Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λίστα Λαγκάρντ: Διαφωνίες για τον ρόλο της ΕΥΠ

Διώτης και Μπίκας τηλεφωνήθηκαν πριν την κατ' αντιπαράσταση εξέταση, αλλά δεν τιμωρήθηκαν για πιθανή προσυνεννόηση!
Για άγνωστους λόγους ο κ. Μαρκογιαννάκης δεν είχε να κάνει ερωτήσεις στους εξεταζόμενους!

Διαφωνία για την εμπλοκή ή όχι των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και συμφωνία για την ενημέρωση του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου προέκυψε χθες κατά την κατ' αντιπαράσταση εξέταση των κ. Διώτη και Μπίκα, η οποία διακόπηκε «βίαια» ύστερα από μία ακόμα επεισοδιακή κόντρα με φραστικές επιθέσεις και ύβρεις μεταξύ του προέδρου της επιτροπής Χρ. Μαρκογιαννάκη, της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Π. Ρήγα.

Ι. ΔΙΩΤΗΣ: Από αυτά που μου είχε πει τόσο ο Κ. Μπίκας όσο και ο Γ. Παπακωνσταντίνου, σχημάτισα την πεποίθηση πως οι μυστικές υπηρεσίες εμπλέκονται στην έλευση της «λίστας Λαγκάρντ» στην Ελλάδα.

Κ. ΜΠΙΚΑΣ: Κατέθεσε πως η ΕΥΠ δεν είχε καμία εμπλοκή στη «διαδρομή» της λίστας, ενώ επανέλαβε πως επικοινώνησε με τον Γ. Παπανδρέου, ωστόσο χωρίς, όπως τόνισε, να μπουν στην ουσία της υπόθεσης.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για μία ακόμα φορά με τη συμπεριφορά της τίναξε στον αέρα την εξέταση των δύο μαρτύρων, αφού σύμφωνα με τους παριστάμενους βουλευτές επιχείρησε να υποβάλει τους μάρτυρες -έπειτα από ατελείωτες ώρες κατά μόνας εξέταση- σε νέο πολύωρο γύρο ερωτήσεων, προκειμένου να κερδίσει μόνο και μόνο τις εντυπώσεις.

Ολα ξεκίνησαν όταν ο κ. Μαρκογιαννάκης στη διάρκεια της κατ' αντιπαράσταση εξέτασης εκτίμησε πως δεν υπάρχουν «άγνωστες» αντιφάσεις μεταξύ των δύο μαρτύρων, με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να αντιδρά έντονα και να τον χαρακτηρίζει ως «αρχιερέα της συγκάλυψης» και «έκθετο», ισχυριζόμενη πως δεν ήθελε ο ίδιος να γίνουν αποκαλύψεις εν όψει της -προσυνεννοημένης, όπως είπε- κατάθεσης του Ευ. Βενιζέλου την Πέμπτη.

Ο πρόεδρος της επιτροπής αντέδρασε λέγοντας «δεν έχω ξανακούσει τόσες ύβρεις», ενώ εξερχόμενη από την αίθουσα ρώτησε με ένταση αν θα διακοπεί η συνεδρίαση με αποτέλεσμα να της επιτεθεί φραστικά ο Π. Ρήγας λέγοντας: «Νούμερο, δεν θα μας πεις εσύ τι θα κάνουμε, νούμερο;».

Σφοδρή ήταν η αντιπαράθεση του προέδρου της Επιτροπής Χρ. Μαρκογιαννάκη με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζ. Κωνσταντοπούλου
Στη συνέχεια και αφού από τις φωνές οι υπάλληλοι στον πρώτο όροφο της Βουλής είχαν βγει από τα γραφεία τους για να δουν τι είχε συμβεί, ο Χρ. Μαρκογιαννάκης, όπως είπε, διέκοψε τη διαδικασία λόγω των ύβρεων προς το πρόσωπό του. Σε κοινή δήλωση που έκαναν αργά το βράδυ οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν πως «απόψε μεθοδεύτηκε με τον πλέον προκλητικό τρόπο η ακύρωση της κατ' αντιπαράσταση εξέτασης των μαρτύρων κ. Μπίκα και Ι. Διώτη που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Πριν από το «θερμό επεισόδιο», ο μεν Κ. Μπίκας φέρεται να ισχυρίστηκε πως η ΕΥΠ δεν είχε καμία εμπλοκή στη «διαδρομή» της λίστας Λαγκάρντ από τη Γαλλία προς την Ελλάδα αλλά και στην αξιοποίησή της, ενώ αντίθετα ο Γ. Διώτης αντέκρουσε τον ισχυρισμό του Κ. Μπίκα, αφού φέρεται να είπε πως «από αυτά που μου είχε πει τόσο ο Κ. Μπίκας όσο και ο Γ. Παπακωνσταντίνου, σχημάτισα εδραία την πεποίθηση πως οι μυστικές υπηρεσίες εμπλέκονται στην έλευση της λίστας Λαγκάρντ στην Ελλάδα».

