Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία μπαίνει σε ένα δρόμο χωρίς... γυρισμό

Η πραγματική εξήγηση της επιθετικότητας των Τούρκων: 
Η Τουρκία πρέπει να δελεαστεί για να «αφομοιωθεί»  

Αν φανταστούμε την παγκόσμια σκηνή ως μια τεράστια σκακιέρα, εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς πώς ακριβώς δύο έντεχνα «εξασθενημένες» χώρες, η Ελλάδα και η Κύπρος, μπορούν να διαδραματίσουν τον ρόλο του πιονιού που θα πρέπει να θυσιαστεί για να συλλάβει ο σκακιστής, μετά από μια ενδιάμεση κίνηση, την «βασίλισσα» του αντιπάλου του. Η διεθνής ελίτ της Νέας Τάξης μετακινεί εδώ και μήνες τα ευάλωτα πιόνια της (Ελλάδα και Κύπρο), δελεάζοντας την Τουρκία για την ενδιάμεση αυτή κίνηση.

Ελλάδα και Κύπρος έχουν ένα κοινό σημείο: την Τουρκία ως γείτονα τους. Φυσικά, η Τουρκία δεν έχει ακόμη πλήρως «παγκοσμιοποιηθεί», λόγω της φύσης του πολιτεύματός της, το οποίο προβλέπει ένα πολυεπίπεδο σύστημα εξουσίας (όπου μετέχουν στρατός και πολιτικοί), με αποτέλεσμα να διασφαλίζεται πάντα ο έλεγχος των πολιτικών και το αν ή όχι υπηρετούν τα συμφέροντα της χώρας. Η παγκόσμια ελίτ, η οποία κινεί τα νήματα διεθνώς, θεωρεί απηρχαιωμένο το μοντέλο του κυρίαρχου έθνους-κράτους που προωθεί τα συμφέροντα της χώρας του. Επιδιώκει την απόλυτη κυριαρχία και τον έλεγχο όλων των εθνών, φυτεύοντας κυβερνήσεις - μαριονέτες που προσποιούνται ότι κυβερνούν, αλλά στην πραγματικότητα ελέγχονται από ένα ενιαίο κέντρο εξουσίας. Η Συρία και το Ιράν είναι άλλες δύο υποψήφιες χώρες για την ίδια διαδικασία, που θα γίνει ή με την μέθοδο του Ιράκ, ή με την μέθοδο της Λιβύης. Η Τουρκία είναι επίσης υποψήφια, αλλά η διαδικασία της «παγκοσμιοποίησής» της θα γίνει με πιο «ύπουλο» τρόπο.

Τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος διαθέτουν υπερβολικά μεγάλο πλούτο σε φυσικούς πόρους για να βρίσκονται στη θέση που είναι σήμερα. Θα λέγαμε, μάλιστα, ότι η θέση στην οποία έχουν περιέλθει σήμερα είναι εντελώς αδικαιολόγητη από κάθε άποψη. Τεράστια κοιτάσματα, ανυπολόγιστου μεγέθους περιουσιακά στοιχεία και ορυκτό πλούτο, ικανό αριθμό (για το μέγεθός τους) επιχειρηματιών και άλλων εύπορων πολιτών κλπ. Η όλη υπόθεση «βρωμάει» σαν στημένο παιχνίδι. Παρόλα αυτά, η διεθνής ελίτ αποφάσισε να πλασάρει στην Τουρκία την εικόνα μιας «ευάλωτης» Ελλάδας και μιας «ευπαθούς» Κύπρου, και κουνάει συνεχώς μπροστά από τα μάτια της Τουρκίας ένα κόκκινο πανί, το οποίο ξέρει από παλιά ότι πάντα δελεάζει την Τουρκία να πάρει θέση επίθεσης: την εκμετάλλευση των ενεργειακών πηγών στο Αιγαίο και την Κύπρο. Αυτό ήταν ανέκαθεν το κόκκινο πανί που πυροδοτεί και ενισχύει την επιθετικότητα της Τουρκίας.

