Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συριακή κρίση: Παράταση στην αγωνία και συνέχιση της αποσταθεροποίησης

Ενώ ο Λευκός Οίκος δίνει 15 ημέρες διορία στον Άσαντ να παραδώσει τα χημικά του όπλα (δεν υπάρχει καμία τέτοια διαταγή και προς την πλευρά των ισλαμοφασιστών που διαθέτουν χημικά), φαινομενικά η κρίση της Ανατολικής Μεσογείου και η στρατιωτική επίθεση των ΗΠΑ φαίνεται πως "παγώνει", αφού ούτε ο ΟΗΕ έχει καταλήξει σε κάποια ανακοίνωση, ούτε οι ΗΠΑ έχουν πείσει αρκετές χώρες για την επίθεση αυτή.

Ο γνωστός γεωπολιτικός αναλυτής Αθ. Δρούγος, σε ένα αποκαλυπτικό άρθρο του, μας ενημερώνει για το παρασκήνιο της συγκεκριμένης υπόθεσης, τους υπαρκτούς κινδύνους με την καταστροφή των χημικών και μας αποκαλύπτει το αδιέξοδο που απλά καλύπτεται από την διπλωματία μέχρι την στιγμή που θα αναλάβουν οι πύραυλοι...

Χρόνος στη διπλωματία ενώ τα χημικά αργούν να καταστραφούν

Σύμφωνα με πληροφορίες μου, ενώ οι Αμερικανοί απειλούσαν άμεσα με επίθεση στη Συρία, λόγω της χρήσης χημικών όπλων στην ανατολική Δαμασκό στις 21 Αυγούστου, η πρόταση για καταγραφή και καταστροφή των χημικών κυκλοφορούσε χωρίς να παρουσιάζεται στη δημοσιότητα από τις 9 Αυγούστου. Την πρόταση έκανε κατ' αρχήν ο Πολωνός ΥΠΕΞ Ράντεκ Σικόρσκι στον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρυ, ο οποίος την βρήκε τότε αρκετά θετική και είπε στον Σικόρσκι πως "...μπορεί να έχει αποτέλεσμα, αλλά δύσκολα''. Ο Πολωνός ΥΠΕΞ την έθεσε υπ' όψιν του Ρώσου ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος ήταν πολύ αρνητικός και του απάντησε πως δεν μπορεί να παραδίδεται ολόκληρο οπλοστάσιο φίλης χώρας στη Δύση.
Στην Αγία Πετρούπολη, και παρά την σχετική ψυχρότητα, ο Πούτιν μέσα στο εικοσάλεπτο που είδε τον Ομπάμα το επανέφερε, γιατί ο αμερικανός του είπε ότι ''...ανεξάρτητα από το κογκρέσο είμαι αποφασισμένος να χτυπήσω την Συρία για 72-96 ώρες''.
Ο Πούτιν ενεργοποίησε αμέσως τον Λαβρόφ και τον υπουργό άμυνας Σόιγκου, και κάλεσαν έκτακτα στην Μόσχα τον Σύρο ΥΠΕΞ Μουαλέμ, και από εκεί άρχισε να εξελίσσεται το όλο θέμα.

Σε περίπτωση που μεταβούν μονάδες στην Συρία για τον έλεγχο-καταστροφή χημικών όπλων, η Πολωνία, η Τσεχία, η Σουηδία, η Ελβετία και η Αυστρία είναι μεταξύ των υποψηφίων, γιατί έχουνε πολύ καλούς ειδικούς.

Τα προς καταστροφή χημικά όπλα πρέπει να τα προφυλάσσεις μέχρι την τελευταία στιγμή. Δεδομένου του πολέμου, ο Άσαντ απασχολεί όλο τον στρατό, ενώ οι αντάρτες είναι αναξιόπιστοι.
Άρα τα προβλήματα θα πολλαπλασιάζονται…

Οι αμερικανοί που καταστρέφουν επί χρόνια τα χημικά τους και έχοντας στο έδαφός τους ειδικές βάσεις, συνολικά τους κοστίζει 33 δισ. δολάρια και θα έχουν τελειώσει το 2021.
Στην Ρωσία η κατάσταση αργεί υπερβολικά και λογικά θα φθάσει το 2035.
Εν μέσω εμφυλίου όμως, δεν μπορείς να φέρεις τέτοιες συσκευές και συστήματα στην Συρία. Η ανακωχή είναι αδύνατο να υπογραφεί. Υπό κανονικές συνθήκες η κατάσταση θα είναι επικίνδυνη και ανά πάσα στιγμή απειλητική για να συμβεί το χειρότερο δυνατό…

Είναι απαραίτητο να υπάρξουν βάσεις όπου θα γίνει η καύση των χημικών σε 2000 βαθμούς του κλίμακας Φαρενάιτ. Για να γίνουν τέτοιες βάσεις χρειάζεται κατ’ ελάχιστον διάστημα 18 μηνών, ενώ εντωμεταξύ θα μαίνεται πόλεμος.
Στην Λιβύη του Καντάφι, με βοήθεια από ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία, έχουνε περάσει από το 2004 εννέα ολόκληρα χρόνια και μεγάλες ποσότητες αερίου μουστάρδας, που καταστρέφονται σχετικά εύκολα με αλκαλικά, δεν έχουνε ακόμα καταστραφεί!
Που να πας σε αέριο σαρίν ή vx...!
Επίσης τα χημικά όπλα θα χρειαστεί να βγούνε από πυροβόλα, οβίδες κ.λ.π. όπου σήμερα βρίσκονται.
Αυτή η διαδικασία είναι επίπονη και πάρα πολύ επικίνδυνη. Ειδικά στην Συρία…

Όπως μου έλεγε αναλυτής στην εταιρεία ''Battelle'' που ασχολήθηκε με τα ιρακινά και λιβυκά οπλοστάσια - χημικοβιολογικά: ''Μην περιμένεις αποτέλεσμα. Άσε που δεν γνωρίζουμε αν θα υπάρχει Άσαντ και τι θα γίνει με τους τζιχαντιστές, τους κούρδους και πάει λέγοντας''.
Απλά, λοιπόν, γίνεται διπλωματία για χρονικό κέρδος, και όχι για την σταθεροποίηση της Μέσης Ανατολής…

Σχόλιο ιστολογίου: Σίγουρα και οι δύο πλευρές (Ρωσία και ΗΠΑ) προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο, για να προετοιμαστούν καλύτερα για την επικείμενη σύγκρουση. Το πρόβλημα των ΗΠΑ είναι πως έχει τεράστια οικονομικά προβλήματα ενώ έχει απωλέσει και την έξωθεν καλή «ηθική» μαρτυρία. Από την πλευρά της Ρωσίας, το μεγάλο ζητούμενο είναι πως στρατιωτικά δεν είναι πανέτοιμη για να σηκώσει τους τόνους, ενώ οικονομικά την συμφέρει η παρούσα κατάσταση λόγω του ότι οι πωλήσεις ενέργειας προς την Ευρώπη αποφέρουν μεγαλύτερα έσοδα – κέρδη λόγω της κρίσης της Συρίας…



-->
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]