Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση - Συνεχείς περιπολίες από την ΕΛ.ΑΣ.


- Κατά περιπτώσεις η κυκλοφορία στα δάση θα απαγορεύεται και τη μέρα 
- Ποια μέτρα ανακοίνωσε ο Νίκος Δένδιας για να αντιμετωπιστούν οι πυρκαγιές 
- Έκτακτη σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη στο αρχηγείο της Πυροσβεστικής 
- Παρανάλωμα του πυρός τα ξημερώματα η Πάρνηθα 
- Δένδιας: "Ήταν εμπρησμός"
- Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα σε Βαρυμπόμπη και Θρακομακεδόνες 
- Σε «πύρινο» συναγερμό οι αρχές, που υπάρχει κίνδυνος φωτιάς τις επόμενες μέρες

Η φωτιά στον Μαραθώνα, η πυρκαγιά στην Πάρνηθα με τη νέα καταστροφή στην σε Βαρυμπόμη και Θρακομακεδόνες, που όλα δείχνουν πως ήταν εμπρησμός, οι φωτιές στο Ρόδο και στο Σερνικάκι Φωκίδας δεν έχουν απλά σημάνει συναγερμό αλλά προκαλούν και προβληματισμό.

Γι’ αυτό και το μεσημέρι της Τρίτης και ενώ η φωτιά στην Πάρνηθα βρίσκεται σε ύφεση, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, επισκέφθηκε το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής όπου έγινε, υπό την προεδρία του, σύσκεψη για τον εφιάλτη των πυρκαγιών.

Και αποφασίστηκαν μέτρα:

- Απαγόρευση της κυκλοφορίας στα δάση από τη δύση μέχρι την ανατολή του ηλίου 
- Απαγόρευση κυκλοφορίες κατά περιπτώσεις και κατά τη διάρκεια της ημέρας σε περιαστικά δάση 
- Ενίσχυση των περιπολιών από άνδρες της Αστυνομίας

Στις δηλώσεις που ακολούθησαν, ο Νίκος Δένδιας, δεν έκρυψε πως συμμερίζεται τις υποψίες των κατοίκων σε Θρακομακεδόνες και Βαρυμπόμπη πως η φωτιά που τους απείλησε τα ξημερώματα ήταν έργο εμπρηστών.


"Άλλοτε από εγκληματική αμέλεια, άλλοτε κάτω από αδιευκρίνιστες ή και ύποπτες λόγω της ώρας ή της περιοχής συνθήκες όπως παραδείγματος χάρη χθες το βράδυ στην περιοχή των Θρακομακεδόνων, ξεσπούν πυρκαγιές που θέτουν σε δοκιμασία τις αντοχές του έμψυχου δυναμικού του πυροσβεστικού σώματος. Aς μην ξεχνάμε άλλωστε ότι σύμφωνα με τα πρόσφατα της αρμόδιας υπηρεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, οι μισές περίπου πυρκαγιές από όσες έχουν εξιχνιαστεί τα αίτια τους οφείλονται σε εμπρησμό από πρόθεση", τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

"Αποφασίστηκε η πλήρης ενεργοποίηση της ΕΛΑΣ με πριπολίες συνεχείς στα δάση. Σας ανακοινώνω επίσης ότι θα απαγορευτεί απολύτως η κυκλοφορία και των πεζών και των οχημάτων στα περιαστικά δάση και από την δύση μέχρι την ανατολή του ηλίου αλλά και σε πολλές περιπτώσεις κατά την διάρκεια της ημέρας", πρόσθεσε.




Όλα αυτά ενώ η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει σημάνει συναγερμό για τις επόμενες μέρες, όταν σε πολλές περιοχές της χώρας ο κίνδυνος να εκδηλωθεί πυρκαγιά είναι πολύ υψηλός (επίπεδο 4) και αυτό προκαλεί ανησυχία, σε συνδυασμό και με τους θυελλώδεις βοριάδες που πνέουν σε όλη τη χώρα και δεν πρόκειται να υποχωρήσουν πριν από την Πέμπτη.

Πηγή: News IT




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Στρατος και πολιτοφυλακες , αλλα και οι πολιτες ειναι αρκετοι .
    Αυτα που λεει το σκουφακι ειναι εκ του πονηρου .
    Απλα , εναρξη απαγορευσης κυκλοφοριας , εφαρμοζουν οι υποτακτικοι δικτατορες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]