Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Μαύρα» εργάζονται πάνω από τις μισές γυναίκες στην Τουρκία


Το 52,6% των γυναικών στην Τουρκία εργάζονται άτυπα, όπως προκύπτει από τα κρατικά στοιχεία

Περισσότερο από το ήμισυ των εργαζομένων γυναικών στην Τουρκία εργάζεται άτυπα, σύμφωνα με τα κρατικά στοιχεία.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, το 52,6% των γυναικών που απασχολούνται στη χώρα, εργάζονται «μαύρα». Ωστόσο το σύνολο της άτυπης απασχόλησης μειώθηκε σε 37,6% τον Απρίλιο, στο σύνολο του εργατικού δυναμικού, από 38,8% τον προηγούμενο μήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, στην Τουρκία υπάρχουν 25,7 εκατομμύρια εργαζόμενοι ηλικίας άνω των 15 ετών, από τους οποίους οι 9,6 εκατ. εργάζονται παράνομα. Στους άνδρες το ποσοστό ανασφάλιστης και ανεπίσημης ανεργίας ανέρχεται σε 31% (5,5 εκατ. εργαζόμενοι).

Όσοι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε οποιοδήποτε φορέα κοινωνικής ασφάλισης, αλλά εργάζονται σε δική τους δουλειά, αποτελούν επίσης ένα μεγάλο ποσοστό των άτυπων εργαζομένων. Ενώ το 58,9% των περίπου 3,9 εκατομμυρίων ανδρών, οι οποίοι εργάζονται σε δική τους δουλειά, εργάζονται ανεπίσημα, 88,9% από τις γυναίκες αυτής της κατηγορίας λειτουργούν ανεπίσημα.

Υπάρχει τέλος μια μειοψηφία του 20% των περιστασιακά αμειβομένων εργαζομένων και το 16% των εργοδοτών που δεν είχαν εγγραφεί σε οποιοδήποτε φορέα κοινωνικής ασφάλισης.

balkans.com


Πηγή: Βόρεια



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Έτσι τους προέκυψε το οικονομικό θαύμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το μισθό τον δίνουν στις εργαζόμενες ή περνάει ο σύζυγος να τον εισπράξει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]