Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΗΠΑ: Η μητρική της ΑΒ Βασιλόπουλος πουλά σε προσφάτως “πτωχευμένη” εταιρεία!

Ένα μικρό δείγμα της “ανάπτυξης” των πολυεθνικών, είναι αυτό που συμβαίνει αυτή την στιγμή στις ΗΠΑ, όπου η DelHaize, μητρική της ΑΒ Βασιλόπουλος ανακοίνωσε ότι πουλά μέρος του δικτύου της στην εταιρεία Bi – Lo. 
Που είναι το περίεργο; 
Στο ότι η Bi – Lo είχε κάνει αίτηση για πτώχευση λίγα χρόνια πριν (2009)! 

Υπάρχει όμως ένα ακόμα πιο περίεργο στοιχείο στην υπόθεση: Μετά την αίτηση της Bi -Lo για υπαγωγή στον πτωχευτικό κώδικα (άρθρο 11), η DelHaize ανακοινώνει “συμφωνία εξαγοράς μεριδίου της εταιρείας” με την καταβολή 245 εκ. Ευρώ. 
Με αυτό το όπλο στην φαρέτρα, λίγες ημέρες μετά η Bi – Lo καταθέτει σχέδιο αναδιάρθρωσης στο αρμόδιο Δικαστήριο, το οποίο το εγκρίνει! 
Έτσι, η Bi – Lo “αναδιαρθρώνεται” με ένεση ρευστότητας 350 εκ. δολαρίων από την μητρική εταιρεία. 
Φυσικά το περιβόητο σχέδιο εξαγοράς από την DelHaize αποσύρεται διακριτικά!

Επειδή στον κόσμο των πολυεθνικών η αβροφροσύνη είναι βασικό χαρακτηριστικό, σήμερα η προσφάτως “πτωχευμένη” εταιρεία, έρχεται στην ευχάριστη θέση να αγοράσει τον καλοπροαίρετο σωτήρα της, δίνοντας και κατιτις παραπάνω… 265 εκ. Ευρώ! Δείγμα και αυτό της “ανάπτυξης” που φέρνουν οι πολυεθνικές. Όπως ακριβώς το παράδειγμα στην Σερβία που αποκαλύψαμε εδώ: ΑΒ Βασιλόπουλος: Πουλήθηκε σε πολυεθνική που ελέγχεται για τεράστιο σκάνδαλο στην Σερβία. 
 
Φαίνεται ότι τα αλογίσια παριζάκια είναι το λιγότερο που μπορεί να μας συμβεί εάν δεν οργανωθούμε ως καταναλωτές, ως Έλληνες. 
Όπως ακριβώς έκαναν οι Σέρβοι για τον εκεί “επιχειρηματία” που ήθελε να πουλήσει στην DelHaize αλλά βρέθηκε στην φυλακή. 
Είδηση που δεν “έπαιξε” πουθενά, προφανώς γιατί στην Ελλάδα τέτοιου είδους “επενδυτές” είναι ευπρόσδεκτοι τις ημέρες της ολικής κατάρρευσης.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]