Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε επιφυλακή οι Μυστικές Υπηρεσίες της Αλβανίας


- Άνδρες των ειδικών δυνάμεων RENEA θωρακίζουν την Πρεσβεία των ΗΠΑ 
- Φοβούνται τρομοκρατικό χτύπημα

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Μυστικές Υπηρεσίες της Αλβανίας για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα της Αλ Κάιντα στην Αμερικανική Πρεσβεία στα Τίρανα.

'Ηδη από χθες ισχυρές δυνάμεις της Κρατικής Ασφάλειας αλλά και άνδρες των επίλεκτων ειδικών δυνάμεων RENEA έχουν θωρακίσει περιμετρικά την Πρεσβεία των ΗΠΑ και τους γύρω δρόμους από αυτήν.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την αλβανική πρωτεύουσα δεκάδες άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας της Αλβανίας βρίσκονται επί ποδός σε 24ωρη βάση παρακολουθώντας και την παραμικρή κίνηση γύρω από τους δρόμους της Πρεσβείας για την αποτροπή ενδεχόμενου τρομοκρατικού χτυπήματος.

Πηγές της αλβανικής αστυνομίας αναφέρουν πως τα μέτρα έχουν ληφθεί σε συνεργασία με το τμήμα ασφάλειας της Αμερικανικής Πρεσβείας, ενώ οι άνδρες των επίλεκτων ειδικών δυνάμεων RENEA αναμένεται να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι τέλος Αυγούστου.

Όπως αναφέρουν ειδικοί αναλυτές, το γεγονός ότι οι ΗΠΑ προχώρησαν σε τέτοια κίνηση, σημαίνει ότι λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψιν τους τις πληροφορίες, ενώ την ανησυχία τους εντείνει και το γεγονός ότι σήμερα λήγει το Ραμαζάνι.

Στο μήνυμα του, ο διάδοχος του Οσαμα Μπιν Λάντεν στην αρχηγεία της Αλ Κάιντα αναφέρει:

«Καλώ κάθε Μουσουλμάνο σε κάθε γωνιά του κόσμου να κάνει ό,τι μπορεί για να σταματήσει τα εγκλήματα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους εναντίον των Μουσουλμάνων στην Παλαιστίνη, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Υεμένη, το Μάλι, παντού».

Μάλιστα πριν λίγες μέρες δημοσίευσε και νέο ηχογραφημένο μήνυμά στο οποίο κατηγορεί ανοιχτά τις ΗΠΑ για την κατάσταση στην Αίγυπτο, υποστηρίζοντας ότι συνεργάστηκαν με τον στρατό, προκειμένου να πέσει η κυβέρνηση του ισλαμιστή Μοχάμεντ Μόρσι: «Οι Σταυροφόροι, ο λαός και ο στρατός της Αιγύπτου συμφώνησαν και χάρη στα χρήματα από τον Περσικό Κόλπο ανέτρεψαν την κυβέρνηση του Μοχάμεντ Μόρσι»

Με αφορμή τα συγκεκριμένα μηνύματα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία προειδοποιώντας τους Αμερικανούς πολίτες για το ενδεχόμενο πραγματοποίησης τρομοκρατικών επιθέσεων από την Αλ Κάιντα εντός του Αυγούστου, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα διέταξε την εθνική υπηρεσία ασφαλείας να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των Αμερικανών και σύμφωνα με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου θα συνεχίσει να ενημερώνεται τακτικά για τις εξελίξεις.

Πηγή: Αυτόνομη




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]