Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ακριτολογίες

Γράφει ο Ακρίτας

Στα τέλη του περασμένου μήνα το ΔΝΤ εξέδωσε το World Economic Outlook. Σε ένα γράφημα του έδειχνε ότι το χρέος των αμερικανικών νοικοκυριών, ως ποσοστό του εισοδήματος, μειώθηκε από 130% το 2007 σε 105% στα τέλη του 2012.
Στην ίδια περίοδο το χρέος των οικογενειών της Ευρωζώνης αυξήθηκε από 100% στο 110%.
Τι άλλο πρέπει να γίνει για να καταλάβεις ότι τα χρέη σου προς τις τράπεζες θα αυξάνονται γεωμετρικά;
Όπως έκαναν το τραπεζικό χρέος... διακρατικό.
Και το κερασάκι στην τούρτα ήρθε από το Βερολίνο: η συμμετοχή των καταθετών στη διάσωση των τραπεζών εκ των έσω (bail-in) οδηγεί τα μεγάλα κεφάλαια προς πιο «αξιόπιστα» τραπεζικά συστήματα στην ευρωζώνη, αλλά και εκτός αυτής, προς όφελος κυρίως των γερμανικών, λουξεμβουργιανών και ελβετικών τραπεζών.

***

O Ρεν είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις σε φορολογία!!!
Και ποια είναι η μεταρρύθμιση;
Να βαφτίζει το χαράτσι της ΔΕΗ ως...ενιαίο φόρο ακινήτων, όπου οι πολλοί που έχουν λίγα θα πληρώνουν περισσότερα και οι λίγοι που έχουν πολλά θα πληρώνουν λιγότερα.
Αλλά και το άλλο;
Φτάσαμε Ιούλιο και ακόμα δεν έχουμε τελειώσει με τις φορολογικές δηλώσεις, οι οποίες είναι και...ηλεκτρονικές.
Για να μην πω για την φοροδιαφυγή, η οποία έχει πλέον ξεφύγει. Για να πάρεις απόδειξη από ελεύθερο επαγγελματία πρέπει ή να παίξεις ξύλο μαζί του ή να τον...χρυσοπληρώσεις. Ένας στους τέσσερις δεν υποβάλει καν δήλωση ΦΠΑ, ενώ από τους υπόλοιπους εισπράττονται μόνο το...1/3.

***

Inequality, poverty, homelessness και unemployment,
είναι τα δώρα της πολιτικής του νεοφιλελευθερισμού στον λεγόμενο Δυτικό κόσμο.
Τα λέω στα αγγλικά, μιας και οι περισσότεροι «αντικρατιστές», καταλαβαίνουν καλύτερα τους όρους.

***

Τελικά έχουν δίκιο αυτοί που λένε ότι οι πιο σκληροί «αντικρατιστές», είναι αυτοί που τους σπούδασε το μεταπολιτευτικό σύστημα,
αυτοί που τους τάισε το μεταπολιτευτικό σύστημα,
είναι αυτοί που λένε ότι καλώς διώχνουν τους σχολικούς φύλακες από τα δημόσια σχολεία(επειδή πήγαιναν στα ιδιωτικά),
είναι υπέρμαχοι των απολύσεων των δημοτικών αστυνομικών, παραβλέποντας ότι η πλειοψηφία από αυτούς μπήκαν με... ΑΣΕΠ, ή ακόμα και τα έσοδα που φέρνουν στα δημόσια ταμεία, και κάνουν κριτική για την επαναφορά του φόρου πολυτελείας, ξέρετε αυτές για τις πισίνες, τα αυτοκίνητα πάνω από 2000 κε.!!!!


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]