Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πως πρέπει να απαντήσουμε στoν Αχμέτ Νταβούτογλου



Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας 

Ο γκρίζος λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου βλέποντας τα οικονομικά προβλήματα της Κύπρου προέβη σε δηλώσεις, που καταλήγουν με απειλή για οριστική διχοτόμηση της Μεγαλονήσου. Δεν με εκπλήσσει αυτή η στάση, διότι η Τουρκία πάντα επιτίθεται, διπλωματικά ή στρατιωτικά, όταν μυρίζεται αδυναμία του αντιπάλου. Αλλωστε ο κ. Νταβούτογλου στο βιβλίο του «Το στρατηγικό βάθος» προειδοποιεί και προτείνει επικίνδυνες για τον Ελληνισμό δράσεις με έμφαση στην Κύπρο και τη Θράκη.

Πιστεύω ότι δεν πρέπει να μένουμε σε φραστικό επίπεδο διαμαρτυριών και απαντήσεων. Είναι καιρός να δείξουμε εμπράκτως ότι η Ελλάδα και η Κύπρος, παρά τα οικονομικά μας προβλήματα, δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχθούμε τη γεωπολιτική, οικονομική και πολιτιστική μας εξαφάνιση από τον χάρτη ούτε θα δεχθούμε να υποταχθούμε στα νεοοθωμανικά σχέδια των Ερντογάν και Νταβούτογλου.

Προτείνω, λοιπόν, τα εξής:

Η προκλητικότητα Νταβούτογλου οφείλεται συν τοις άλλοις και σε μηνύματα ηττοπάθειας που στέλνουν κάποια πρόσωπα, ομάδες ή ιδιωτικά συμφέροντα από τη χώρα μας. Είναι καιρός να σταματήσει αυτή η τουρκολαγνεία, που αποθρασύνει την Αγκυρα. Η κρατική μας τηλεόραση να γίνει αντίβαρο στα τουρκικά σίριαλ των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών και να αρχίσει να προβάλλει σωστά ιστορικά ντοκιμαντέρ για την Τουρκοκρατία, το 1821, τη γενοκτονία των Μικρασιατών, Ποντίων και Αρμενίων, για τις καταστροφές και τα εγκλήματα του Αττίλα στην Κύπρο. Είναι απαράδεκτο να προβάλλεται στην Τουρκία ταινία που παραδέχεται την ύπαρξη κρυπτοχριστιανών στον Πόντο και στην ελληνική τηλεόραση να μην έχει προβληθεί ποτέ.

Να αποσυρθούν τα σχολικά βιβλία που καλλιεργούν εθνική μειονεξία και ηττοπάθεια στο πνεύμα του Πρωτοκόλλου Τζεμ - Γ. Παπανδρέου. Μπορούμε να διδάξουμε αφανάτιστα και με εθνική αξιοπρέπεια την Ιστορία μας. Κλασικό παράδειγμα, το νέο βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού, το οποίο δεν επαναλαμβάνει τον συνωστισμό της κυρίας Ρεπούση, αλλά αποδίδει την αλήθεια με σεβασμό στους ήρωες και τους μάρτυρες. Υπάρχουν βιβλία Νέων Ελληνικών και Ιστορίας που αποδομούν την εθνική συνείδηση και έχουν επανειλημμένως επισημανθεί.

Να αυξηθεί σε 12 μήνες η στρατιωτική θητεία. Το εννεάμηνο δεν επαρκεί για τις αμυντικές μας ανάγκες και το έχουν δηλώσει οι πιο ειδικοί, όπως ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μ. Κωσταράκος, ο ακαδημαϊκός και απόστρατος στρατηγός Δ. Σκαρβέλης και άλλοι. Θα είναι ένα καλό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η Εθνική Αμυνα είναι για τους Ελληνες ιερή υποχρέωση.

Να επαναλειτουργήσει ο ενιαίος αμυντικός χώρος Ελλάδας - Κύπρου. Οι Τούρκοι μας αντιμετωπίζουν ως ενιαίο έθνος και ως ενιαίο αντίπαλο από τον Εβρο ως και την Κύπρο. Ο Ελληνισμός σήμερα ειδικά πρέπει να είναι περισσότερο ενωμένος από κάθε άλλη περίοδο, διότι και οι κίνδυνοι είναι κοινοί και οι ευκαιρίες είναι κοινές (π.χ. ΑΟΖ Ελλάδας – Κύπρου).

Να καταστήσουμε σαφές με δήλωσή μας στον ΟΗΕ και στην Ευρωπαϊκή Ενωση ότι δεν συζητούμε οποιαδήποτε αμφισβήτηση για το Καστελόριζο. Είναι ελληνικό έδαφος και θα υπολογισθεί ως σημείο μέτρησης της ελληνικής ΑΟΖ. Για συμβολικούς λόγους και για τόνωση του ηθικού των κατοίκων, να πυκνώσουν οι επισκέψεις πολιτικών και στρατιωτικών ηγετών στο νησί και να φιλοξενούμε εκεί Ευρωπαίους διπλωμάτες και ευρωβουλευτές, που θα δέχονται την κατάλληλη ενημέρωση.