Διαφωνίες για τον ρόλο της ΕΥΠ
Αναφορικά δε με την ενημέρωση του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου από τον Κ. Μπίκα, η οποία καταγράφεται στα e-mails που είχε καταθέσει ο Γ. Διώτης, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ επανέλαβε πως επικοινώνησε με τον κ. Παπανδρέου, δεν θυμάται τι ακριβώς συζήτησαν, πάντως δεν μπήκαν σε καμία περίπτωση στην ουσία της υπόθεσης και πολύ περισσότερο στα ονόματα που περιέχονταν στη λίστα Λαγκάρντ.
Οι δύο μάρτυρες, όπως φέρεται να είπε ο κ. Μπίκας, είχαν τηλεφωνική επικοινωνία την Παρασκευή, προκειμένου να ρωτήσει τον Γ. Διώτη για το περιεχόμενο των e-mails που κατέθεσε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας στην Προανακριτική.

Νωρίτερα, με αίτημά του ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και μέλος της Προανακριτικής Β. Καπερνάρος ζήτησε να κληθεί εκ νέου να καταθέσει στην επιτροπή ο επικεφαλής της αρχής για την καταπολέμηση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος Π. Νικολούδης με αφορμή την κατάθεσή του στον αρμόδιο εισαγγελέα, στον οποίον επί της ουσίας «αθώωσε» τα συγγενικά πρόσωπα του Γ. Παπακωνσταντίνου, λέγοντας πως «θεωρώ εξαιρετικά απίθανο το ενδεχόμενο τα πρόσωπα αυτά να έχουν τελέσει αδίκημα φοροδιαφυγής και σε κάθε περίπτωση, με βάση τα εισοδήματα που τα πρόσωπα αυτά δήλωσαν, όχι απλώς δικαιολογούνται-καλύπτονται τα ποσά που φέρονται ορισμένοι από αυτούς να έχουν καταθέσει στην ελβετική τράπεζα HSBC, αλλά και υπερκαλύπτονται και δικαιολογούνται».

Εν τω μεταξύ, τα πρακτικά της κατάθεσης του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη ζητά με επιστολή του από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που ερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης.
Εντός της χθεσινής ημέρας ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης αναμενόταν να αποστείλει στη Βουλή τη λίστα με τα ονόματα που είχε δημοσιεύσει στο περιοδικό «Hot Doc».

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ - Καταθέτει την Πέμπτη
Την Πέμπτη το πρωί θα καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, ανοίγοντας επί της ουσίας με τον τρόπο αυτό τον κύκλο καταθέσεων των πολιτικών προσώπων. Την επόμενη δε εβδομάδα αναμένεται να κληθεί για κατάθεση ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου (με πιθανότερη ημερομηνία την επόμενη Τρίτη), ωστόσο είναι άγνωστες οι προθέσεις του πρώην πρωθυπουργού, αν δηλαδή θα προσέλθει στην επιτροπή ή θα αποφασίσει να αποστείλει υπόμνημα.

