Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συμφωνία Ρωσίας - ΠΓΔΜ για South Stream


Η συμφωνία υπεγράφη από τον υπουργό Οικονομικών της πΓΔΜ, Ζόραν Στάβρεσκι και τον υπουργό Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αλεξάνταρ Βαλεντίνοβιτς Νόβακ

Υπεγράφη σήμερα στη Μόσχα συμφωνία συνεργασίας για την κατασκευή διακλάδωσης του αγωγού φυσικού αερίου «South Stream» και την προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου προς την πΓΔΜ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης της πΓΔΜ, η συμφωνία υπεγράφη από τον υπουργό Οικονομικών της πΓΔΜ, Ζόραν Στάβρεσκι και τον υπουργό Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αλεξάνταρ Βαλεντίνοβιτς Νόβακ.

Στην υπογραφή της συμφωνίας παρών ήταν και ο Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος είχε και συνάντηση με τον υπουργό Ενέργειας της Ρωσίας, καθώς και εκπρόσωποι της ρωσικής εταιρίας Gazprom.

Ο κ. Γκρούεφσκι εξέφρασε την ικανοποίηση του για την υπογραφή της συμφωνίας, σημειώνοντας ότι η διασύνδεση της πΓΔΜ στον αγωγό φυσικού αερίου «South Stream» είναι στρατηγικής σημασίας για τη χώρα του και η υλοποίηση του έργου θα εξασφαλίσει την ενεργειακή σταθερότητα της χώρας για μακρό χρονικό διάστημα και θα συμβάλει στην ενίσχυση των πολιτικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ της πΓΔΜ και της Ρωσίας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας χαιρέτισε τη δέσμευση της πΓΔΜ για τη διασύνδεση της στον αγωγό «South Stream» και σημείωσε ότι η σημερινή υπογραφή συμφωνίας είναι το αποτέλεσμα των ειλικρινών και φιλικών σχέσεων των δύο χωρών.


Πηγή: Βόρεια




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Εμάς, κ. Σαμαρά μας απαγορεύουν οι αμερικάνοι να έχουμε σχέσεις με τη Ρωσία. Εσείς τους υπακούτε και για ανταμοιβή υποστηρίζουν την ΠΓΔΜ κι όχι εμάς, παρότι μπλέκει σε κακές παρέες. Παρόλα αυτά εσείς γλύφετε τα παπούτσια τους από ευχαρίστηση που σας κάλεσαν να σας μαλώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οξω ρε αχαρακτηριστε πρωθυπουργέ. Πρώτος των υπουργών σου λένε έπειτα. Σαν δεν ντεπονται λιγάκι. Για όλα αυτά τα θέματα έπρεπε να υπάρχει ενημέρωση εις βάθος τους Ελληνικού εκλογικού σώματος και μετά δημοψήφισμα. Εννοώ για South Stream, AOZ και άλλα σημαντικά θέματα. Καιρός να φύγουν όλοι και να αναλάβουν άλλοι. Πατριώτες και με διάθεση για σωστή διαχείριση. Ειμαι σίγουρος οτι το παρόν δημοκρατικό πολίτευμα που έχουμε δεν μπορεί να δώσει λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα, δεν έχουμε δημοκρατικό πολίτευμα. Κοινοβουλευτική ολιγαρχία είχαμε, που οι εθελόδουλοι την μετέτρεψαν σε πρωτοφανή για τα παγκόσμια δεδομένα αποικία χρέους

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]