Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γύρισαν την πλάτη οι Έλληνες μουσουλμάνοι στο τουρκικό Προξενείο

Καίριο πλήγμα στον πολιτικό εγωισμό των αμετανόητων  εθνικιστών της Τουρκίας φαίνεται πως πέτυχε το Υπουργείο Παιδείας, στο ζήτημα  των ιεροδιδασκάλων της Θράκης.
Σύμφωνα με νόμο που ψήφισε η ελληνική Βουλή πριν αρκετό καιρό και είχε δημιουργήσει μεγάλες κόντρες στην Ολομέλεια, το ελληνικό κράτος είναι το μόνο αρμόδιο να διορίσει ιεροδιδασκάλους στα σχολεία της Θράκης, αφαιρώντας από τις τοπικές κοινότητες το προνόμιο, το οποίο κατέληγε σε ωμή παρέμβαση του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής στην ελληνική εκπαίδευση.

Από τη στιγμή μάλιστα, που εκδόθηκε η σχετική προκήρυξη για τις 90 θέσεις δασκάλων ισλαμικής θρησκείας, κύκλοι του τουρκικού προξενείου ξεκίνησαν μεγάλο αγώνα, ώστε να σαμποτάρουν οι δάσκαλοι της περιοχής το ζήτημα και η ελληνική Πολιτεία να βρεθεί σε αδιέξοδο. Η προκήρυξη ωστόσο ολοκληρώθηκε και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η μουσουλμανική μειονότητα γύρισε την πλάτη σε όσους προσπάθησαν να τη χρησιμοποιήσουν για να παίξουν πολιτικά παιχνίδια.

Παρά το κλίμα τρομοκρατίας που πήγαν να στήσουν με πρωτεργάτη των ψευδομουφτή Μετέ, οι θέσεις των μουσουλμάνων διδασκάλων καλύφθηκαν κανονικά και το επόμενο διάστημα αναμένεται να πιάσουν δουλειά σε σχολεία και τζαμιά. Οι μουσουλμάνοι θεολόγοι πάντως, δε θα έχουν εύκολο έργο καθώς δεν αποκλείεται οι εντολείς της Άγκυρας να δημιουργήσουν εκ νέου προβλήματα και κλίμα εκφοβισμού. Τα ονόματα πάντως όσων πέτυχαν, αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Άνθρωποι που ζουν στη Θράκη, μιλούν για μία πρώτη νίκη ψυχολογίας έναντι του Προξενείου, το οποίο εδώ και πολλά χρόνια προσπαθεί να χειραγωγήσει τους Έλληνες μουσουλμάνους.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]