Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκόπια: Επεισόδια για τον νέο Υπουργό Άμυνας


Έντονες αντιδράσεις και βίαια επεισόδια προκλήθηκαν εξαιτίας της ανάληψης του υπουργείου Άμυνας από τον Ταλάτ Τζαφέρι, κατά τον πρόσφατο μίνι ανασχηματισμό της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι. 

Να σημειωθεί ότι ο Ταλάτ Τζαφέρι είναι Αλβανός και το 2001 ήταν διοικητής μονάδας του UCK, της ένοπλης οργάνωσης των Αλβανών ανταρτών, οι οποίοι τη χρονιά εκείνη είχαν εμπλακεί σε πολύμηνες συγκρούσεις με τις κυβερνητικές δυνάμεις της ΠΓΔΜ.

Περίπου 1.000 νεαροί σλαβικής καταγωγής συγκρούστηκαν το απόγευμα με την αστυνομία, μπροστά από το κτίριο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ. Οι νεαροί επιτέθηκαν με πέτρες και ξύλα κατά των αστυνομικών και προκάλεσαν φθορές σε οχήματα της αστυνομίας και σε ορισμένα σταθμευμένα αυτοκίνητα πολιτών, ενώ έκαψαν και μία αλβανική σημαία. Κατά τα επεισόδια τραυματίστηκαν μερικοί αστυνομικοί, ενώ συνελήφθησαν κάποιοι από τους νεαρούς που προκάλεσαν τα επεισόδια.

Η ανάδειξη του Ταλάτ Τζαφέρι στη θέση του υπουργού Άμυνας της ΠΓΔΜ έχει προκαλέσει και τις έντονες διαμαρτυρίες των Σκοπιανών βετεράνων από την περίοδο των συγκρούσεων του 2001.


Πηγή: Πυγμή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]