Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία ενισχύει τον στρατό της στα σύνορα με τη Συρία

Η Τουρκία ανέπτυξε επιπλέον στρατεύματα κατά μήκος των συνόρων της με τη Συρία για την ενίσχυσή τους στην περίπτωση επίθεσης κατά της γειτονικής χώρας, μεταδίδουν σήμερα τα τουρκικά ΜΜΕ.

Φάλαγγα 20 οχημάτων αποτελούμενη κυρίως από τεθωρακισμένα οχήματα αναπτύχθηκε χθες το βράδυ στα σύνορα με τη Συρία στο ύψος της τουρκικής περιοχής Γιαϊλανταγί, της επαρχίας Χατάι στη νότια Τουρκία, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ντογκάν.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή τόνισε ότι ενισχύθηκαν τα στρατεύματα που έχουν αναπτυχθεί από τις αρχές της συριακής κρίσης, το 2011, στις ευαίσθητες ζώνες των μήκους 900 χιλιομέτρων κοινών συνόρων, κυρίως στην πόλη Γκαζιαντέπ (νότια Τουρκία).
Το γενικό επιτελείο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων αρνήθηκε κάθε σχόλιο.

Κέρι: Οι ΗΠΑ δεν σκοπεύουν να προβούν σε χερσαία επιχείρηση στη Συρία
Το γραφείο του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δεν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τις χερσαίες δυνάμεις κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία, ανέφερε την Τετάρτη ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.

«Οι αμερικανικές χερσαίες δυνάμεις δεν πρόκειται να συμμετάσχουν στην επιχείρηση», επισήμανε ο ίδιος. 

Με αυτές τις τελευταίες εξελίξεις γίνεται πασιφανές πως η Τουρκία είναι έτοιμη να αναβαθμίσει τον ρόλο της στην επικείμενη επίθεση στη Συρία (και φυσικά να πάρει κάποιο κομμάτι εδάφους μετά το τέλος του πολέμου). Επίσης απολύτως σαφές γίνεται πως οι ΗΠΑ τρέμουν στην ιδέα νεκρών αμερικανών στρατιωτών που θα βρεθούν να πολεμάνε στο πλευρό ανδρών της Αλ Κάιντα (γεγονός μη διαχειρίσιμο επικοινωνιακά, λόγω του πλήθους θανάτων αμερικανών στρατιωτών σε μάχες κατά της Αλ Κάιντα). 

Το μόνο βέβαιο είναι πως οι συνθήκες για την επικείμενη στρατιωτική επίθεση των ΗΠΑ κατά της Συρίας αλλάζουν συνεχώς, μεταβάλλοντας έτσι μέρος των επιχειρησιακών σχεδίων του αμερικανικού Πενταγώνου, η ηγεσία του οποίου δήλωσε πως ο στρατός των ΗΠΑ είναι έτοιμος για επίθεση ανά πάσα στιγμή, δηλαδή έχει έτοιμη μία σειρά από επιχειρησιακά σχέδια για κάθε περίπτωση και για κάθε εξέλιξη που θα προκύψει από τις πολιτικές επαφές και αποφάσεις. 

Η οικονομική επιβάρυνση που θα δεχτούν οι ΗΠΑ από μία τέτοια επιχείρηση φαίνεται πως μπορεί να ξεπεραστεί από ήδη υπάρχοντα κονδύλια του αμερικανικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας, χωρίς να υπάρξει έγκριση νέων κονδυλίων από την αμερικανική γερουσία, ενώ υπήρξε και σχετική πρόταση αραβικών κρατών για κάλυψη των εξόδων μίας επίθεσης στη Συρία. Ο Τζον Κέρι έδειξε θετικός σε μία τέτοια "χορηγεία", μεταβάλλοντας έτσι (ακούσια ή εκούσια) τον αμερικανικό στρατό σε μισθοφορικό στρατό ενός συνασπισμού αραβικών κρατών που διεξάγουν έναν τον δικό τους εκτεταμένο θρησκευτικό πόλεμο στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.



-->
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]