίνα Ματβιένκο – Συνέντευξη στον Δ. Κωνσταντακόπουλο«Η Ρωσία εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για επενδύσεις στην Ελλάδα, αλλά με «καθαρούς όρους» τόνισε χθες η Βαλεντίνα Ματβιένκο, πρόεδρος του Σοβιέτ Φεντεράτσι (=Συμβουλίου της Ομοσπονδίας) της Ρωσίας, στις συναντήσεις της με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών.

Η κυρία Ματβιένκο, η οποία είναι στενός συνεργάτης του προέδρου Πούτιν, κατέστησε σαφές στην ελληνική κυβέρνηση ότι οι ρωσικές επιχειρήσεις διατηρούν ζωντανό το ενδιαφέρον τους για σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Η Gazprom δεν έχει αποσύρει το ενδιαφέρον της για τη ΔΕΠΑ, είπε η ίδια, και θα συμμετάσχει υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις στον νέο διαγωνισμό που θα προκηρυχθεί, τονίζοντας παράλληλα ότι...

...«η κρατική εταιρεία ''Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι'' ενδιαφέρεται για μια εξαγορά - πακέτο του τροχαίου υλικού, του διαχειριστή του αλλά και του Λιμένα Θεσσαλονίκης».

«Η ρωσική εταιρεία είναι η μεγαλύτερη σιδηροδρομική εταιρεία του κόσμου και η ΤΡΑIΝΟΣΕ από μόνη της δεν παρουσιάζει γι' αυτή σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον, είναι αέρας», δήλωσε η ίδια χαρακτηριστικά. 

Οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι θα πραγματοποιήσουν μεγάλες επενδύσεις στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο, το οποίο θα συνδεθεί με τα κυριότερα λιμάνια, ενώ η Θεσσαλονίκη θα γίνει κέντρο logistics. Ωστόσο, η ίδια διευκρίνισε ότι εάν δεν υπάρξει αυτό το «πακέτο» είναι πιθανόν το ρωσικό ενδιαφέρον να είναι περίπου συμβολικό.

Επίσημη πρόσκληση στον Βλαντίμιρ Πούτιν

Η Βαλεντίνα Ματβιένκο παρέδωσε στον Αντώνη Σαμαρά επιστολή του Ρώσου προέδρου, στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων γίνεται λόγος για τις διμερείς οικονομικές σχέσεις και τις πιθανές ρωσικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Επιβεβαίωσε ότι ο Βλαντίμρ Πούτιν έχει προσκληθεί από τον Α. Σαμαρά να επισκεφθεί επισήμως την Ελλάδα, επίσκεψη η οποία «θα δώσει ώθηση στις σχέσεις των δύο χωρών» και γι' αυτό «χρειάζεται καλή προετοιμασία για να έχει θετικά αποτελέσματα το ταξίδι». 

Η ίδια με έμφαση επισήμανε σε δηλώσεις της ότι στις συνομιλίες με τον Α. Σαμαρά επιβεβαίωσε τη θέση της χώρας της «για στρατηγική σχέση Ρωσίας - Ελλάδας».

Δείτε τη συνέντευξη της Βαλεντίνα Ματβιένκο, προέδρου του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας της Ρωσίας, στον Δημήτρη Κωνσταντακόπουλο:
Πηγή: Money ProΓράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]