Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χερσαίο "χτύπημα" στη Συρία μέσω Τουρκίας


Στο τραπέζι βρίσκεται σχέδιο για χτύπημα των εγκαταστάσεων που φέρεται να βρίσκονται χημικά της Συρίας από την ξηρά. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται τουρκική εφημερίδα η οποία αναφέρει ότι για το ρόλο αυτόν προορίζεται η Τουρκία χωρίς η ίδια να το θέλει, Και αυτό καθώς ΗΠΑ και Ισραήλ τον αποφεύγουν για δικούς τους λόγους η κάθε μία!

Συγκεκριμένα σε σχέση με το μέτωπο εναντίον της Συρίας, ο Συνασπισμός Εθελοντών ( οι γνωστοί, παλιότερα, "πρόθυμοι") συζήτησε την πιθανότητα αποστολής χερσαίων δυνάμεων, αναφέρει ο αρθρογράφος της Taraf, κ. Χουσεγίν Οζάι: Σύμφωνα με όσα γράφει οι ΗΠΑ δεν θέλουν να προβούν σε μια επίθεση από αέρος εναντίον των συριακών εγκαταστάσεων που κατασκευάζουν χημικά. Προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο απώλειας ανθρώπινων ζωών, οι ΗΠΑ προτιμούν να διεξάγουν χερσαίες επιχειρήσεις για να αποκτήσουν τον έλεγχο των εγκαταστάσεων αυτών.

Μυστική επιχείρηση;
Όμως - συνεχίζει ο κ. Χουσεγίν Οζάι - οι ΗΠΑ δεν θέλουν να συμμετάσχουν σε χερσαίες επιχειρήσεις. Επιπλέον, μια επίθεση από το Ισραήλ δεν είναι δυνατή γιατί θα πυροδοτήσει αντιδράσεις, οπότε μένει στην Τουρκία να φέρει το βάρος της επέμβασης. Ο αρθρογράφος αναφέρει ακόμα ότι η Τουρκία είναι εναντίον της όποιας χερσαίας επέμβασης στη Συρία, οπότε συζητούνται άλλα σενάρια για την καταστροφή των χημικών εγκαταστάσεων.
Επί του τελευταίου δεν αναφέρονται άλλες πληροφορίες στο άρθρο - αν όμως κάποιος ήθελε να αφήσει ελεύθερη την σκέψη του θα υπέθεται ότι αυτό μπορεί να γίνει με κεκαλυμμένη επιχείρηση...

Προετοιμασίες από Τουρκία
Από την άλλη μεριά η Τουρκία έχει ήδη αποστείλει στα σύνορά της με τη Συρία, εκτοξευτές πυραύλων, τανκς, τεθωρακισμένα οχήματα και αντι-αεροπορικά όπλα ενώ στρατιωτικό κονβόι 20 οχημάτων αναδιπλώθηκε χθες στα σύνορα στην επαρχεία Χατάι.

Επίταξη οχημάτων SUV!
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα ο Υποδιοικητής του τουρκικού Στρατού, Γκαλίπ Μεντί συνεχίζει να επιθεωρεί το στράτευμα στα σύνορα ενώ το επιτελείο του κ Ερντογάν κάνει όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες για το ενδεχόμενο έκτακτης κατάστασης. Ο Υπουργός Αμυνας της Τουρκίας, ζήτησε από τη Γενική Διεύθυνσης Ασφαλείας πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των οχημάτων SUV (sport utility vehicles- "ελεύθερου χρόνου") που υπάρχουν στη χώρα ενώ φημολογείται η επίταξη τους σε περίπτωση πολέμου.

Πηγή OnAlert


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]