Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα μέτρα!

Ακούγοντας τις τελευταίες ώρες, και μετά το κλείσιμο της συμφωνίας με την τρόικα, τους Κύπριους πολιτικούς, μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα ότι οι Κύπριοι είναι… αδέρφια μας.

Διότι όπως και στην περίπτωση των Ελλήνων πολιτικών τα τελευταία τρία χρόνια, έτσι και οι Κύπριοι επιχειρούν να κάνουν το κρέας ψάρι. Ο ένας λέει ότι το Μνημόνιο που υπογράφηκε είναι ανεκτό. Ο άλλος ότι πετύχαμε να ελαφρυνθεί κατά πολύ το αρχικό βάρος και ο τρίτος ότι πέτυχε η διαπραγμάτευση και θα πληρωθεί το δάνειο με περίοδο χάριτος και 2,5% επιτόκιο.

Πράγματι, λες και οι Κύπριοι μας μιμούνται. Αφού υπέγραψαν ένα πολύ σκληρό Μνημόνιο που θα γονατίσει τους πολίτες, επιχειρούν επικοινωνιακά να το παρουσιάσουν ως επιτυχία. Ό,τι έγινε και στην Ελλάδα δηλαδή. Δε λένε την αλήθεια στο λαό τους ο οποίος θα υποστεί τα πάνδεινα τα επόμενα χρόνια. Και σύμφωνα με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, θα μπει και η Κύπρος σε βαθιά ύφεση, δε θα βλέπει για χρόνια φως στο τούνελ, ο κόσμος θα υποστεί κούρεμα στις καταθέσεις του όχι… άπαξ αλλά συνεχόμενο από τα μέτρα και τις περικοπές. Κι όμως, οι Κύπριοι πολιτικοί όλα αυτά τα παρουσιάζουν σαν ευκαιρία. Εν πάση περιπτώσει, τα παραπάνω είναι ο πρόλογος για το τι πρέπει να γίνει από εδώ και στο εξής στην Ελλάδα, λίγες ώρες προτού ο Τόμσεν και η παρέα του μας κάνουν την αρμένικη βίζιτα.

Η τρόικα έρχεται και κανείς δεν ξέρει μέχρι πότε θα τραβήξουν οι διαπραγματεύσεις. Ωστόσο, ήδη γινόμαστε μάρτυρες νέων πιέσεων για νέα μέτρα με πρώτο και καλύτερο το χαράτσι στα ακίνητα. Στο βάθος, όμως, ήδη ακούγονται κάποιες πληροφορίες για μέτρα τον Ιούνιο προκειμένου να κλείσουν οι μαύρες τρύπες. Και αναρωτιόμαστε: Θα παρουσιαστεί ξανά στον ελληνικό λαό ως αναγκαία προσαρμογή; Θα πουν ότι η σκληρή διαπραγμάτευση έφερε αποτέλεσμα; Ελπίζουμε πως όχι. Η κυβέρνηση και ειδικά ο πρωθυπουργός γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν πια άλλα περιθώρια στον ελληνικό λαό. Ξέρουν ότι με το πρώτο μέτρο που θα ανακοινωθεί θα προκληθεί κοινωνική και πολιτική αναταραχή.

Αντιλαμβάνονται ότι οι αντοχές της κοινωνίας έχουν εξαντληθεί, όπως και τα αποθέματα των πολιτών σε χρήμα. Το αποδεικνύουν τα ληξιπρόθεσμα που δεν πληρώνονται όχι γιατί κάποιοι δεν γουστάρουν αλλά γιατί όλοι δεν μπορούν. Έτσι θα γίνει και με το χαράτσι και να μας το θυμηθείτε. Αφού η ΔΕΗ δεν έχει δικαίωμα να κόβει το ρεύμα, δε θα το πληρώσουν όχι μόνο 500.000 αλλά 1 εκατ. πολίτες. Και το πρόβλημα μετακυλίεται και στη ΔΕΗ στην οποία χρωστάνε περί το 1 δις σε απλήρωτους λογαριασμούς.

Το ίδιο θα συμβεί και με κάθε άλλο μέτρο που απαιτεί να βάλουμε το χέρι στην τσέπη.

Γι΄ αυτό λοιπόν οι διαπραγματεύσεις που ξεκινούν είναι μια ευκαιρία να δούμε από εδώ και πέρα τι θα κάνουμε, χωρίς ψέματα και υπεκφυγές. Διότι αν το σχέδιο είναι να τη…βγάλουμε μέχρι το Σεπτέμβριο και βλέπουμε τότε είναι σίγουρο ότι η χώρα θα καταρρεύσει έτσι κι αλλιώς.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]