Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πάνος Καμμένος στην ΔΕΘ: Ανάπτυξη σε συνθήκες υποτέλειας δεν γίνεται

Πυρά κατά της κυβέρνησης και των μνημονιακών κομμάτων εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην 78η ΔΕΘ. Παράλληλα στάθηκε στην ανάγκη δημιουργίας ενός εθνικού μετώπου για την επανάκτηση της κυριαρχίας της χώρας και την επαναλειτουργία της δημοκρατίας, ενώ διατύπωσε τη θέση του κόμματος του για καταγγελία των Μνημονίου και διαγραφή του «επαχθούς χρέους».

«Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος μοιράζουν ό,τι έχει απομείνει από τη σάρκα της Ελλάδας, είναι συνέταιροι στην καταστροφή της χώρας και μαζί γονατίζουν μπροστά στην κ. Μέρκελ και τον κ. Σόιμπλε», τόνισε ο κ. Καμμένος
«Η ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή δεν έχει καμιά σχέση με την ΝΔ του κ. Σαμαρά και το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου δεν έχει καμιά σχέση με τον ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου, όπως δεν είχε και με το ΠΑΣΟΚ του κ. Σημίτη. Ο σοσιαλιστής Βενιζέλος και ο φιλελεύθερος Σαμαράς συγκυβερνούν και γεννούν Παπουτσή», είπε.

Ο «φασισμός» του Σαμαρά

Για τον πρωθυπουργό εξέφρασε τον φόβο ότι μπορεί και να «συνδιαλέγεται» για το όνομα των Σκοπίων και τον κάλεσε να του απαντήσει σχετικά σε ερωτήσεις που κατέθεσε στη Βουλή. Επίσης, κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά για «φασισμό» απέναντι στους βουλευτές της ΝΔ, όταν, όπως είπε, δεν τους επιτρέπει να ψηφίζουν κατά συνείδηση. Παρέπεμψε στην ομιλία του κ. Σαμαρά στη ΔΕΘ το 2011 και είπε πως τότε είχε χαρακτηρίσει «λάθος φάρμακο» την πολιτική της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου και στη συνέχεια έγινε «θιασώτης» αυτής της πολιτικής και σήμερα την εφαρμόζει μαζί με τον κ. Βενιζέλο.

Σχετικά με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε την εκτίμηση ότι δύσκολα θα μπουν στην επόμενη Βουλή, επειδή ο ίδιος θεωρεί πως τα μνημονιακά κόμματα δεν θα αντέξουν. Ο κ. Καμμένος προέβλεψε ότι θα γίνει «κούρεμα» καταθέσεων στην Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Σαμαράς θα προχωρήσει στο τρίτο Μνημόνιο σε «κούρεμα» των καταθέσεων στις ελληνικές Τράπεζες, χωρίς το όριο των 100.000 ευρώ», με το επιχείρημα ότι δεν θα θέλει να περικόψει άλλο μισθούς και συντάξεις. Ως προς το πρωτογενές πλεόνασμα, είπε ότι αυτό θα οφείλεται στο ότι η κυβέρνηση καθυστερεί την καταβολή συντάξεων σε 500.000 εν αναμονή συνταξιούχους.

Για πιθανή συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ

Για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, σημείωσε ότι έχει αλλάξει θέση και από την καταγγελία του Μνημονίου πέρασε στη θέση της επαναδιαπραγμάτευσης. Και σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας μαζί του απάντησε:

«Κοιτάξτε να δείτε. Αν αύριο το πρωί ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει και μας πει ότι υιοθετεί το πρόγραμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και τις θέσεις μας στα εθνικά θέματα, θα δεχθούμε τη συνεργασία. Από εκεί και πέρα, εμείς δεν κάνουμε αλισβερίσι καρέκλας, δεν πρόκειται να διαπραγματευθούμε με όρους ανταλλαγής εξουσίας. Εμείς έχουμε τις δικές μας θέσεις, έχουμε τις κόκκινες γραμμές μας».

Πρόσθεσε πως υπάρχουν θέματα που οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν διαπραγματεύονται και αυτά είναι τα εθνικά (το όνομα της Μακεδονίας, το Κυπριακό, η Θράκη κ.α.). Σε περίπτωση συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θα τελειώσει πριν γεννηθεί».

Για το ΤΑΙΠΕΔ, ο κ. Καμμένος είπε ότι πιστεύει πως η έδρα του θα μεταφερθεί στο Λουξεμβούργο και σχετικά με τη λύση που προτείνει η κυβέρνηση για τα Αμυντικά Συστήματα, παρατήρησε πως δεν είναι παραγωγή η συντήρηση οχημάτων των ενόπλων δυνάμεων και αναρωτήθηκε τι θα γίνει με παραγγελίες που εκκρεμούν ήδη από το εξωτερικό.

Ο Π. Καμμένος είπε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θεωρούν δίκαια τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, που έχουν το δικαίωμα στην απεργία, αλλά θα κάνουν τα πάντα για να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία. Προέβλεψε ότι θα είναι δύσκολος για τα νοικοκυριά ο χειμώνας που έρχεται και πρότεινε να υπάρξει ενιαία τιμή για το πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης στο ένα ευρώ το λίτρο, για δε το πετρέλαιο των αγροτών να ισχύσει ό,τι και για το ναυτικό πετρέλαιο.
Για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης ως προς το επίδομα θέρμανσης επισήμανε: «Ο κ. Σαμαράς είναι εκτός τόπου είναι και εκτός χρόνου. Τον Αύγουστο μείωσε τον ΦΠΑ στην εστίαση, αν περιμένει τον Μάιο και για το επίδομα θέρμανσης…».

Σε ό,τι αφορά στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του 2014 οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πρόκειται να στηρίξουν υποψήφιους που έχουν το χρίσμα μνημονιακών κομμάτων. Συζητούν δε με διάφορα πρόσωπα και είναι ανοιχτοί σε συνεργασίες με δυνάμεις από το δημοκρατικό αντιμνημονιακό τόξο. «Δεν θα στηρίξουμε τον κ. Μπουτάρη, διότι έχουμε αλλεργία στον Κεμάλ Ατατούρκ», είπε για τον δήμο Θεσσαλονίκης. Σε ερώτηση για τον Π. Ψωμιάδη απάντησε πως ποτέ δεν τον στήριξαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. «Έχει τον δικό του δρόμο και εναγκαλίζεται υπουργούς της κυβέρνησης από τους πιο μνημονιακούς», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν «αναγνωρίζει» την ΔΤ
Ο κ. Καμμένος τόνισε πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν αναγνωρίζουν το «μόρφωμα», όπως το ονόμασε, του ενδιάμεσου φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης. Γι αυτό ζήτησε να μην μεταδοθεί η συνέντευξη Τύπου από τη Δημόσια Τηλεόραση, παρά μόνον από την ΕΤ 3 στην οποία δόθηκε και η δυνατότητα να κάνει ερώτηση. Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, απάντησε πως «ο εισαγγελέας θα έπρεπε ήδη να έχει συλλάβει τον κ. Καψή γιατί δεν εφαρμόζεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας».

Πηγή με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


-->
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]