Να απομακρύνουμε, επιτέλους, τους Πομάκους από την τουρκική παιδεία που λαμβάνουν, χωρίς να το θέλουν, στη Θράκη. Να αλλάξει ριζικά η εκπαίδευση της μειονότητας ώστε να μαθαίνουν ότι είναι Ελληνες μουσουλμάνοι και όχι υποχείρια του τουρκικού προξενείου. Να διαμηνυθεί στον Τούρκο πρόξενο ότι και η παραμικρή ενέργειά του έξω από τα αυστηρώς διπλωματικά του καθήκοντα θα αποτελέσει αιτία απελάσεώς του, χωρίς να αποκλείεται ακόμη και η κατάργηση του προξενείου Κομοτηνής.

Έργα, λοιπόν, όχι μόνο λόγια.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

  1. ποσο ανεπαρκης ειναι η τρικολορ κυβερνηση???Δεν εχουμε κυβερνηση,ειναι ανυπαρκτη...και ανυπαρκτοι οι μαριονετες που την αποτελουν.Απορω γιατι τους ανεχομαστε,γιατι δεν μαζευομαστε 500 ατομα με οτι εχει ο καθενας και να παμε να τους τουλουμιασουμε στη φαπα?αναθεμα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαιρετίζω τη πρωτοβουλία σας.Όσα αναφέρετε είναι σημαντικά και θα έπρεπε να είναι αυτονόητα.Να διαδωθούν παντού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαιρετίζω την πρωτοβουλία σας και θεωρώ αυτονόητα όσα αναφέρετε.Να διαδωθεί παντού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΩΘΕΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ.ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ.ΑΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ,ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ,Ν'ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΒΕΒΑΙΑ ΤΗΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ.ΕΤΣΙ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΒΑΘΟΥΣ,ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ,ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ,ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΛΑΒΙΔΑΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΘΩΜΑΝΩΝ ¨ΠΑΣΑΔΩΝ¨ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΡΜΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ.ΑΥΤΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.
    ΤΑΣΟΣ-ΒΟΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Να αυξηθεί σε 12 μήνες η στρατιωτική θητεία. Το εννεάμηνο δεν επαρκεί για τις αμυντικές μας ανάγκες και το έχουν δηλώσει οι πιο ειδικοί, όπως ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μ. Κωσταράκος, ο ακαδημαϊκός και απόστρατος στρατηγός Δ. Σκαρβέλης και άλλοι. Θα είναι ένα καλό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η Εθνική Αμυνα είναι για τους Ελληνες ιερή υποχρέωση."

    Η θεση στο ΓΕΕΘΑ ειναι ετοιμη και σας περιμενει.Μα και βεβαια,με 3 μηνες στον στρατο παραπανω εισαι ετοιμος και εντιμος αντρας.Τι ειναι αυτα που λετε αγαπητε;Εχετε εκπληρωσει στρατιωτικη θητεια και θεωρειτε φρονιμη την επιπλεον ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ εκπαιδευση;Να σοβαρευτουμε λιγο.Δεν ειναι αυτο το προβλημα μας.Ο στρατος ειναι μια στανη,και οι ελληνες δεν γεννηθηκαν προβατα.Καποιοι θελουν ομως να ειμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αυτος ο βλακακος της ΝΔ (dimokratianews) οτι θελει γραφει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν θα σε ρωτήσω που είδες τις βλακείες για να μας τις πεις. Περιμένω από εσένα να μας γράψεις τα σοβαρά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο νεο-οθωμανισμός είναι η συστηματική προσπάθεια της Τουρκίας να επεκτείνει την πολιτική της επιρροή στις χώρες της πρώην οθωμανικής αυτοκρατορίας. Τα μέσα που χρησιμοποιεί για το σκοπό αυτό είναι η διπλωματία, οι μουσουλμανικές μειονότητες, η κουλτούρα, οι εμπορικές συναλλαγές, η συνεργασία των ντόπιων πολιτικών, δημοσιογραφικών, εκπαιδευτικών και επιχειρηματικών ελίτ και φυσικά η απειλή χρήσης ή η χρήση στρατιωτικής βίας. Η Θράκη είναι στο στόχαστρο της Τουρκίας όπως και το Αιγαίο. Η ελλαδική κυβέρνηση ακολουθεί ενδοτική στάση που υπό τις δεδομένες συνθήκες οδηγεί σε εθνική αυτοκτονία. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το θέμα μπορείτε να διαβάσετε το βιβλίο 'Νεο-οθωμανισμός', επιμέλειας Γιώργου Καραμπελιά. Κριτική του υπάρχει εδώ:
    http://argonautis.eu/neo_othomanismos.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]