Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι αραβικές χώρες θα πληρώσουν τα έξοδα για το χτύπημα στη Συρία

Ο αμερικανικός στρατός μετατρέπεται άτυπα σε μισθοφορικό στρατό, ο οποίος θα εμπλακεί σε έναν πόλεμο και θα κινηθεί έτσι ώστε να καλύψει τις ανάγκες μίας ομάδας αραβικών κρατών, οι οποίες διεξάγουν θρησκευτικό πόλεμο κατά του Ιράν και με το χτύπημα στη Συρία θέλουν να αποδυναμώσουν την Τεχεράνη, αφαιρώντας της έναν σύμμαχο.

Δεν είναι, δυστυχώς, μόνο η σκοπιμότητα της διατήρησης διεθνούς ισχύος στην οποία αποβλέπει η απόφαση για επίθεση των ΗΠΑ κατά της Συρίας, χωρίς μάλιστα να υπάρχουν δημοσιευμένες αποδείξεις που να εμπλέκουν την κυβέρνηση Άσαντ με την χρήση χημικών και τον θάνατο εκατοντάδων άμαχων πολιτών.
Η κατάντια της "υπερδύναμης" που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα (υπάρχει ευθεία απειλή για πτώχευση των ΗΠΑ στις αρχές του Οκτωβρίου) να διατηρηθεί στη θέση της "ηγέτιδας δύναμης" του πλανήτη, οδηγεί στην συμφωνία χρήσης του αμερικανικού στρατού από μία ομάδα αραβικών κρατών, που έτρεξαν να δηλώσουν ενδιαφέρον κάλυψης των οικονομικών εξόδων του αμερικανικού στρατού για την συμμετοχή του σε αυτόν τον πόλεμο.
Με την "ευγενική χορηγεία", λοιπόν, μίας ομάδας ανθρώπων που λυμαίνονται τον πλούτο των χωρών που διοικούν, η Ουάσιγκτον αποδέχεται να προχωρήσει στην θανάτωση χιλιάδων αθώων πολιτών για να... τιμωρήσει τον "κακό" Άσαντ.

Και όσο και αν η είδηση αυτή μοιάζει απίστευτη, χθες, το Πεντάγωνο δημοσιοποίησε τα ενδεικτικά έξοδα της επίθεσης. Με τους πιο συγκρατημένους υπολογισμούς, αναμένεται ένα έξοδο της τάξης των 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως δήλωσε ο αμερικανός Υπουργός Τζον Κέρι, τα έξοδα της πραγματοποίησης του πλήγματος έχουν ήδη υποσχεθεί να καλύψουν οι αραβικές χώρες. Ωστόσο, δεν διευκρίνισε ποιά ακριβώς κράτη θα καταβάλουν χρήματα.

«Με όλο το σεβασμό προς τις αραβικές χώρες, οι οποίες πρότειναν να καλύψουν όλα τα έξοδα, η απάντησή μας είναι: «Ναι, βέβαια!». Πολλές από τις χώρες αυτές, είπαν ότι εφόσον οι ΗΠΑ ενεργήσουν όπως και παλαιότερα έκαναν και σε άλλες χώρες που βίωναν τραγωδία, δεν θα υπάρξει οικονομικό πρόβλημα. Μην αμφιβάλετε ότι οι χορηγοί αυτοί είναι αφοσιωμένοι στα σχέδιά μας» δήλωσε ο Τζον Κέρι.

Η πανίσχυρη Ουάσιγκτον, λοιπόν, διαθέτει ανθρώπινο δυναμικό (στρατιώτες() και πολεμικό υλικό, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των "χορηγών" αυτού του πολέμου. Αν αυτό δεν είναι κατάντια για τις ΗΠΑ, τότε ίσως θα πρέπει να επαναπροσδιορισθεί η έννοια για την συγκεκριμένη λέξη ή θα πρέπει να βρεθεί μία νέα λέξη που να καλύπτει το μέγεθος της κατάπτωσης των ΗΠΑ...

Μετά από την συγκεκριμένη εξέλιξη, επιβεβαιώνονται όλοι όσοι μίλησαν για έναρξη μίας περιόδου αποχώρησης των ΗΠΑ από την θέση του πανίσχυρου κράτους, αφού είναι σαφής η υποχωρητικότητα, η ανασφάλεια και η αδυναμία των ΗΠΑ στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Παροδική ή όχι, η αδυναμία γίνεται απολύτως εμφανής, όταν μία χώρα δέχεται να πληρωθεί ο στρατός της από ξένες χώρες προκειμένου να πολεμήσει...
Αυτή η αδυναμία του Λευκού Οίκου δεν μένει απαρατήρητη και είναι βέβαιο πως μελλοντικά θα παίξει σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα.


ΥΓ: Ελπίζουμε πως δεν θα "θαυμάσουμε" και κάποια αμερικανική διαφήμιση που να λέει "Army for Rent"...


-->
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]