Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ντουμπάι: Νορβηγίδα καταδικάστηκε επειδή κατήγγειλε το βιασμό της

Κατηγορούμενη βρέθηκε η 24χρονη Μάρτε Ντάλελβ από τη Νορβηγία, που είχε καταγγείλει τον βιασμό της στις αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, καθώς με απόφαση δικαστηρίου, καταδικάστηκε την Τετάρτη σε φυλάκιση 16 μηνών.

Το θέμα έχει προκαλέσει σάλο στη Νορβηγία με τον υπουργό Εξωτερικών της Νορβηγίας Έσπεν Μπαρτ Έιντε να δηλώνει ότι «φαίνεται πολύ παράξενο κάποιος που καταγγέλλει βιασμό να καταδικάζεται για πράξεις που στο δικό μας κόσμο δεν αποτελούν ούτε καν πταίσματα».

Το δικαστήριο του Ντουμπάι την καταδίκασε για ανάρμοστη συμπεριφορά με την αιτιολογία ότι είχε ερωτικές επαφές εκτός γάμου, για ψευδορκία και κατανάλωση αλκοόλ. Η νεαρή γυναίκα έκανε έφεση και θα ξαναδικαστεί, πιθανότατα στις αρχές Σεπτεμβρίου ενώ έχει καταφύγει σε μια νορβηγική εκκλησία στο Ντουμπάι απ' όπου έκανε έκκληση στην πατρίδα της για οικονομική βοήθεια αφού ξόδεψε όλες τις οικονομίες της για να πληρώσει τον συνήγορό της.

Ο υπουργός Εξωτερικών επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον ομόλογό του των ΗΑΕ για να συζητήσουν την υπόθεση, όμως χωρίς επιτυχία καθώς σήμερα οι αρμόδιοι απουσίαζαν επειδή είναι Παρασκευή, η ημέρα της προσευχής.

«Πιστεύω ότι είναι προτιμότερο να συνεχίσει η Νορβηγία να έχει διπλωματική αντιπροσωπεία στη χώρα», δήλωσε η νομική σύμβουλος του υπουργείου, Κάθριν Ράαντιμ αποκλείοντας το ενδεχόμενο ανάκλησης του πρεσβευτή της Νορβηγίας από τα ΗΑΕ, καθώς όπως εξήγησε κάτι τέτοιο, μπορεί να δυσχεράνει ακόμη περισσότερο τη θέση της Ντάλελβ.

«Το λιγότερο που μπορούν να κάνουν οι νορβηγικές αρχές είναι να της επιτρέψουν να μείνει στην πρεσβεία μας στο Άμπου Ντάμπι, όπου δεν θα μπορούν να την συλλάβουν», δήλωσε ο Περ Βίλι Άμουδσεν, βουλευτής του δεξιού Προοδευτικού Κόμματος καλώντας την κυβέρνηση να στηρίξει τη νεαρή γυναίκα.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Μουσουλανοι ....ειναι καλοι ...ειναι σαν και μας ...ολοι ειμαστε το ΙΔΙΟ !
    Ισως καποτε και η κοπελα να τα πιστευε και να τα υποστηριζε φανατικα .
    Ελπιζω μονο να μπορεσει να φυγη , διοτι ο βιασμος θαναι "τιποτα" μπρος σε αυτα που θα περασει αν την φυλακισουν την "δυτικη πορνη" , οπως αποκαλουν τις γυναικες μας οι μουσουλμανοι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]