Σήμερα
Κατά τα λοιπά, σήμερα αναμένεται να περάσει το κατώφλι της Προανακριτικής ο Στ. Γιαννικόπουλος, συνεργάτης του πρώην γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών Δημήτρη Γεωργακόπουλου ο οποίος, σύμφωνα με τον κ. Γεωργακόπουλο, ήταν εκείνος τον οποίο προσέγγισε κάποιος για να του «πουλήσει» αντί ενός εκατ. ευρώ λίστα με τα στοιχεία Ελλήνων καταθετών σε τράπεζες του εξωτερικού, ενώ αύριο αναμένεται να καταθέσει ο σύμβουλος του Α. Σαμαρά, Στ. Παπασταύρου, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται με την ιδιότητα του νομικού στον λογαριασμό των 550 εκατ. δολαρίων που περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. «Αν μιλήσαμε με τον Παπανδρέου για την λίστα Λαγκάρντ θα ήταν για το πώς πρέπει να γίνει ο χειρισμός της» ανέφερε, λένε ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Πρέσβης Κωνσταντίνος Μπίκας στα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που διερευνούν την υπόθεση.
    Αυτό αποτελεί και την επιβεβαίωση των όσων αποκάλυψε ο κ.Διώτης με τα περιβόητα e-mails που αποδείκνυαν την εμπλοκή στην υπόθεση του πρώην πρωθυπουργού αλλά και του εξοχώτατου κυρίου Μπίκα.
    Εμπλοκή που μπορεί να έχει μία εξήγηση μετά την αποκάλυψη της ύπαρξης τρίτου
    προσώπου “που δεν στάθηκε δυνατόν να εντοπιστεί”, στους λογαριασμούς των διεγραμμένων Ροσσώνη – Σικιαρίδη και του κ. Μαργέλου, στενού, λένε, φίλου του Γιώργου Παπανδρέου.
    Δεν μπορεί λοιπόν ο εξοχώτατος κύριος Μπίκας να λέει ότι δεν γνωρίζει τι περιείχε η λίστα αλλά από την άλλη να έχει τη δυνατότητα να ενημερώνει τον πρωθυπουργό (ΓΑΠ) για το πως να τη χειριστεί ή αργότερα τον Υπουργό Οικονομικών (Βενιζέλο) για το πως να την αξιοποιήσει... Έτσι τουλάχιστον κατέθεσε... Γιατί πως αλλιώς προτείνεις στον πρωθυπουργό τον χειρισμό ενός θέματος και στον υπουργό την αξιοποίησή του, αν πρώτα δεν το έχεις επεξεργαστεί, αν πρώτα δεν έχεις αναλύσει το περιεχόμενό του και τα δεδομένα του; Άλλωστε ο ίδιος στην κατάθεσή του, όπως τουλάχιστον αναφέρονται στα επίσημα Πρακτικά της Βουλής, αναφέρει και μια σύσκεψη στελεχών της ΕΥΠ για το θέμα και βασικά την εμπλοκή του Δντου Δημοσίων Σχέσεων... Άρα τι κάνει νιάου νιάου; Το θέμα είναι τι κάνουν ο Εισαγγελέας για την προφανέστατη ψευδορκία-ψευδομαρτυρία στην αρχική κατάθεση και φυσικά ο Αβραμόπουλος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΩΝ/ΝΕ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΕΙΧΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΠΟΥ ΤΑ ΠΗΡΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟ ΜΠΙΚΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και η Ζωή έχει δίκιο... Περίεργη πλέον η στάση Μαρκογιαννάκη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι καθόλου περίεργη η στάση του... εχουμε μάθει πλεον... διαπλεκόμμενος είναι...
      Δεν μπορω να πω οτι η Κωνσταντοπουλου ειναι απο τα πιο συμπαθή άτομα.... αλλα εν προκειμένω έχω βγάλει το συμπέρασμα ότι ολα τα λαβρακια εχει βγαλει εκείνη και ο Καπερναρος ...
      Και ναι συμφωνω τελικα με αυτο που ζητησε ο Κασσιδιαρης για τον Μπικα... επρεπε να παει αυτοφωρο...
      Ο "χαζουλης" με το πρόωρο αλτσχαιμερ (γιατί πως αλλιως να εξηγήσει κανεις τα τοσα πράγματα που δε θυμόταν) τους δουλευει ψιλο γαζι... και ο Μακρογιαννάκης κραταει το φανάρι...

      Υ.Γ νομικος δεν ειμαι, αλλα από όσο γνωρίζω πάγια τακτική μιας σοβαρής προανακρισης - ανάκρισης είναι η επανάληψη ερωτήσεων αμέσου ενδιαφέροντος ... γιαυτό και μπορει να διαρκέσει πολύ ωρα....
      Ειναι γνωστο ότι η αλήθεια είναι μία και αν την ξέρεις και τη λές δεν την ξεχνάς ΠΟΤΕ...όταν όμως λες ψέμματα τότε είσαι αναγκασμένος να τα θυμάσαι ....
      Ετσι δεν ειναι κύριε Μαρκογιαννάκη μου???????

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]