Από την άλλη πλευρά, τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος έχουν «προετοιμάσει» κατάλληλα την Τουρκία, ανακοινώνοντας τα σχέδιά τους για εκμετάλλευση του ενεργειακού ορυκτού τους πλούτου, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζονται από το σύστημα ως δύο «εξασθενημένες» χώρες. Αυτά είναι τα δύο στοιχεία που είναι ικανά να παρασύρουν την Τουρκία για να γίνει πιο επιθετική, έτσι ώστε ένα θερμό επεισόδιο να εξελιχθεί σε ένα μικρό περιφερειακό πόλεμο. Αν η διεθνής νεοταξική ελίτ καταφέρει να δελεάσει την Τουρκία με τέτοιο τρόπο, τότε θα κατορθώσει να επιβάλει τη διάλυση της Τουρκίας, όπως έκανε και με το Ιράκ μετά τον πόλεμο του Κουβέιτ. Τότε οι ΗΠΑ άφησαν τον Σαντάμ να νομίζει ότι μπορεί να εισβάλει χωρίς πολλές απώλειες, αλλά στη συνέχεια, η διεθνής ελίτ τον καταδίωξε και του άρπαξε τη χώρα.

Σήμερα, η ίδια αυτή ελίτ στέλνει διάφορα παρόμοια μηνύματα στην Τουρκία (μέσω των ΗΠΑ, του Ισραήλ ή των ευρωπαϊκών της «παραμάγαζων»), αφήνοντάς την να πιστεύει ότι θα ανεχθούν την κλιμακούμενη επιθετικότητά της εναντίον των «εξασθενημένων» Ελλάδας και Κύπρου, οι οποίες ραγδαία διολισθαίνουν προς τη φτώχεια. Ευελπιστούν ότι η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Τουρκίας θα δαγκώσει το δόλωμα, θα κλιμακώσει το σκηνικό με στρατιωτικά μέτρα και, στη συνέχεια, αντί να γίνουν «οι μεγάλοι ηγέτες που μεγάλωσαν το έθνος», όπως οι πρόγονοί τους οι Οθωμανοί και ο Ατατούρκ… θα ακουστεί ένα «μπουμ»! Η ελίτ θα αντεπιτεθεί μέσω άλλων «πιονιών» της, θα αρπάξει τον έλεγχο της Τουρκίας και θα της επιβάλει «κυρώσεις» για την διεξαγωγή ενός «ανήθικου πολέμου» - ακριβώς όπως έκανε και στον Σαντάμ. Μέσω αυτής της διαδικασίας, η νεοταξική ελίτ εύκολα θα «παγκοσμιοποιήσει» Τουρκία ως συνέπεια των «εσφαλμένων επιλογών» και της υπερβολικής επιθετικότητάς της. 

Είναι ήδη γνωστό ότι η Τουρκία σχεδίαζε μια τέτοια επίθεση από παλιά. Το σχέδιο εκείνο, που κυκλοφορούσε στους στρατιωτικούς κύκλους της Τουρκίας, περιελάμβανε εισβολή στην Ελλάδα και την προσάρτηση μερικών νησιών της. Προφανώς, ορισμένοι Τούρκοι στρατηγοί υπέστησαν πλύση εγκεφάλου από Δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών και παρασύρθηκαν ώστε να πιστέψουν ότι θα γίνονταν οι επόμενοι εθνικοί ήρωες της Τουρκίας, αν κατάφερναν να τολμήσουν κάτι αδιανόητο μέχρι τότε. Φυσικά, οι ίδιες υπηρεσίες πληροφοριών «αμέλησαν» να πληροφορήσουν τους Τούρκους στρατηγούς για το τι θα συνέβαινε μετά την εισβολή τους στην Ελλάδα: μαζικά αντίποινα από τους Δυτικούς και η μετατροπή της Τουρκίας στην επόμενη χώρα που θα αφομοιωθεί από τους παγκοσμιοποιητές.

