Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σαμαράς: Συνεχίζουμε δύο κι αν χρειαστεί θα πάμε και σε εκλογές

Στη «θαρραλέα στάση» του Ευάγγελου Βενιζέλου ποντάρει πλέον ο Αντώνης Σαμαράς για την επιβίωση της κυβέρνησης, ενώ παράλληλα «άδειασε» τον Φώτη Κουβέλη κάνοντας εμμέσως λόγο για αθέτηση συμφωνίας, αλλά και την ΕΡΤ, την οποία και χαρακτήρισε «αμαρτωλή», παρότι απολογήθηκε εμμέσως λέγοντας ότι «το μαύρο [από τις οθόνες] θα φύγει», ενώ θα πριμοδοτηθούν με μοριοδότηση οι ήδη εργαζόμενοι… στο αμαρτωλό καθεστώς δεν πρόκειται να επιστρέψουμε.

Ο Φώτης Κουβέλης φέρεται εμμέσως από τον πρωθυπουργό να έχει αναζητήσει την ηρωική έξοδο από την κυβέρνηση, αν και τον κάλεσε να παραμείνει λέγοντας ότι τον θέλει κοντά του, ζητώντας έτσι να επανεξετάσει τη στάση του. Ωστόσο, είναι φανερό ότι πλέον ο σχεδιασμός για τον Αντώνη Σαμαρά δεν μπορεί παρά να ποντάρει μόνο στη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, όσο εύθραυστη κι αν είναι αυτή.

Η κυβέρνηση, με τα δεδομένα αυτής της στιγμής, είναι πλέον δικομματική, μέχρι να ξεκαθαρίσει τι θα κάνει ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος ίσως επιλέξει να αποσύρει τους υπουργούς του από την κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση, ο Αντώνης Σαμαράς έδειξε ότι έχει αποδεχθεί τα αιτήματα για επαναπροσδιορισμό της σχέσης των κυβερνητικών εταίρων μεταξύ τους, αλλά και δεν απέκλεισε το να γίνει ταχύτατα ανασχηματισμός.

Αναμένεται πλέον η απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, αλλά και η απάντηση Κουβέλη στον πρωθυπουργό.

Μήπως αρχίζουν να συμφέρουν οι εκλογές τον Αντώνη Σαμαρά;

Απαράδεκτα πολιτικά παιχνίδια κομματικών ισορροπιών στην πλάτη της χώρας, βρίσκονται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες με τον Φώτη Κουβέλη να επικαλείται τη «νομιμότητα» για να απεμπλακεί από τη συμμετοχή στην κυβέρνηση και να επιδιώξει τον επαναπατρισμό κάποιων ψηφοφόρων αφού διαισθάνεται ότι η προοπτική ενδεχόμενης αδυναμίας της ΔΗΜΑΡ να μπει στο Κοινοβούλιο στις επόμενες εκλογές, είναι ορατή.

Πλέον, οι πληροφορίες μιλούν για την απόσυρση των υπουργών της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση και την παροχή ψήφου ανοχής, ενώ παράλληλα οι πληροφορίες για διαρροές από το «στρατόπεδο» των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση χωρίς τη ΔΗΜΑΡ να μη συγκεντρώνει πλειοψηφία και να τελεί υπό τη ομηρία του Φώτη Κουβέλη και των διαθέσεών του που θα επηρεαστούν αναπόφευκτα από την απήχηση που θα έχουν οι αποφάσεις του στο εκλογικό σώμα.

Με βάση αυτές τις εξελίξεις κι ενώ συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο μόνο με τους προερχόμενους από τη Νέα Δημοκρατία υπουργούς, δεν μπορεί να αποκλειστεί η πρόκριση της λύσεως για εκλογές, ώστε τη λύση να τη δώσει ο ελληνικός λαός διαλέγοντας ξεκάθαρα ανάμεσα σε όσους επιλέγουν πλήρη ρήξη με την Τρόικα και τους άλλους που επιδιώκουν μέσω της συνεργασίας να εξασφαλίσουν τη χρηματοδότηση.

Ο Αντώνης Σαμαράς, όσο κι αν φαίνεται περίεργο, θα κληθεί να σταθμίσει και τις επιπτώσεις τέτοιας απόφασης στον εταίρο που του στάθηκε μέχρι το τέλος, αφού ο Ευάγγελος Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι ο τόπος δεν πρέπει να πάει σε εκλογές και ότι έχει εντολή από το κόμμα του να συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση. Διότι όπως φαίνεται, υπάρχουν στελέχη στο ΠΑΣΟΚ που δεν αποκλείουν μεταπήδηση στον ΣΥΡΙΖΑ…

Εξάλλου, εάν «τα σπάσει» η χώρα με την Τρόικα, δεν θα τίθεται θέμα απολύσεων ή όχι στην ΕΡΤ ή αλλού. Θα πληρώνει η Ευρώπη όσα αφορούν το χρέος και θα κληθεί η Ελλάδα να τα βγάλει πέρα με όσα χρήματα έχει στη διάθεσή της. Τόσο απλό, οπότε εκ των πραγμάτων θα γίνουν οι προσαρμογές που απαιτούνται. Αλλιώς δεν βλέπει κανείς την πραγματικότητα ή κάποιοι προσποιούνται ότι δεν γνωρίζουν, προσδοκώντας κομματικά οφέλη.

Πηγή Defence-Point
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Μπα ! εντολες υπακουουν και το θεατρικο εργο απο την πολιτικη ΣΚΗΝΗ το υποκρινεται τελεια .
    Αυτοι δεν διαφωνουν σε τιποτα .
    Δεν μπορουν , δεν εχουν τετοιες αρμοδιοτητες .
    Τους προλαβαινουν τα γεγονοτα και το αφεντικο ΤΟΥΣ βιαζεται να τελειωση το εργο η ΕΛΛΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]