Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο (τουρκο)ισλαμισμός του Ερντογάν και η σχολή της Χάλκης


Γράφει ο Αντώνης Ι. Γρυπαίος
Διεθνολόγος

Ως γνωστόν η Θεολογική σχολή της Χάλκης, ευρίσκεται επάνω σε ένα όμορφο γραφικό ομώνυμο νησάκι που λέγεται Χάλκη, του νησιωτικού συμπλέγματος των Πριγκηπονήσων στη θάλασσα της Προποντίδας.

Το νησάκι αυτό της Χάλκης ευρίσκεται στη Προποντίδα, ή αλλιώς θάλασσα του Μαρμαρά. Η Προποντίδα συνορεύει με τα στενά των Δαρδανελίων και του Βοσπόρου. Η Θάλασσα του Μαρμαρά όπου η νήσος Χάλκη, είναι γνωστή και σαν θαλάσσιος κήπος της Πόλης.
Είναι ο προαύλιος χώρος της Κωνσταντινουπόλεως, αφού η πόλης εκτείνεται παραθαλάσσια στις ακτές της προποντίδος, και των στενών του Βοσπόρου ένθεν και ένθεν. Όλα αυτά ήταν πρώην Ελληνικά, αλλά με τη κατάρρευση του Βυζαντίου έγιναν Τουρκικά.

Η σχολή αυτή έχει παλαιά ιστορία, είχε ιδρυθεί από το Πατριάρχη Φώτιο το έτος 858 επί Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, και με τη πάροδο των αιώνων ιστορίας έγινε διεθνώς γνωστή.
Οι Τούρκοι μη σεβόμενοι την ιστορία, την έκλεισαν το έτος 1971.
Οι φοιτητές στη Χάλκη δεν ήταν μόνο Έλληνες, αλλά και Ορθόδοξοι Χριστιανοί από όλο τον κόσμο, προσδίδοντας στη σχολή αυτή διεθνή χαρακτήρα. Οι Τούρκοι κρατάνε τη σχολή αυτή κλειστή, σαν διαπραγματευτικό χαρτί για να εκβιάζουν τους Έλληνες και άλλους διεθνείς πολιτικούς ηγέτες, στις απαιτήσεις τους για τα εθνικά τους θέματα. Η Θεολογική σχολή της Χάλκης, όταν λειτουργούσε προμήθευε με στελέχη κληρικούς ή Θεολόγους πολίτες, το Οικουμενικό Ορθόδοξο Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως, τα άλλα Πατριαρχεία, αλλά και τους Χριστιανικούς ναούς για τις θρησκευτικές ανάγκες των Ελλήνων της πόλης, πριν την εθνοκάθαρση και γενοκτονία των Ελλήνων κατά τακτάς χρονικάς περιόδους, ιδίως το 1955.

«Ουαί τοις ηττημένοις», λέγουν οι αρχαίοι πρόγονοι. Οι Τούρκοι δεν σεβάσθηκαν τον εναπομείναντα Ελληνισμό της πόλης, αλλά και της όλης Ιωνίας, Καππαδοκίας, κ.λ.π., και τον εξανάγκασαν σε εκπατρισμό, διά των μεθόδων των εθνοκαθάρσεων και γενοκτονιών, ενώ εμείς σεβαστήκαμε τους Μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης. Σεβαστήκαμε τις συμφωνίες της Λοζάννης του 1923. Τη Θεολογική αυτή σχολή της Χάλκης, οι Τούρκοι προ ετών, (1971) σαν μια εκδήλωση εθνικιστικής Ισλαμικής μικροπρεπούς επίδειξης δυνάμεως την έκλεισαν, κατά παράβαση των διεθνών κανόνων περί ανεξιθρησκείας, και θρησκευτικών ελευθεριών των πολιτών, αλλά και των κανόνων του παγκοσμίου συμβουλίου εκκλησιών, και ζητούν να χτίσουμε εμείς τέμενος μέσα στην Αρχαία Αθήνα.
Τέτοια αναίδεια! Τέτοιο θράσος!

Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας κ. Ερντογάν, μαζί με τον πανούργο υπουργό του των Εξωτερικών κ. Νταβούτογλου, τελευταία μας έχουν ζαλίσει τους αδένες με την επαναλειτουργία της εκκλησιαστικής Θεολογικής αυτής σχολής.
Κατάντησαν κοινοί εκβιαστές. Η λειτουργία αυτής της σχολής ενδιαφέρει το Παγκόσμιο συμβούλιο εκκλησιών, τις θρησκευτικές ελευθερίες των πολιτών που είναι μια αρχή του ΟΗΕ, και το Οικουμενικό Βυζαντινό Ορθόδοξο Πατριαρχείο.

Δεν μπορείτε κύριοι Ερντογάν και Νταβούτογλου να εκβιάζετε την Ελλάδα για το θέμα αυτό. Η Ελλάδα είναι γεμάτη από Θεολογικές σχολές στα κατά πόλεις Πανεπιστήμια, αλλά και εκκλησιαστικές σχολές ανά την επικράτεια, από όπου δύναται το Οικουμενικό Πατριαρχείο, και τα άλλα κατά τόπους Πατριαρχεία της Ορθοδοξίας, να επανδρώνουν με στελέχη όλες τις βαθμίδες της ιεροσύνης, αλλά και άλλες επιτελικές θέσεις των Πατριαρχείων με Θεολόγους.

Κύριε Ερντογάν, δεν χρειαζόμεθα να ανοίξετε τη σχολή αυτή.
Μέσα στη εθνικιστική σοβινιστική πολιτική σας, μπορείτε να κρατάτε κλειστή τη Θεολογική σχολή της Χάλκης, για όσα χρόνια θέλετε, για να ικανοποιήσετε τον Ισλαμικό σοβινιστικό πατριωτισμό σας.
Αυτή η σχολή δεν θεωρείται για τους Έλληνες αιτία εκβιασμού επί των εθνικών μας θεμάτων. Εκβιάζονται μόνο οι γραικύλοι και ραγιάδες πολιτικοί.

Επαναλαμβάνω η υπόθεση αυτή αφορά το παγκόσμιο συμβούλιο εκκλησιών, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, και δευτερευόντως πνευματικά, συναισθηματικά, και μόνο τους Έλληνες.
Αυτό που κάνουν οι κατά καιρούς Τούρκοι ηγέτες, μέσα στην σοβινιστική, εθνικιστική, μουσουλμανική τους μικροψυχία και μικροπρέπεια, είναι επίδειξη δυνάμεως, και παραβίαση των θρησκευτικών ελευθεριών των πολιτών, που διώκεται από τη διεθνή δικαιοσύνη, επειδή παραβιάζει τις θρησκευτικές ελευθερίες των ανθρώπων.
Εμπίπτει στην αρμοδιότητα του ΟΗΕ, του πολιτισμού, και του παγκοσμίου συμβουλίου των εκκλησιών.

Οι Τούρκοι πολιτικοί ενεργώντας έτσι, δείχνουν μικροπρέπεια, και ψυχολογικό κόμπλεξ κατωτερότητας έναντι των Ελλήνων.
Βρήκαν μια σχολή για να κάνουν επίδειξη δυνάμεως!
Ξεσπούν το κομπλεξικό μίσος τους εναντίον των Ελλήνων επάνω σε ένα σχολείο!
Διαχρονικά θέλουν να μας παίρνουν ότι και αν έχουμε!
Είναι κοινοί άρπαγες. Δεν σέβονται τους κανόνες καλής γειτονίας.

Βρήκαν οι Τούρκοι πασάδες ένα σχολείο να κλείσουν, για να δείξουν τη δύναμή τους. Τόσο μικροπρεπείς και κομπλεξικοί είναι.
Τέτοια επίδειξη δυνάμεως δεν ταιριάζει σε μεγάλους έξυπνους άνδρες κύριοι Ερντογάν και Νταβούτογλου. Προκαλείτε την υστεροφημία σας.
Έτσι επιδεικνύεται διεθνώς τη μικροψυχία σας, την απρέπεια για πολιτισμένα άτομα, και το complex που αισθάνεστε έναντι των Ελλήνων. Τέτοιες πράξεις υποτιμούν τη νοημοσύνη σας.

