Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εκπαιδευτικές προτροπές ενός θρασύτατου διπλωμάτη…

Τι ξεστόμισε πάλι ο Τούρκος πρόξενος Κομοτηνής Σενέρ σε τουρκο-εκδήλωση έξω από την Ξάνθη… 
 
Θα θυμάστε ασφαλώς που σας γράφαμε προ ολίγων ημερών εδώ στο “Προξενείο-Στοπ” για το νέο ξεσάλωμα του προξένου της Τουρκίας στην Κομοτηνή Ιλχάν Σενέρ καθ’ όλο τον Μάιο. Ε, μέσα σε αυτό προσθέστε λοιπόν και το παρακάτω: τα όσα ξεστόμισε δηλαδή πάλι σε μία τουρκογιορτή που διοργάνωσε στις 18/5 στο Κοπτερό Ξάνθης η παράνομη «Ένωση Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης» (και τη βάφτισε μάλιστα «Παιδικό Πανηγύρι» – απ’ όπου και η παρακείμενη φωτογραφία).

Παρόντες φυσικά (πλην εννοείται του – γνωστού για τις ενθελληνικές προκλήσεις του – προέδρου του τουρκοσυλλόγου Σαμή Τοραμάν) διάφοροι πρωτοκλασάτοι τουρκόψυχοι της Θράκης, όπως ο βουλευτής Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν (ΠΑΣΟΚ), ο βουλευτής Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ (ΣΥΡΙΖΑ), ο Μπεκίρ Μουσταφάογλου (ως εκπρόσωπος της λεγόμενης «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης»), ο επικεφαλής της κομματικής οργάνωσης Ξάνθης του τουρκο-κόμματος DEB Οζάν Αχμέτογλου, ο δήμαρχος Ιάσμου Ισμέτ Καντί, ο πρόεδρος του «Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης» Μεχμέτ Εμίν, οι δημοσύμβουλες Κομοτηνής (με τον προξενικό τουρκο-συνδυασμό) Σιμπέλ Μουσταφάογλου και Κοράι Χασάν (που είναι βέβαια και ο πρόεδρος της παράνομης «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής»), ο πρόεδρος της (επίσης) παράνομης «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» Αχμέτ Κουρτ, ο πρόεδρος της «Κοινότητας Αποφοίτων Μεντρεσέ» Ασίμ Τσαβούσογλου, η βοηθός του ψευδομουφτή Ξάνθης Φατμά Ιμάμ, ο πρόεδρος των «Θρησκευτικών Λειτουργών Τζαμιών Δυτικής Θράκη»ς Αχμέτ Αρήφ, η εκ Τουρκίας εκπαιδευτικός Μερτζάν Τζιβάν και πολλοί άλλοι.
Κατά την ομιλία του λοιπόν ο Σενέρ (2η φωτογραφία) είπε επί λέξει:  
«Σήμερα υπάρχουν θέματα στο επίπεδο της εκπαίδευσης της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης, που τα ξέρετε όλοι. Ανοίξτε και διαβάστε το άρθρο 42 της συνθήκης της Λοζάννης. Αναφέρει πως η μειονότητα μπορεί να ανοίξει κάθε είδους εκπαιδευτικό φορέα καλύπτοντας η ίδια τα έξοδα. Υπάρχουν προβλήματα στα σχολεία, αλλά μην τα περιμένετε όλα από τους βουλευτές και από τους δημάρχους. Πρώτα εσείς στηρίξτε τα μειονοτικά σχολεία».
Ωραία, ε; Έρχεται λοιπόν πάλι απροκάλυπτα ο εν διπλωματική ασυλία διατελών ανθυποτσογλανίσκος να παραδίδει μαθήματα στα χωριά (σ.σ. σε Έλληνες πολίτες υπενθυμίζουμε) για το πώς αυτή τη φορά θα σηκώσουνε κανονικά εκπαιδευτικό μπαϊράκι μέσα στην κυρίαρχη ελληνική επικράτεια. 
Αλλά και γιατί όχι – θα μου πείτε; 
Ποιος δηλαδή θα του τραβήξει το αυτί; 
Ο… Αβραμόπουλος;
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]