Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

O Πούτιν υπενθύμισε στον Ομπάμα για την ισότητα των χωρών και εθνών μπροστά στο Θεό

Οι εισβολείς έκαναν χρήση χημικών και όχι οι Σύριοι

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν απευθύνει σήμερα δριμεία προειδοποίηση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά της χρήσης στρατιωτικής βίας στη Συρία, λίγες ώρες πριν από την αμερικανο-ρωσική συνάντηση της Γενεύης επί της ρωσικής πρότασης για την επιβολή διεθνούς ελέγχου επί του συριακού χημικού οπλοστασίου.
Οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ρωσίας Τζον Κέρι και Σεργκέι Λαβρόφ, συνοδευόμενοι από δεκάδες εμπειρογνώμονες στον τομέα του αφοπλισμού, συναντώνται σήμερα στη Γενεύη για συνομιλίες με στόχο την εξεύρεση μίας διπλωματικής λύσης στη σύρραξη στη Συρία.

Ωστόσο, σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα New York Times και την ώρα που ο Τζον Κέρι κατευθύνεται ήδη προς την Ελβετία, ο πρόεδρος της Ρωσίας κλιμακώνει την πίεση προς την Ουάσινγκτον.
  • Κατ΄αρχάς, κατηγορεί τους σύρους αντάρτες, και όχι τον στρατό του καθεστώτος, ότι πραγματοποίησαν την επίθεση με χημικά όπλα της 21ης Αυγούστου για να προκαλέσουν μία στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ.
Ο ηγέτης του στενότερου και πιστότερου συμμάχου του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ απευθύνει δριμεία προειδοποίηση προς την Ουάσινγκτον ότι ενδεχόμενη προσφυγή στη στρατιωτική βία εκτός του πλαισίου του Συμβουλίου Ασφαλείας θα είναι "μη αποδεκτή" και "θα συνιστά επιθετική ενέργεια".
  • Επίσης προειδοποιεί ότι τα στρατιωτικά πλήγματα εναντίον της Συρίας θα μπορούσαν "να εξαπολύσουν νέο κύμα τρομοκρατίας, να βλάψουν τις πολυμερείς προσπάθειες για την επίλυση του ιρανικού πυρηνικού ζητήματος και της παλαιστινο-ισραηλινής διένεξης και να αποσταθεροποιήσουν περαιτέρω τη Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική", πλήττοντας παράλληλα το κύρος του ΟΗΕ.
"Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία και όλα τα μέλη της διεθνούς κοινότητας οφείλουν να εκμεταλλευθούν την ευκαιρία που παρέχει η βούληση της συριακής κυβέρνησης να θέσει υπό διεθνή έλεγχο το χημικό της οπλοστάσιο για να καταστραφεί", γράφει στο άρθρο του ο Πούτιν.
Καταλήγοντας, και σε έναν πιο συναινετικό (ειρωνικό;) τόνο, ο Πούτιν εκφράζει την "ικανοποίησή" του για την καλλιέργεια "σχέσεων εμπιστοσύνης" με τον πρόεδρο Ομπάμα.

Τα στιγμιότυπα από τη συνάντηση των δύο ηγετών την περασμένη εβδομάδα στην Αγία Πετρούπολη κατά τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 20 επιβεβαίωσαν τον βαθμό της ψυχρότητας που επικρατεί στις σχέσεις τους.

Πηγή OnAlert



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]