Πολλές διεθνείς προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Κλίντον, ενδιαφέρθηκαν, και ζήτησαν από τη Τούρκικη πολιτική ηγεσία την επαναλειτουργία της σχολής.
Όμως η Τουρκία ζητά ανταλλάγματα, επί εθνικών θεμάτων.
Μας προσφέρει χάντρες και καθρεφτάκια, για να πάρει εθνική κυριαρχία.

Συγκεκριμένα, η σοβινιστική εθνικιστική Μουσουλμανική Ισλαμική πολιτική ηγεσία της Τουρκίας, μέσα στα ψυχολογικά αισθήματα κατωτερότητας έναντι του Ελληνισμού που την διακατέχουν, μετά από αλλεπάλληλες δηλώσεις, για να επιτρέψουν την επαναλειτουργία της Θεολογικής σχολής της Χάλκης, ζητούν:

1. Να κατασκευάσουμε Μουσουλμανικό τέμενος-τζαμί μέσα στο χώρο της Αρχαίας Αθήνας. Αυτό είναι προσβολή για το Αρχαίο Ελληνικό πνεύμα το αθάνατο, και για το πολιτισμό των Αρχαίων Ελλήνων.
Είναι βεβήλωση και προσβολή για τον ιερό χώρο.
Ήδη κατασκευάστηκε ένα τζαμί στο Μοναστηράκι-κάτω από την Ακρόπολη- επί Τουρκικής κατοχής, παρά τη θέληση του Ελληνικού λαού. Κατοχή και Τουρκοκρατία ήταν τότε, δεν μπορούσαμε να αντιδράσουμε. Η Αθήνα έχει ήδη γεμίσει τζαμιά για τις θρησκευτικές ανάγκες των παρανόμων λαθρομεταναστών, οι οποίοι όταν ήλθαν εδώ, γνώριζαν ότι έρχονται σε μια Χριστιανική χώρα, που δεν έχει τζαμιά.
Στις Ισλαμικές Μουσουλμανικές χώρες, απαγορεύονται οι Χριστιανικοί ναοί, (Η Τουρκία τους γκρεμίζει, τους μετατρέπει σε μουσεία και στη συνέχεια σε τζαμιά), και όταν φοράμε σταυρό, μας φυλακίζουν κι εμείς εδώ οι ραγιάδες τους χτίζουμε τεμένη και τζαμιά.
Οι Τούρκοι κατάστρεψαν και βεβήλωσαν όλους τους Χριστιανικούς ναούς που κληρονόμησαν από την Χριστιανική Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Ολίγοι διεσώθησαν στην περιοχή της Κωνσταντινουπόλεως, διεσώθη και η ιστορική Αγία Σοφία.
Κατάστρεψαν τις αγιογραφίες στο εσωτερικό του ναού της Αγίας Σοφίας. Δεν γκρέμισαν την Αγία Σοφία, διότι είναι πηγή τουριστικών εσόδων, έτσι τη βλέπουν οι Τούρκοι, και τη μετέτρεψαν σε Μουσείο.
Ο Ερντογάν θέλει το τέμενος εδώ για τη προπαγάνδα και επέκταση του (τουρκο)Ισλαμισμού, μέσα σε μια αμιγώς Χριστιανική Ευρωπαϊκή χώρα.

2. Ζητούν να εκλέγουν αυτοί τον εκάστοτε Οικουμενικό Πατριάρχη της Ορθοδοξίας, σε αντάλλαγμα για την άδεια λειτουργίας της σχολής.

3. Ζητούν να έχουν «το πάνω χέρι» στην εκλογή Μουφτήδων στην Ελληνική δυτική Θράκη, για να δώσουν την άδεια λειτουργίας της σχολής της Χάλκης.

