Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο ανασχηματισμός θα καταπιεί τη ΔΗΜΑΡ αν…



Του Γιάννη Ντάσκα

Το πρόβλημα της πιθανής αποχώρησης στελεχών από τη ΔΗΜΑΡ και την αποχώρηση των δυο Υπουργών του Μανιτάκη και Ρουπακιώτη από την Κυβέρνηση σε ανασχηματισμό που μάλλον θα γίνει άμεσα αναδύεται καθώς προσέρχεται σε λίγη ώρα σε κρίσιμη συνεδρίαση των οργάνων του Κόμματός του ο Φώτης Κουβέλης.

Πρώτος ανοίγει την πόρτα της εξόδου ο Νίκος Μπίστης, ο οποίος προέβλεψε με δημόσια δήλωσή του ότι η ΔΗΜΑΡ θα έχει την πορεία του ΛΑΟΣ, ο οποίος μπήκε, βγήκε από την Κυβέρνηση και δεν ξανασήκωσε κεφάλι στο εκλογικό σώμα.

Το σοβαρότερο πρόβλημα,όμως, ο Φώτης Κουβέλης θα το έχει με τον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ βουλευτή Βασίλη Οικονόμου, ο οποίος όχι μόνο θα αποχωρήσει από τη ΔΗΜΑΡ αλλά ενδέχεται να είναι και υπουργός στη Νέα Κυβέρνηση.Ζήτημα μεγάλο τίθεται και με τον επίσης προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ βουλευτή Γιάννη Αμοιρίδη(Πιερίας)που είναι και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ. Τόσο ο κ. Αμοιρίδης, όσο και ο κ. Οικονόμου και ο κ. Τσούκαλης έχουν εκφράσει σοβαρά αντίθετες θέσεις από τη Μαρία Ρεπούση και όλα θα «μετρήσουν» για το αν και πόσο «κοινοί τόποι» μπορεί να βρεθούν μεταξύ τους.

Ο κ.Οικονόμου είναι και στην Επιτροπή της λίστας Λαγκάρντ, όπου έκανε εξαιρετική δουλειά. Ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς δεν θέλει ούτε να ακούσει το ενδεχόμενο παραμονής στην κυβέρνηση των δυο υπουργών της ΔΗΜΑΡ χωρίς ολοκληρωτική στήριξη από το Κόμμα του Φώτη Κουβέλη. Αν καταφέρει και βάλει αποχωρήσαντες από τη ΔΗΜΑΡ στο Υπουργικό Συμβούλιο θα… δικαιωθεί ο Ν. Μπίστης…

Όπως γράψαμε, το πρόβλημα της ΕΡΤ ήταν η αιχμή και η αφορμή αλλά όχι και η κύρια αιτία των προβλημάτων του Φώτη Κουβέλη στην Κυβέρνηση.Θέματα Δικαιοσύνης και κυρίως οι εκλογή στις επόμενες ημέρες των δυο ηγετών στον Αρειο Πάγο, δηλαδή προέδρου και εισαγγελέα είναι εξαιρετικά σοβαρά και η σοβαρότητά τους σε καμία περίπτωση δεν φαίνεται στην κοινή γνώμη.

Τεράστιο επιχειρηματικό μέγεθος που είχε επιτύχει την επιλογή της εντελώς αποτυχημένης (κατά την κρίση μας) προέδρου του Αρείου Πάγου ασκει και τώρα ισχυρότατες πιέσεις για την διαδοχή και στις δυο θέσεις που είναι κρίσιμες.Το επιχειρηματικό αυτό μέγεθος εκτιμά θετικά την παραμονή Ρουπακιώτη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης υπο την προυπόθεση οτι θα έχει αποφασιστικό ρόλο στα πρόσωπα που θα επιλεγούν και τα οποία θα διαχειριστούν τεράστια ανοιχτά σκάνδαλα πολλών επιχειρηματιών, πολιτικών κ.λ.π.

Στον Φώτη Κουβέλη διαμηνύθηκε ότι οι επιλογές δεν θα γίνουν από τον κ. Ρουπακιώτη και το θέμα αυτό κατά τις πληροφορίες ήταν πολύ πιο σοβαρό από το θέμα της ΕΡΤ. Ο Φώτης Κουβέλης αντέτεινε ότι αν ο κ. Ρουπακιώτης δεν επιλέξει πρόεδρο και εισαγγελέα στον Αρειο Πάγο θα έχει διακοσμητικό ρόλο και σ' αυτό είναι αντίθετος. Αυτονόητο είναι ότι αναφερόμαστε σε επιλογές και αυτό δεν σημαίνει κατά κανένα τρόπο ότι τα πρόσωπα που θα προτιμηθούν η προτιμήθηκαν έχουν οποιαδήποτε εξάρτηση από επιχειρηματικά συμφέροντα. Το εννοούμε με την έννοια του να προτιμά κάποιος πολιτικός η επιχειρηματίας το άλφα η βήτα πρόσωπο ανεξάρτητα από το αν το γνωρίζει η όχι.

Ο ανασχηματισμός λοιπόν θα γίνει νωρίτερα και ο χρόνος θα κριθεί από το αποτέλεσμα που θα έχει η συνεδρίαση της ΔΗΜΑΡ. Δηλαδή ο τρόπος που θα σταθεί απέναντι στην Κυβέρνηση. Και αυτή την ώρα γίνονται σοβαρές διεργασίες με μεσολάβηση του Β.Βενιζέλου ώστε να πέσουν οι τόνοι αλλά παρά τους ήπιους τόνους του ίδιου του Φώτη Κουβέλη ένα τμήμα της ΔΗΜΑΡ αντιδρά τελεσιγραφικά.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης διεκδικεί το ΠΑΣΟΚ, κυρίως για τα πολύ σοβαρά ανοιχτά θέματα που έχουν στελέχη του, αλλά η προηγούμενη θητεία του κ.Βενιζέλου έχει αφήσει τεράστιες ανοιχτές πληγές στο Υπουργείο αυτό. Στον ανασχηματισμό τα θέματα Υγείας, Παιδείας, Ενέργειας, Εξωτερικών, Εσωτερικών είναι αυτά που θα κρίνουν τις ισορροπίες της νέας Κυβέρνησης.


Πηγή: paraskhnio.gr

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αυτο που διαβασα ειναι η δημοκρατια που ολοι μιλουν και πολεμουν τους αλλους τους αντιδημοκρατες ;
    Αυτα τα σκουληκια ματαιως προσποιουνται οτι υπαρχουν .
    Θα χυθη αιμα . Πολυ αιμα . Δεν θα σταματησουν μπροστα σε κανενα σεναριο αρκει να γλυτωσουν τις κρεμαλες και τα μπουντρουμια μεχρι το τελος της αθλιας ζωης τους .
    Μπλεξαμε ασχημα , αλλα δικαιως .
    Οσοι μπορουν ας κοιταξουν τι μπορουν να κανουν διοτι ερχονται σχεδιασμενα τσουναμια και η τροφη θα ειναι για ΟΛΟΥΣ το μονο ζητουμενο για αρκετο διαστημα , που θα απασχολη τον Ελληνισμο .
    Πολεμος , πεινα , σφαγες και πλατσικο ...Αυτα ειναι μπροστα μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]