Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δείτε ποιο είναι το δώρο της Κυβέρνησης στους ανέργους!

UNEMPLOYMENT
Περίπου σαν να βρέχει ευρώ και μάλιστα σε χιλιάδες, υποδέχεται ο αστικός Τύπος το πρόγραμμα «Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας» που απευθύνεται σε άνεργους νέους και μπαίνει το επόμενο διάστημα σε εφαρμογή. Με αφορμή την έναρξη των αιτήσεων στις 15 Απρίλη, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, το «ΕΘΝΟΣ» βλέπει στο χτεσινό του πρωτοσέλιδο «επίδομα 2.700 ευρώ σε 35.000 ανέργους». Πίσω όμως από τους μεγάλους τίτλους και τα πρωτοσέλιδα, πριν ζηλέψει κανείς τους ανέργους και την τύχη τους, πρέπει να ρίξει μια ματιά και στις… λεπτομέρειες.
Το ποσό των 2.700 (και των 2.400 ευρώ για όσους δεν είναι απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων και των νόμιμων κρατήσεων), είναι η αμοιβή των ανέργων που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα για την παρακολούθηση 80 ωρών κατάρτισης αλλά και την 5μηνη πρακτική τους άσκηση σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Με άλλα λόγια, οι νέοι θα δουλεύουν για 400 και 460 ευρώ μισθό, δε θα πληρώνονται κάθε μήνα, αλλά στο τέλος του προγράμματος θα δίνεται ως «έπαθλο» το παραπάνω ποσό, σε όσους έχουν καταφέρει να φτάσουν έως το τέλος.
Αξίζει παράλληλα να υπενθυμίσουμε τι όφελος θα έχουν οι επιχειρήσεις: Οι εταιρείες – πάροχοι της κατάρτισης θα τσεπώσουν 1.100 ευρώ για τις υπηρεσίες που θα παρέχουν σε κάθε άνεργο, ενώ οι επιχειρήσεις στις οποίες θα γίνει η πρακτική άσκηση θα έχουν τη δυνατότητα να εκμεταλλεύονται για 5 μήνες τους νέους εργαζόμενους εντελώς δωρεάν, χωρίς να πληρώνουν μισθό και ασφάλιση.
Οι χιλιάδες άνεργοι νέοι έχουν ασφαλώς ανάγκη και το παραμικρό ευρώ στη μάχη που δίνουν για την επιβίωση, ωστόσο μπορούν και πρέπει να σταθούν με το κεφάλι ψηλά, με εμπιστοσύνη στο δίκιο τους και τη δύναμη του συλλογικού αγώνα.
Να δουν, με αφορμή τα προγράμματα για την καταπολέμηση υποτίθεται της ανεργίας, πως το «δώρο» που τους προσφέρει ο καπιταλισμός και μάλιστα σήμερα, την περίοδο της κρίσης του, με μεγάλη γενναιοδωρία, είναι η εκρηκτική ανεργία, τα μεροκάματα – ψίχουλα, η κατάργηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Είναι το μέλλον που λέει πως για να έχουν δουλειά πρέπει να είναι φθηνοί, ακόμα και τζάμπα, για τα αφεντικά τους.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]