Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απίστευτο, αλλά αληθινό: τουρκόφρονες vs ΔΗΜΑΡ!

Κατηγορίες από τον μειονοτικό τύπο κατά του κόμματος της ΔΗΜΑΡ για… αντιτουρκικές απόψεις στο θέμα της μειονότητας της ελληνικής Θράκης!
 

Επίθεση με κατηγορίες για περίπου…εθνικιστικές αντιλήψεις εξαπέλυσε πρόσφατα κατά της… ΔΗΜΑΡ (ναι, ζήσαμε για να το δούμε μέχρι και αυτό στην ελληνική Θράκη!) το τουρκοπεριοδικό της Κομοτηνής  «Αζινλίκτσα» (11/7/2013).

Ο λόγος για όσα αναγράφονται στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος για μειονότητα «Ελλήνων μουσουλμάνων» που αποτελείται από τουρκογενείς, Πομάκους και Ρωμά (και όχι από σκέτους «Τούρκους», όπως συστηματικά ωρύονται οι λακέδες της Άγκυρας), αλλά και για το θέμα της σαρία (της οποίας ζητείται η κατάργηση)! Δείτε αμέσως όλο το πολύ ενδιαφέρον δημοσίευμα (σε μετάφραση του tourkikanea.gr) που φέρει τον χαρακτηριστικό τίτλο «Το κόμμα της ΔHMAΡ διαίρεσε στα τρία τη μειονότητα στη Θράκη: σε τουρκικής καταγωγής, Πομάκους και Ρωμά»! (1η φωτογραφία):
«Το κόμμα ΔΗΜΑΡ ανέφερε πως η μειονότητα στη Δυτική Θράκη είναι ¨Έλληνες μουσουλμάνοι¨ και αποτελείται από τρείς ομάδες, από τουρκικής καταγωγής, Πομάκους και Ρωμά ¨. Τα βλέμματα τώρα στρέφονται στον υποψήφιο βουλευτή της ΔΗΜΑΡ στις τελευταίες εκλογές Ιλχάν Αχμέτ. Για να δούμε ο Ιλχάν Αχμέτ που κατηγορεί τους ανταγωνιστές του, όταν η ιστορία φτάνει στο κόμμα του τη ΔΗΜΑΡ που διαιρεί την μειονότητα στα τρία, θα μπορέσει να αποχωρήσει;
Επίσης στην επίσημη ιστοσελίδα της ΔΗΜΑΡ ζητείται να καταργηθεί το ισλαμικό οικογενειακό δίκαιο που εφαρμόζεται στους ¨Έλληνες μουσουλμάνους¨ στη Δυτική Θράκη.
Στην ιστοσελίδα της ΔΗΜΑΡ και στην εργασία με την επωνυμία “Κείμενο προτάσεων”, στο τμήμα για τη μειονότητα (2η φωτογραφία) αναφέρονται τα εξής: “Το κόμμα της ΔΗΜΑΡ διεκδικεί την παροχή από το ελληνικό κράτος κάθε δικαιώματος που εξασφαλίζει ισονομία, όπως για κάθε Έλληνα πολίτη, στην μειονότητα των Ελλήνων Μουσουλμάνων, που κατοικούν στη Θράκη (τρεις εθνοτικές ομάδες: 50% είναι τουρκικής καταγωγής, 35% Πομάκοι και 15% Αθίγγανοι), με βάση το Σύνταγμα και τις διεθνείς συμφωνίες. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και το δικαίωμα του εθνικού αυτοπροσδιορισμού και η δυνατότητα να επωφεληθούν από δικαιώματα που πηγάζουν από σύγχρονες διεθνείς συνθήκες”…».
Εμείς τι να πούμε; Φαίνεται τελικά ότι, όσο κι αν δεν αρέσει στην παρέα του Προξενείου, κάποια πράγματα ακόμη και η σύναξη των ΔΗΜΑΡατων δεν μπορεί να τα αρνηθεί!
Το τι θα πει πάντως για όλα αυτά ο «άνθρωπος της Άγκυρας» και στέλεχος του κόμματος Ιλχάν Αχμέτ είναι πράγματι μία καλή απορία!

Αλλά κι αν εμείς την…επεκτείναμε λίγο περισσότερο, ώστε να συμπεριλαμβάνει και τους – σεσημασμένης… εθνικής συνείδησης – ελληνόφωνους του κομματικού παραρτήματος Ροδόπης, είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα μας λέγατε πολύ κακούς…

Πηγή "Προξενείο Στοπ"



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]