Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Εκτός από οπισθοδρομικός είναι και εκδικητικός

Τον κάκιστο χαρακτήρα του απωθημένο από την εποχή της «φοίτησης» στα ισλαμικά σχολεία που όπως αποδεικνύεται στην πράξη τον έχουν διαποτίσει με το… δημοκρατικό φρόνημα, αποδεικνύει ο αυταρχικός πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μια υπόθεση που κάνει τον γύρο του κόσμου μέσω των διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων.
 
Ο σύγχρονος… σουλτάνος της Τουρκίας τα έβαλε αυτή τη φορά με το Επιμελητήριο των Τούρκων Αρχιτεκτόνων και Μηχανικών (TMMOB) που εκπροσωπεί 400.000 επαγγελματίες – μέλη, επειδή είχε το «θράσος» να του αντιταχθεί και να συμμετάσχει στις διαδηλώσεις που έγιναν στην πλατεία Τακσίμ, ενώ κατέθεσε και μηνυτήρια αναφορά στη Δικαιοσύνη.

Η ισλαμιστική κυβέρνηση Ερντογάν και AKP, προωθεί νομοθετική ρύθμιση με την οποία το Επιμελητήριο θα απολέσει την αρμοδιότητα να δίνει την τελική έγκριση στα σχέδια ανάπλασης του αστικού ιστού, κάτι που απέφερε τα πιο βασικά έσοδα για τη λειτουργία του TMMOB.

Το τουρκικό υπουργείο Περιβάλλοντος επιμένει ότι η ρύθμιση δεν σχετίζεται με τη «βεντέτα» που ξεκίνησε με τις μαζικές διαδηλώσεις κατά του Ερντογάν, χωρίς ασφαλώς να πείθει. Εξάλλου, ο πρωθυπουργός είναι γνωστός για την προώθηση κάθε είδους φιλικού προς τον ίδιο και το κόμμα του επιχειρηματία και για άλλες παρόμοιες πρακτικές. Έτοιμος για την ΕΕ, ούτε λόγος…

Πηγή  defence-point

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Σαν Γενιτσαρος που ειναι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "την προώθηση κάθε είδους φιλικού προς τον ίδιο και το κόμμα του επιχειρηματία και για άλλες παρόμοιες πρακτικές" Υπάρχει κάποια διαφορά με την Ε.Ε.;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]