Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν εξάγει επικίνδυνα τα προβλήματά του προς την Ελλάδα

Βομβιστές καμικάζι με εκπαίδευση στην Ελλάδα "βλέπει" πάλι η Τουρκία

Επιμέλεια Λ. Λιγουριώτης

Σε νέα προβοκατόρικη "επιστράτευση" βομβιστών αυτοκτονίας προχωρούν κύκλοι στην Τουρκία για να υπονομευσουν τους διαδηλωτές για το πάρκο Γκεζί αλλά και με την ευκαιρία την... Ελλάδα!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Sabah με τον τίτλο «Απειλή ζωντανής βόμβας για το Γκεζί», γράφει ότι έγινε γνωστό πως "η τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C" ετοιμάζεται, λέει, για επιθέσεις αυτοκτονίας μελών της υπό την ονομασία «δραστηριότητες θυσίας» για την κλιμάκωση της αντίστασης στο Ταξίμ.

Η οργάνωση, που κατά την εφημερίδα θεωρεί τις δραστηριότητες Γκεζί ως ευκαιρία, παρότρυνε τη συμμετοχή των μελών της στις διαδηλώσεις στην Κων/λη. Λέγεται πως η οργάνωση σχεδιάζει, ειδικά, επιθέσεις εναντίον του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας ΑΚΡ και κατά των κτιρίων της τουρκικής Ασφάλειας. Οι Υπηρεσίες Πληροφοριών της Τουρκίας έχουν τεθεί, κατά την εφημερίδα πάντοτε,σε συναγερμό, στην Κων/λη, στην Άγκυρα, στη Σμύρνη, στα Άδανα και στο Χατάι, αλλά και σε άλλες πόλεις.

Και πάλι οι βομβιστές με την ...εκπαίδευση στο ...Λαύριο!
Και ακολουθεί η γνωστή προβοκατόρικη ...σάλτσα με την ...ελληνική δήθεν εμπλοκή: Ισχυρίζεται λοιπόν επιστρατεύοντας τα ...γνωστά ψεύδη πως, κατά τους τελευταίους μήνες, μέλη της οργάνωσης, είχαν εκπαιδευτεί στα ...όπλα και στις ...βόμβες στο ...στρατόπεδο του Λαυρίου και εστάλησαν παράνομα στην Τουρκία και ότι σε επιχείρηση που είχε γίνει στις 31 Μαΐου στην Αδριανούπολη είχε συλληφθεί ο'' τρομοκράτης B.Y''., που συμπεριλαμβανόταν στον κατάλογο των λεγόμενων ''ζωντανών βομβών''. Νωρίτερα -συνεχίζει τους ψευδείς ισχυρισμούς - είχε διαπιστωθεί ότι'' τρομοκράτης με το όνομα F.E''. είχε πραγματοποιήσει είσοδο στην Τουρκία, αφού είχε περάσει από εκπαίδευση σε ...όπλα και ...βόμβες στο - που αλλού;- ...στρατόπεδο του Λαυρίου . Το άτομο αυτό στη συνέχεια άρχισε να καταζητείται παντού.

Πηγή OnAlert

Σχόλιο ιστολογίου: Ήταν δεδομένο -σχεδόν- πως ο Ερντογάν θα αποπειραθεί με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο (η ψευδολογία είναι συνήθης τακτική της τουρκικής "πολιτικής") να εξωτερικεύσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στην Τουρκία από τους τούρκους διαδηλωτές που έχουν αφαιρέσει σημαντικό τμήμα της ισχύος του. Και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πίστευαν και συνεχίζουν να πιστεύουν πως υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ο τούρκος πρωθυπουργός να αποπειραθεί να στραφεί προς την Ελλάδα (στην καμπούρα του γαϊδάρου), για να της "φορτώσει" συμμετοχή στα όσα δραματικά συμβαίνουν στο εσωτερικό της χώρας του. Όμως, το ότι επιμένει στην εκπαίδευση παραστρατιωτικών ομάδων (στο Λαύριο) εντός της Ελλάδας, σημαίνει πως είτε βρίσκεται σε μεγάλη αμηχανία (και δεν μπορεί να παράξει νέες ιδέες) είτε δεν τολμά να αντιμετωπίσει εκείνους που βρίσκονται πραγματικά πίσω από τα προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζει. Η αδυναμία της Ελλάδας (λόγω των φοβικών συνδρόμων -ή Κύριος είδε τι άλλους λόγους- των εν Ελλάδι κυβερνώντων), αποτελεί πραγματικό πειρασμό για τον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος βλέπει τους διαδηλωτές να μην υποχωρούν παρά την υπερβολική βία της αστυνομίας, βλέπει τους Κούρδους να κινούνται ευθέως για την δημιουργία ενός Κουρδιστάν (με σημαντικό μέρος των σημερινών τουρκικών εδαφών να συμπεριλαμβάνονται στο υπό δημιουργία κράτος των Κούρδων), βλέπει το αδιέξοδο απέναντι στην Συρία και τις απαιτήσεις των δυτικών συμμάχων της Τουρκίας) είναι άραγε μία λύση για τον απελπισμένο τούρκο πρωθυπουργό; Φυσικά και είναι, αφού παρά τις όποιες "δημοκρατικές τάσεις" των τούρκων πολιτών, εάν υπάρξει ένα εθνικιστικό ρεύμα και συσπείρωση απέναντι σε μία "επιθετική" Ελλάδα, τότε θα μπορέσει ο Ερντογάν να ξεπεράσει (έστω και για ένα μικρό χρονικό διάστημα) τα προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζει. Ενδεχομένως -με την παράλληλη ανικανότητα και υποχωρητικότητα των Ελλήνων πολιτικών- να μπορέσει να αποκομίσει και μέγιστα οφέλη από μία περιορισμένης εμβέλειας, χρονικής διάρκειας και έκτασης "σύγκρουση", η οποία δεν θα περιοριστεί στο επίπεδο δηλώσεων ή διπλωματικών κινήσεων. Και, ίσως, τελικά, η σανίδα σωτηρίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να είναι η τεχνητή δημιουργία ενός "ύψιστου εθνικού κινδύνου" για την Τουρκία. Άλλωστε, αυτή η συνταγή είναι δοκιμασμένη και υπόσχεται καλά αποτελέσματα, ειδικά όταν τα προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν είναι μεγαλύτερα από τα τυχόν προβλήματα που ήδη υφίσταται μία χώρα... Άραγε, θα τολμήσει ο "παράφρων" (όπως έχει χαρακτηριστεί ήδη από αμερικανικούς κύκλους) τούρκος πρωθυπουργός να κάνει το μεγάλο βήμα, βάζοντας φωτιά σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο και -πιθανότατα- στα Βαλκάνια;
Η περίπτωση του τούρκου πρωθυπουργού, όμως, έρχεται να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά την παροιμία "αν έχεις τέτοιους φίλους τι τους θέλεις τους εχθρούς..." και να στείλει επίσης για μία ακόμη φορά το μήνυμα προς την Αθήνα και την πίστη κάποιων "αρμοδίων" πως μπορούν να υπάρξει ελληνοτουρκική φιλία... Δυστυχώς, η Άγκυρα διαψεύδει για μία ακόμη φορά τις "ελπίδες" και δείχνει πως το αδιέξοδο δεν είναι πιθανό, αλλά στέκεται σταθερά μεταξύ των δύο χωρών... 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]