Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κεμαλικοί προς Ερντογάν: Ξεκινάς τον 3ο παγκόσμιο πόλεμο...

Στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο θα οδηγήσει ένα χτύπημα στη Συρία, υποστηρίζει το Ρεπουμπλικανικό κόμμα της Τουρκίας. Το CHP ακολουθεί μία σταθερά κριτική στάση απέναντι στις επιλογές του ΑΚΡ αναφορικά με την εξωτερική πολιτική της χώρας και προειδοποιεί ότι η Τουρκία θα βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα εάν και εφόσον «ανοίξει ο ασκός του Αιόλου» στη Συρία.

«Δεν πρόκειται να υπάρξει νικητής από έναν τέτοιο πόλεμο» υποστηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας ενώ κατηγορεί το κυβερνών κόμμα ότι ενώ όλοι οι κύριοι εμπλεκόμενοι στην κρίση συζητούν το «ιστορικό» αυτό θέμα στα κοινοβούλιά τους η κυβέρνηση της χώρας αρνείται να το θέσει στη βάσανο του πολιτικού διαλόγου.

«Το ΑΚΡ προσπαθεί να σύρει το έθνος σε έναν πόλεμο χωρίς τη θέληση του λαού για κάτι τέτοιο», κάτι το οποίο τα κάνει για εσωκομματικές ισορροπίες και όχι για το γενικό συμφέρον του τόπου.

Και καταλήγει ερωτώντας για το κατά πόσο η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει ένα «νέο Ιράκ» στα νότια σύνορά τους, προφανώς αναφερόμενος στην ίδρυση Κουρδικού κράτους στα νότια σύνορα της χώρας.

Το να φτάσουμε στο σημείο να υποστηρίξουμε ότι οι πλέον «λογικές φωνές» στην Τουρκία έρχονται από το κόμμα των… Κεμαλικών, τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καθόλου καλά στη γειτονική μας χώρα, πράγμα που μας κάνει να ανησυχούμε περισσότερο για τα μελλούμενα στη περιοχή μας και τις επιλογές της Άγκυρας οι οποίες θα μας επηρεάσουν άμεσα.Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]