Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ζητείται λαός

Της Ευδοκίας Τσιλίδου

Η Απόφαση έχει παρθεί. Πάρθηκε στα γνωστά ξενοδοχεία των γνωστών λεσχών με ελληνική μικρή και τεράστια τουρκική συμμετοχή. Μόλις τέλειωσε η σύναξή τους ο πολιτικός λέων – Σαμαράς ρίχνει μια χειροβομβίδα κρότου – σκότους κατεβάζοντας διακόπτες για την ΕΡΤ.
Υπερασπιστής της πράξης του και χρισμένος διευθυντής του μελλοντικού διάδοχου υβριδίου με το όνομα ΝΕΡΙΤ ο γνωστός φετεινός ομοτράπεζος της λέσχης, διευθυντής της Καθημερινής δημοσιογράφος Παπαχελάς.

Στην ΕΕ δηλώνουν στην αρχή άγνοια, καταδικάζουν το γεγονός, μετά λαμβάνουν το αναγκαίο τηλεφώνημα και η πράξη εντάσσεται στις "υποχρεώσεις" της χώρας για μείωση θέσεων εργασίας. Σημειώνεται μικρή μεν αλλά συμβολική κινητοποίηση και από την άλλη πάλαι ποτέ ομοτράπεζο, την Διαμαντοπούλου. Φυσικά αναμένεται ΚΙΝΗΣΗ κι από τον άλλο Έλληνα προσκληθέντα στα σαλόνια της Μπίλντερμπεργκ, τον βιομήχανο Κυριακόπουλο. Περιμένουμε δείγμα γραφής και υπακοής του, δείγμα και με τις δύο έννοιες, σοφή πού 'ναι η ελληνική γλώσσα!

Στην απέναντι όχθη ένα παρεμφερές, ως προς το αιφνιδιαστικόν της υπόθεσης, γεγονός. Δι ασήμαντον αφορμήν ολόκληρη η Τουρκία ξεσηκώνεται για μια εβδομάδα, 4 νεκροί, 8000 περίπου τραυματίες και όλα τα αποθέματα της αστυνομίας σε υλικό καταστολής να έχουν τελειώσει! Δικτάτορα φώναζαν την προηγούμενη μέρα τον Ερντογάν στην πλατεία Ταξίμ, δικτατορικό κλείσιμο της ΕΡΤ ΣΕ ΕΜΑΣ την αμέσως επομένη.
Ένα ανησυχητικό ελληνοτουρκικό ταγκό άρχισε να ξεκινά που μπορούσε να καταλήξει και ως μοιραίο. Μοιραίο φυσικά για μας, τους λαούς, προγραμματισμένο για άλλους. Τελικά επικράτησε η λογική της παθητικής αντίστασης στην Τουρκία προς το παρόν φυσικά. Έξαλλος Ο Ερντογάν με τον αντιπρόεδρό του Αρίντς για τα δήθεν ήπια μηνύματά του προς τους εξεγερμένους. Του χάλασε την σούπα προφανώς, ήθελε επιδείνωση, επιδείνωση που θα οδηγούσε σε θερμά επεισόδια επίσης προφανώς, κατά εντολή πολύ, πολύ άνωθεν προφανέστατα. Κάποιοι ήθελαν να ξεκινήσει ένα μεγάλο γεγονός. Η απόφαση είχε παρθεί, δεν τους βγήκε.

Ο εδώ υπέρμαχος των λαϊκών συμφερόντων Βενιζέλος, έχοντας "επίγνωση της ιστορίας και του συμφέροντος του τόπου", διάβαζε της άπληστης αρχομανίας του, κλείνει με ΔΗΘΕΝ αντιρρήσεις το θέμα, νεμόμενος Υπουργεία και Αντιπροεδρίες και δημιουργώντας δεδικασμένο θα λέγαμε για μελλοντικές δικτατορικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Δεν φτάνει που μέχρι τώρα κυβερνιόμασταν Αντισυνταγματικά το επεκτείναμε και στο δικτατορικό αποφασίζομεν και διατάσσομεν εν μια νυκτί.

Σε μια συζήτηση προχθές άκουσα πάλι το γνωστό, ζητείται Ηγέτης. Όχι κύριοι δεν ζητείται ηγέτης, ΛΑΟΣ ζητείται, από αυτόν έχουμε έλλειψη, αυτός μόνον μπορεί να ανατρέψει Σχέδια κατά της Ανθρωπότητας, τα οποία, αν το προσέξατε, τρέχουν με υπερηχητικές ταχύτητες. Κι ο Μέγας Αλέξανδρος χωρίς τους αφοσιωμένους, σκληροτράχηλους στρατιώτες του θα ήταν ένας αιθεροβάμων.

Τα πράγματα είναι σοβαρά όσο ποτέ άλλοτε, δυστυχώς όχι πια μόνον για την Ελλάδα.
Ας το συνειδητοποιήσουμε.
Πονάει το ξέρω, ξεβολεύει το ξέρω, σώζει όμως.
Το ξέρετε;
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]