Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Παπανδρέου τώρα θέλει να σώσει και την Τουρκία!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Ο περίφημος ΓΑΠ, ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, κ Γεώργιος Παπανδρέου, αυτός που έγινε αντικείμενο ξέφρενων εκδηλώσεων επευφημίας στο πρόσφατο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ιδιαιτέρως από το «αδύναμο» φύλο, ο ανθρώπους που «έσωσε» την Ελλάδα και τους Έλληνες, τώρα φιλοδοξεί να… σώσει και τους Τούρκους και να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της Τουρκίας, μεταξύ των οποίων και το…κουρδικό.

Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Radikal, ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου που παραβρέθηκε πρόσφατα στην Κωνσταντινούπολη σαν πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, (άλλο μεγάλο ανέκδοτο για τον ΓΑΠ), σε ημερίδα που οργάνωσε το «Ίδρυμα Οικονομικών κι Κοινωνικών Ερευνών της Τουρκίας», το TÜSES, είχε σημαντικές επαφές και με πρόσωπα του πολιτικού κόσμου της Τουρκίας, ιδιαίτερα με μέλη του Λαϊκού κόμματος της αντιπολίτευσης CHP. Τώρα τις σχέση έχουν οι Τούρκοι εθνικιστές του Λαϊκού κόμματος, του κόμματος δηλαδή που ίδρυσε ο ίδιος ο πατέρας της εθνοκάθαρσης των χριστιανών της Μικράς Ασίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ με τον σοσιαλισμό, είναι ένα μεγάλο ερώτημα.

Μεταξύ αυτών που είδε και συνομίλησε ο ΓΑΠ, ήταν και ο Umut Oran, αντιπρόεδρος του Λαϊκού κόμματος με τον οποίο συζήτησαν πολλά διμερή αλλά και διεθνή θέματα. Στις συζητήσεις αυτές ο ΓΑΠ εκτός του ότι εμφανίστηκε για άλλη μια φορά υπέρμαχος της άνευ όρων προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας, (άλλωστε υπάρχει μεγάλη προϊστορία ζεμπέκικου σε αυτό το θέμα), έκανε και αναφορά για το …κουρδικό, (αλήθεια θυμάστε πως αναδείχτηκε ο ΓΑΠ σαν υπουργός Εξωτερικών με εκείνη την πολύκροτη υπόθεση Οτσαλάν που είχε κοπεί και ραφτεί για τα μέτρα του ;) . Το κουρδικό είναι ένα μεγάλο θέμα που απασχολεί έντονα αυτές τις μέρες την Τουρκιά καθώς η αιματοχυσία δεν λέει να σταματήσει εδώ και τριάντα περίπου χρόνια με πολλά θύματα και από τις δυο πλευρές.

Αναφερόμενος λοιπόν σε αυτό το θέμα, ο περίφημος ΓΑΠ, εξέθεσε την εξής «τρομερή» άποψη αφήνοντας κυριολεκτικά… άναυδους τους Τούρκους συνομιλητές του. Είπε λοιπόν ο ΓΑΠ, ότι το ζήτημα του κουρδικού θα λυθεί μόνο…. με συνομιλίες. Ανακάλυψε δηλαδή την Αμερική και ο οι Τούρκοι εντυπωσιασμένοι από τις δηλώσεις του ΓΑΠ θαύμασαν για άλλη μια φορά τον «μεγάλο» αυτό Έλληνα, διεθνούς κύρους, πολιτικό μας.

Δεν άφησε όμως στις συζητήσεις που είχε ασχολίαστα και τα ελληνικά προβλήματα. Αναφερόμενος στο θέμα των λαθρομεταναστών, τόνισε πως μόνο η …ανθρωπιά θα λύσει αυτό το πρόβλημα λησμονώντας προφανώς σκόπιμα να αναφερθεί στην μεγάλη τουρκική μαφία λαθρομεταναστών που μεταφέρει κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες ασιάτες, φανατικούς μουσουλμάνους, από τα ανατολικά; σύνορα της Τουρκίας στην χώρα μας, ενώ τάχτηκε και κατά του τείχους που κτίζεται στον Έβρο για να προστατέψει τα ελληνικά σύνορα.

Αλλά για να μην τον αδικήσουμε, ο ΓΑΠ δεν παρέλειψε να κατηγορήσει και τις μεγάλες χώρες που αποτελούν την γνωστή G8, αλλά και την G29, όπου μετέχει και η Τουρκία, ότι δεν κάνουν τίποτα για να επιλύσουν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί τελευταία στην ανατολική Μεσόγειο με τον εμφύλιο της Συρίας, προφανώς στηρίζοντας την άποψη που θέλει ένοπλη δυτική επέμβαση στην χώρα αυτή.

Φυσικά ούτε λέξη για ΑΟΖ και ελληνική υφαλοκρηπίδα. Αστεία πράγματα!

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Εδώ πήγε να ξεμπερδέψει τα αξεμπέρδευτα στον Καύκασο, στον καρντάση δεν θα πάει να δώσει ένα χεράκι ο κλητήρας της Χίλαρι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τον ετοιμαζουν τα αφεντικα του για την θεση του κλοουν , δηλ. γενικο μαλακα του ΟΗΕ .
    Ετσι θα τον προστατεψουν και απο κατηγοριες εσχατης προδοσιας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]