Προσωπικά, είχα την εντύπωση ότι η Ελλάδα ήταν το πιόνι που θα θυσιαστεί, αλλά τώρα αρχίζω να υποψιάζομαι ότι η Κύπρος μπορεί να διαδραματίσει αυτό το ρόλο πολύ καλύτερα. Το γεγονός ότι η Τουρκία κατάφερε στο παρελθόν να αρπάξει το μισό νησί, μετά από μια εισβολή για την οποία δεν υπέστη ποτέ διεθνείς κυρώσεις, ίσως να αποδειχθεί ο παράγοντας που θα ενθαρρύνει τη σύγχρονη Τουρκία να προχωρήσει σε μια στρατιωτική κλιμάκωση. Το άμεσο μέλλον μας επιφυλάσσει ενδιαφέρουσες εξελίξεις.

Προς το παρόν, η Τουρκία έχει προβεί σε κάποιες αρκετά «απειλητικές» δηλώσεις σχετικά με την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου / φυσικού αερίου στην Κύπρο, καθώς και την επέκταση των ελληνικών θαλάσσιων ζωνών. Αν τελικά υλοποιήσουν κάποιες από αυτές τις απειλές τους, αυτό θα σημάνει το ταξίδι χωρίς επιστροφή για την Τουρκία. Μια χώρα που δεν ανήκει ακόμα στην ομάδα των «παγκοσμιοποιημένων» θυμάτων δεν επιτρέπεται να τολμήσει να «αγγίξει» κάτι που ανήκει στη διεθνή ελίτ της Νέας Τάξης, αν δεν το επιτρέψει η ίδια η ελίτ για δικούς της λόγους. Κατά κανόνα και μονίμως, συμβαίνει πάντα το αντίθετο (δηλ. οι παγκοσμιοποιητές αρπάζουν τις χώρες που δεν έχουν ακόμη «αφομοιωθεί» και τις καθιστούν ιδιοκτησία τους).

Αν η Τουρκία θέλει να παραμείνει κυρίαρχη χώρα και όχι χώρα-«πιόνι», όπως έγιναν η Ελλάδα και η Κύπρος, τότε θα πρέπει να επιδείξει μεγάλη προσοχή σε όλες τις πιθανές «παγίδες» που ενδεχομένως να της παρουσιαστούν ως «καλές ευκαιρίες».

Αναρτήθηκε από το «Σιωπηλό Ημερολόγιο» στις 28/03/2013.

Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Η άποψή μου είναι ότι η Τουρκία, όπως και οι άλλες ισλαμικές χώρες, δεν προβλέπεται να ‘’παγκοσμιοποιηθούν’’... Οι πληθυσμοί των χωρών αυτών χρησιμοποιούνται από τη Νέα Τάξη, για να αλλοιώσουν την ομοιογένεια των χωρών της Ευρώπης και όπως έχει δείξει το πείραμα, λόγω θρησκείας και πολιτισμικών ιδιαιτεροτήτων δεν αφομοιώνονται. Αφού λοιπόν αυτό δεν μπορεί να συμβεί στις χώρες που τους φιλοξενούν, είναι μάλλον απίθανο να συμβεί στις ίδιες τους τις χώρες.
    Αν λάβουμε υπ’ όψιν και την αμερικανοκίνητη Αραβική Άνοιξη, όπου καθεστώτα φίλα προσκείμενα προς τη Δύση (Μουμπάρακ), αλλά και ξεδοντιασμένα και ελεγχόμενα (Καντάφι), ανατράπηκαν για να ανέβουν στη θέση τους ακραίοι ισλαμιστές, αντιλαμβανόμαστε ότι ο στόχος γι’ αυτές τις χώρες δεν είναι η παγκοσμιοποίηση - αφομοίωση, αλλά η δυναμική τοποθέτησή τους στην αντίπαλη παράταξη.
    Ώστε κατά τον μεθοδευμένο επερχόμενο ολοκληρωτικό πόλεμο, και στα πλαίσια του σχεδίου για μείωση του πληθυσμού της γης, να εφαρμοστεί στις χώρες αυτές, από τις χώρες πιλοτήρια της Νέας Τάξης, η τελική λύση.
    Για την Τουρκία βέβαια, απ’ ότι φαίνεται έχει προβλεφθεί άλλος εξολοθρευτής.

