Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Καταργούν την Ιστορία…


...από τα εξεταζόμενα μαθήματα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις!

Το σχέδιο νόμου για το νέο Λύκειο, που πρόκειται να φέρει στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κώστας Αρβανιτόπουλος, προβλέπει ότι σε λιγότερα μαθήματα θα εξετάζονται οι μαθητές στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Ρίχνοντας μια ματιά στα εξεταζόμενα μαθήματα στα τέσσερα Επιστημονικά Πεδία, μένεις με το στόμα ανοικτό. Το μάθημα της Ιστορίας υπάρχει μόνο στο πρώτο Επιστημονικό Πεδίο που αφορά τις Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Επιστήμες, για τα άλλα τρία Πεδία, των Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, τις Επιστήμες Υγείας και τις Επιστήμες Οικονομίας, Διοίκησης και Πολιτικές Επιστήμες, οι... σοφοί καθηγητάδες που σχεδίασαν το νέο Λύκειο έκριναν ότι ένας πολιτικός επιστήμονας δεν χρειάζεται να γνωρίζει την Ιστορία της πατρίδας του, ούτε να έχει γνώση της παγκόσμιας. Με αυτά τα μυαλά φτάσαμε εδώ, ξεριζώνοντας τις ρίζες μας, βγάζοντας μόνοι μας τα μάτια μας. Γι’ αυτό τα νέα παιδιά δεν ξέρουν τι είναι ο Κολοκοτρώνης, τι έγινε το ’40.

Και καλά οι κύριοι της Επιτροπής που διέγραψαν την Ιστορία από τα εξεταζόμενα μαθήματα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, οι οποίοι γύρευε ποιες καινοφανείς ιδέες πρεσβεύουν. Ο υπουργός Παιδείας πώς δέχθηκε, για ποιο λόγο συναίνεσε να καταργηθεί η Ιστορία από τον κατάλογο των μαθημάτων στα οποία θα πρέπει να εξεταστούν για να πάρουν το διαβατήριο για την Ανώτατη Παιδεία; Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ακόμη και όταν πας για γιατρός δεν χρειάζεται να ξέρεις Ιστορία;

Ξέρετε ποιο είναι το μήνυμα που εκπέμπουν αυτές οι απερίσκεπτες αλλαγές, κ. Αρβανιτόπουλε; Ότι κάποιοι θέλουν να κόψουν τη συνέχεια, να είμαστε αγνώστου πατρός. Ξεκίνησε το γκρέμισμα με την ουσιαστική κατάργηση της διδασκαλίας των Αρχαίων διά χειρός Ράλλη, τη σκυτάλη πήρε ο Βερυβάκης με την κατάργηση του πολυτονικού, μια και αυτό ήταν το... πρόβλημα της χώρας και τώρα συνεχίζετε εσείς με τη διαγραφή της Ιστορίας.

Αν δεν είναι έτσι, επαναφέρετε, κ. υπουργέ την Ιστορία στα εξεταστέα μαθήματα.


Πηγή: Το Παρόν




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Την ιστορία την αναιρούμε εμείς οι πολίτες
    καθημερινά, όταν:
    τα παιδιά μας δεν θέλουμε να κουράζονται και να αποστηθίζουν ιστορικά γεγονότα
    όταν δεν θέλουμε τα απιδιά μας να παρελάσουν στις εθνικές γιορτές γιατί μας στερούν την εκδρομή
    όταν βρίσκουμε εξευτελιστικές δικαιολογίες για να μην πάρουμε την φτηνή στολή παρέλασης, αλλά τα επώνυμα ρούχα τα ακριβοπληρώνουμε
    όταν έχουμε εξοβελίσει τη λέξη έθνος από το λεξιλόγιό μας για να μη μας κατηγορήσουν οι προοδευτικοί παρλαπίπες για εθνικόφρονες
    όταν δεν υπερασπιζόμαστε το σύνταγμα
    όταν εκλέγουμε τη Ρεπούση για αντιπρόσωπο του έθνους
    ... όταν... (μπορείτε να βάλετε δεκάδες άλλες αναιρέσεις) δεν είμαστε υπερήφανοι που γεννηθήκαμε σ' αυτό τον τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Θέλω επίσης να προσθέσω πως τα εξεταζόμενα στις πανελλαδικές μαθήματα είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να διαφωνήσεις με τα γραφόμενα στα βιβλία, γιατί θα μηδενιστείς. Αυτή η "θεματική" ιστορία που εξεταζόταν δεν προσέφερε πολλά στη γνώση της ιστορίας με τη γενική έννοια.

      Διαγραφή
  2. Σχολεια , μαθηματα , γνωσεις .... Απο χρονια πολλα τα σχολεια εγιναν καφενεια και ολα τ'αλλα ειναι για ναχουμε να λεμε .
    Εκ του μηδενος και η μαθηση , αν θελουμε να μιλαμε για μαθηση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Nα θάβεις την Ιστορία σου έχει πλεονεκτήματα Οι πολιτικοί παίρνουν αποφάσεις που αλυσοδένουν τον Λαό χωρίς να αισθάνονται προδότες Ο Λαός σκύβει εύκολα το κεφάλι και ακολουθεί τους δήθεν μπροστάρηδες σαν κοπάδι πρόβατα χωρίς να αισθάνεται ένοχος αφού έχει επιλεκτική αμνησία Τα ξένα αφεντικά λύνουν και δένουν στη χωρα μας πουλούν και μας αγοράζουν εφόσον o Λαός που έχει χάσει την μνήμη του δεν αξίζει κανένα σεβασμόΝα θυμάσθε όμως ότι eνας Λαός που ξεχνα το παρελθόν του χάνει το δικαίωμα στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κανένας ὅμως δὲν ἀπαγορεύει στὸ γονέα νὰ δείξη στὸ παιδί του πόσο,ὄχι μόνο ὡραία εἶναι ἡ ἐξιστόρησι τῶν παρελθόντων γεγονότων ἀλλά καί πόσο ὠφέλιμη.

    Οἱ γονεῖς ὠφείλουν,αὐτὰ τὰ δὺσκολα χρόνια νὰ ἐμφυσίσουν στὰ παιδιὰ τὴν ἀγάπη γιὰ τὴν ἑλληνική ἱστορία καὶ ἀρχαία ἑλληνικὴ γραμματεία.
    Ἄν θέλουν νὰ τὰ σώσουν.
    Τὸ σχολεῖο ξεχάστε το.
    Εἶναι μόνο γιὰ τὸ ἄχρηστο χαρτὶ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]