Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι "φλόγες της αραβικής άνοιξης" και η Ελλάδα (video)

Η εσωστρέφεια στην οποία η Ελλάδα έχει καταδικαστεί από τους πολιτικούς της και την οικονομική κρίση δεν επιτρέπει και στην κοινή γνώμη να κατανοήσει ίσως την σημασία όλων όσων γίνονται στην “γειτονιά” μας.

Οι εξελίξεις στην Αίγυπτο είναι άκρως σημαντικές . Η χώρα κινδυνεύει -μετά από τη Συρία- να βυθιστεί σ΄ έναν αιματηρό και απρόβλεπτο εμφύλιο.
Η Αίγυπτος, η λεγόμενη αραβική άνοιξη, οι εξελίξεις στην Τουρκία και κυρίως τι σημαίνουν όλα αυτά για τους Έλληνες είναι το θέμα συζήτησής μας με τον συγγραφέα του βιβλίου "Αραβική Άνοιξη" Βασίλη Γιαννακόπουλο.

Ο Βασίλης Γιαννακόπουλος υπηρέτησε στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (2000-2009), όπου ασχολήθηκε με την ανάλυση των γεωπολιτικών εξελίξεων κυρίως της περιοχής της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Συμμετείχε σε αποστολές στο εξωτερικό, με σκοπό τη γεωστρατηγική ανάλυση και την ανταλλαγή εκτιμήσεων για τις μείζονες παγκόσμιες προκλήσεις της δεκαετίας του 2000. Επιπτρόσθετα, ανέλυε και παρείχε εκτιμήσεις προς τη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία, για τις περιφερειακές γεωπολιτικές εξελίξεις. 
Ως αξιωματικός της Πολεμικός Αεροπορίας φοίτησε σε σχολεία του εσωτερικού και του εξωτερικού και του απενεμήθη μεταπτυχιακός τίτλος από την πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα. Το 2009 αποστρατεύθηκε με το βαθμό του ταξιάρχου και έκτοτε αρθρογραφεί σε ελληνικές και ξένες εφημερίδες, περιοδικά και ηλεκτρονικές στήλες, και ενίοτε διδάσκει σε στρατιωτικές σχολές.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ



Πηγή OnAlert


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]