    Δημήτρης Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Τουρκία έχει δώσει πολλές αφορμές, κι όμως δεν έχει δεχθεί ποτέ κυρώσεις. Έχει εισβάλλει επανειλλημμένως στη Συρία, πιο παλιά στο Ιράκ, ακόμα και στα Ίμια που ξεβρακωθήκαμε. Όλοι σφυρούν αδιάφορα, κι όχι μόνο, την εξοπλίζουν κιόλας με δωρεάν οπλικά συστήματα. Δεν πιστεύω ότι θα δεχθεί κυρώσεις, ίσα ίσα που την θέλουν όλοι (Αμερικανοί, Γερμανοί, Ισραλινοί) για σύμμαχο, και την υποστηρίζουν. Είναι έτοιμη να μοιραστεί την πίτα τού Αιγαίου και της αν. Μεσογείου με τον οποιονδήποτε (φυσικά, αφού δεν τής ανήκει), θέτει τα εδάφη της στη διάθεση των συμμάχων της, και γενικά ξέρει πιο είναι το συμφέρον της. Έχει την τύχη να βρίσκεται στο τιμόνι της ο πιο ικανός ηγέτης της από την εποχή του Κεμάλ, κι αν συμβεί κάτι μεταξύ μας και τής Τουρκίας, πιστεύω ότι θα επαναληφθούν τα όσα έχει διδάξει η Ιστορία μέχρι σήμερα. Οι "φίλοι" μας θα μας πουλήσουν, και θα ταχθούν στο πλευρό τής υπερδύναμης τής περιοχής. Το Ιράκ που εισέβαλε στο Κουβέιτ ήταν μια μύγα, μπροστά στην Τουρκία, κι αποδείχθηκε ότι ούτε όπλα είχε, ούτε αξιόλογο στρατό. Όσο για την Ελλάδα, έχει αλλιωθεί τόσο ο πληθυσμός της, κι έχει ευτελιστεί τόσο ο στρατός της, που δεν αποτελεί καν αντίπαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Ιράκ μόνο μύγα δεν ήταν όταν εισέβαλε στο Κουβέιτ...! Αντίθετα είχε τεράστιο αρματικό δυναμικό και πολύ ισχυρές ένοπλες δυνάμεις. Αυτό που δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεστε είναι η εξοντωτική ισχύς των ενόπλων δυνάμεων των υπερδυνάμεων και ιδίως των αμερικανών που κονιορτοποίησαν ένα πολύ ισχυρό στρατό μέσα σε ελάχιστες ημέρες κινούμενες πανέξυπνα μέσα στο πεδίο της μάχης αλλά κυρίως έξω από αυτό και πριν καν αυτό αναπτυχθεί. Η αιτία είναι φυσικά το ότι γνώριζαν καλά τον αντίπαλό τους αφού εκείνες σε μεγάλο βαθμό τον έφτιαξαν, όπως έχουν φτιάξει τόσο τις ελληνικές αλλά και τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Αυτό το ξέρουν καλά τα επιτελεία των δύο χωρών και γι' αυτό η υπακοή στον υπερατλαντικό "σύμμαχο" δεν χρειάζεται στρατιωτική "βουκέντρα" για να επιβληθεί. αρκεί η πολιτική/διπλωματική οδός. Γι' αυτό άλλωστε και δεν πιστεύω πραγματικά στην ρεαλιστική πιθανότητα ενός, έστω και μικρή, τοπικής κλίμακας πολέμου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αφού αυτό που βολεύει είναι το συγκρουσιακό σκηνικό και όχι μία καταστροφή των δύο αντιπάλων που θα φέρει ένας πόλεμος, όσο μικρός και αν είναι με την παρούσα τεχνολογία.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]