Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι ισλαμοφασίστες της Συρίας υπερέβησαν την κόκκινη γραμμή

Η σύλληψη και οι μαζικοί φόνοι ομήρων από τους εξτρεμιστές της συριακής αντιπολίτευσης μετατρέπονται στην κύρια τακτική μέθοδο δράσης τους στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία.

Το μέλος της ηγεσίας του Εθνικού Συνασπισμού των αντιπολιτευόμενων και επαναστατικών δυνάμεων Άνις Αϊρούτ παραδέχτηκε ότι οι μαζικές εκτελέσεις αμάχων κατοίκων στις ανατολικές και βόρειες περιοχές αποσκοπούν στην επιβολή της «ισορροπίας του τρόμου» με το σημερινό καθεστώς. Αν και πρέπει να σημειωθεί ότι κανείς ούτε μια φορά δεν έχει κατηγορήσει το καθεστώς Μπασάρ Άσαντ για ομηροποίηση ανθρώπων.

Οι φοβερότερες πληροφορίες φθάνουν τις τελευταίες ημέρες από το βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας, από τις κουρδικές περιοχές. Εκεί έχουν φονευθεί περίπου 450 όμηροι. Περίπου 120 από αυτούς ήταν παιδιά και οι υπόλοιποι – γυναίκες και γέροι. Οι όμηροι ήταν μέλη των οικογενειών της πολιτοφυλακής των Κούρδων, η οποία διεξάγει σκληρές και επιτυχείς μάχες με τους εξτρεμιστές.

Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι ισλαμιστές εξτρεμιστές στη Συρία, αποκτούν μορφές θρησκευτικής εθνικής εκκαθάρισης. Σύμφωνα με τα στοιχεία αραβικών τηλεοπτικών καναλιών, στις βόρειες περιοχές της χώρας οι Μουτζαχεντίν από τα τμήματα της «Τζεμπχάτ αν-Νούσρα» και του «Ισλαμικού κράτους» πήραν όμηρους περίπου 400 Αλαουίτες – γυναικόπαιδα και ηλικιωμένους ανθρώπους και τους μετέφεραν προς την κατεύθυνση των τουρκικών συνόρων. Ανάμεσα στους ομήρους είναι και ένας από τους ηγέτες της κοινότητας των Αλαουιτών, ο 80χρονος θρησκευτικός παράγοντας Μπαντρεντίν Γκαζάλ.

Οι Αλαουίτες από θρησκευτική άποψη είναι συγγενείς με το σιιτικό Ισλάμ. Σ΄ αυτή την κοινότητα ανήκει και ο Πρόεδρος Μπασάρ Άσαντ. Από τα τρία περίπου εκατομμύρια Αλαουίτες της Συρίας, της Τουρκίας και του Λιβάνου η πλειονότητα διαμένει στο έδαφος της Συρίας. Οι Κούρδοι στη Συρία ανέρχονται σε περίπου δυο εκατομμύρια, δηλαδή περίπου το 10% του πληθυσμού.

Ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Άσαντ δήλωσε χθες Δευτέρα στη Δαμασκό ότι πολιτικός διάλογος με τους εξτρεμιστές της αντιπολίτευσης δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει και κάλεσε να χτυπηθούν οι τρομοκράτες με «σιδηρά πυγμή». «Κανένας λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος δεν θα κάνει τη σκέψη ότι η τρομοκρατία μπορεί να παταχθεί με πολιτικά μέσα», - είπε ο Σύριος Πρόεδρος. Και πρόσθεσε ότι η κατατρόπωση των εξτρεμιστών είναι δυνατή μέσα σε μερικούς μήνες.

Τα κυβερνητικά στρατεύματα πραγματικά κερδίζουν τη μια νίκη μετά την άλλη και η ειρήνη θα έρθει στη Συρία. Αν και η περίοδος, που ανέφερε ο Άσαντ – μερικοί μήνες, δεν φαίνεται εφικτή, είπε στη «Φωνή της Ρωσίας» ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλίας και Επιχειρηματικής Συνεργασίας με τις αραβικές χώρες Βιατσεσλάβ Μουτούζοφ:

- Νομίζω ότι σήμερα εξαντλείται το απόθεμα υποστήριξης από τη Δύση των Σύριων μισθοφόρων και της συριακής αντιπολίτευσης. Όλος αυτός ο πόλεμος είχε αρχίσει ακριβώς χάρη στην ισχυρότατη υποστήριξη των δυτικών χωρών. Αυτή η υποστήριξη εξασθενίζει λόγω της εξάντλησης των πόρων. Από την άλλη η Ρωσία, η Κίνα και οι υπόλοιπες χώρες της BRICS δεν θα επιτρέψουν στη Δύση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να επέμβει απροκάλυπτα στον εμφύλιο πόλεμο με το μέρος της αντιπολίτευσης και των μισθοφόρων. Μόνο αυτό αποτρέπει τη νίκη αυτών των δυνάμεων. Ο δε εσωτερικός συσχετισμός δυνάμεων στη Συρία είναι υπέρ του συριακού καθεστώτος.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]