Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άκαρπη η πρώτη συνάντηση των αντιπροσώπων των μονίμων μελών του Σ.Α. του ΟΗΕ

Οι αντιπρόσωποι των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία), απέτυχαν να συμφωνήσουν επί σχεδίου ψηφίσματος, το οποίο θα αφορούσε τη ρωσική πρόταση για έλεγχο του χημικού οπλοστασίου της Συρίας. Οι αντιπρόσωποι συναντήθηκαν στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ρωσίας, στο Μανχάτταν και δεν έκαναν δηλώσεις μετά το τέλος της συνάντησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ρώσος αντιπρόσωπος απέρριψε χωρίς καμία συζήτηση το σχέδιο ψηφίσματος που υπέβαλε η Γαλλία, το οποίο δίνει στο καθεστώς του Ασαντ περριθώριο 15 ημερών για να αποκαλύψει όλα τα αποθέματα χημικών όπλων που διαθέτει και να τα καταστρέψει.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων η γαλλική πρόταση αναφέρει:

«Το Συμβούλιο Ασφαλείας… αποφασίζει ότι οι συριακές αρχές πρέπει άνευ όρων να καταστρέψουν, να απομακρύνουν ή να καταστήσουν αβλαβή όλα τα χημικά και βιολογικά όπλα που έχουν στην κατοχή τους».

Προτού προβούν στην καταστροφή των όπλων, οι συριακές αρχές θα πρέπει να επιτρέψουν στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών να διερευνήσει όλα τα χημικά όπλα που θα έχουν δηλωθεί και να δώσουν άδεια για περαιτέρω έρευνες σχετικά με ισχυρισμούς για παλαιότερες επιθέσεις όπου είχαν χρησιμοποιηθεί δηλητηριώδη αέρια.

Στην πρόταση, στην οποία καταδικάζονται οι επιθέσεις της 21ης Αυγούστου και συγκεκριμένα επιρρίπτονται ευθύνες στην κυβέρνηση της Συρίας, αναφέρεται ότι εάν η Δαμασκός δεν συμμορφωθεί, το Συμβούλιο Ασφαλείας «θα πρέπει να εγκρίνει περαιτέρω αναγκαία μέτρα, σύμφωνα με το Κεφάλαιο VII».

Πηγή Mega, DPA, ANA-MPA



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]