Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκληρό διάταγμα Πούτιν για ξένους λογαριασμούς

Προθεσμία τριών μηνών έδωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στους ανώτατους γραφειοκράτες και τους κρατικούς υπαλλήλους της Ρωσίας να κλείσουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν στο εξωτερικό αλλά και όλες τις offshore τοποθετήσεις τους. Σε αντίθετη περίπτωση απλούστατα θα… απολυθούν.

Στο διάταγμα που υπέγραψε ο Ρώσος πρόεδρος την Τρίτη αναφέρεται ότι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν προθεσμία μέχρι την 1η Ιουλίου να καταθέσουν δηλώσεις για τα περιουσιακά τους στοιχεία και τα εισοδήματά τους, οι οποίες στη συνέχεια θα υποστούν εξονυχιστικό έλεγχο. «Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου» δήλωσε ο Σεργκέι Ιβάνοφ, επιτελάρχης του Κρεμλίνου συμπληρώνοντας ότι όποιος έχει στην κατοχή του απαγορευμένες τοποθετήσεις μετά την προθεσμία θα απολυθεί άμεσα.

«Αυτή είναι κρατικοποίηση της ελίτ» σχολίασε ο Κονσταντίν Κόστιν, πρώην αναπληρωτής υπουργός του Κρεμλίνου, ο οποίος ηγείται τώρα του Ιδρύματος για την Ανάπτυξη της Αστικής Κοινωνίας, ενός think tank με έδρα στη Μόσχα.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]