4. Ζητούν αφού κατασκευάσουμε το Μουσουλμανικό- Ισλαμικό τέμενος στην Αρχαία Αθήνα, τότε θα επιτρέψουν να επαναλειτουργήσει η Θεολογική σχολή της Χάλκης, και να λειτουργήσει η Αγία Σοφία σαν Χριστιανικός Ναός. Αλλά ποίος τους πιστεύει!
Οι Τούρκοι-ανά τους αιώνες- απεδείχθησαν αναξιόπιστοι στην εξωτερική τους πολιτική.
Κύριε Ερντογάν, την Αγία Σοφία τη βρήκατε από τους Έλληνες, δεν τη κατασκευάσατε εσείς, για να ζητάτε σήμερα ανταλλάγματα…
Στην Ελλάδα εφαρμόζονται οι αρχές ισονομίας και ισοπολιτείας απαρέγκλιτα για όλους. Δεν κάνουμε διακρίσεις, όπως οι Τούρκοι.

5. Ζητούν να υποχωρούμε σε όλα τα εθνικά μας θέματα, με αντάλλαγμα την λειτουργία της Σχολής της Χάλκης, και της Αγίας Σοφίας.

6. Ζητούν να δεχθούμε συνεκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου με τους Τούρκους, σε αντάλλαγμα την άδεια για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.
Τέτοια τρελά πράγματα ζητούν!!!
Τόσο μικροπρεπείς και κομπλεξικοί είναι…
Αλλά τι μπορεί κανείς να περιμένει από αρπακτικά;

7. Ζητούν μέσα στο ανθελληνικό κομπλεξικό μίσος τους εναντίον των Ελλήνων, ισχυρίζονται ότι εδώ στην Ελλάδα λειτουργούν στρατόπεδα εκπαίδευσης Κούρδων ανταρτών.

8. Ζητούν οι Γερμανοί να βάλουν πόδι στην Ελληνική Θράκη μέσω Τούρκων πολιτικών, για τα αμοιβαία συμφέροντα αμφοτέρων. Οι Γερμανοί είναι Τουρκόφιλοι, λόγω κοινής καταγωγής, αφού έχουν κοινές ρίζες καταγωγής Μογγόλων, Ούννων, και Βανδάλων. (Όμοιος τον όμοιο…)

Οι Τούρκοι πολιτικοί ηγέτες είναι τόσο κομπλεξικοί, που ό,ποιο ορυκτό πλούτο βρίσκουμε στα εδάφη μας, θέλουν και απαιτούν μερίδιο, λες και είναι δικά τους!
Θα τολμούσαμε ποτέ εμείς οι Έλληνες να ζητούσαμε συνδιαχείριση και συνεκμετάλλευση από Τούρκικα κοιτάσματα;
Από ευγένεια, πολιτισμό, και καλή γειτονία, θα σεβόμαστε την εθνική τους κυριαρχία!

Επιτέλους οι κύριοι Ερντογάν-Νταβούτογλου, πρέπει να καταλάβουν ότι εμάς τους Έλληνες, δεν μας ενδιαφέρει αυτή η σχολή, για να την ανταλλάξουμε με τα εθνικά μας θέματα, η Ελλάδα είναι γεμάτη από εκκλησιαστικές σχολές.
Ας πάρει ο κύριος Βαρθολομαίος στελέχη από τις ήδη υπάρχουσες Θεολογικές σχολές στην Ελλάδα. Επιτέλους ας το καταλάβει ο κ. Ερντογάν –σαν έξυπνος ηγέτης που είναι- ότι μόνο τους Βυζαντινούς κύκλους του Φαναρίου ενδιαφέρει αυτό το θέμα λόγω ιστορίας και παραδόσεων.

Εμείς οι Έλληνες δεν θυσιάζουμε τα εθνικά μας θέματα, για μια εκκλησιαστική σχολή. (χάντρες και καθρεφτάκια για ιθαγενείς).
Δεν παραχωρούμε οικόπεδα μέσα στην Αρχαία Αθήνα, στην Αθήνα της Αθηνάς, του Περικλέους, του Θεμιστοκλέους, του Σωκράτη, Πλάτωνα, και Αριστοτέλη, για να βεβηλωθούν με Ισλαμικά τεμένη.
Όσον αφορά τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων πρόλαβαν οι κ.κ. Rothschild και Rockefeller της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας να τα «φάνε».
Αν τολμά ο κύριος Ερντογάν ας έλθει να τα πάρει από το στόμα των Σιωνιστών λύκων. Θα το χαρούμε πολύ…

Επικοινωνία με τον συντάκτη



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]