Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κύπρος: Υπεγράφη η «χάρτα Δεοντολογίας» της νέας κυβέρνησης


Πρωτοφανής για τα κυπριακά χρονικά χάρτα «αμοιβαίας εμπιστοσύνης» και υποχρεώσεων επιβάλλεται στους υπουργούς

Την «χάρτα Δεοντολογίας» της νέας κυπριακής κυβέρνησης υπέγραψαν τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου της κυβέρνησης Αναστασιάδη. Η «χάρτα Δεοντολογίας» βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ των πολιτών και της κυβέρνησης και θα αποτελεί τον βασικό κορμό διακυβέρνησης της χώρας.

Σύμφωνα με τη «Χάρτα Δεοντολογίας», η οποία πρώτη φορά υπογράφεται από υπουργούς στα κυπριακά πολιτικά χρονικά και δόθηκε στη δημοσιότητα, τα μέλη της κυβέρνησης:

- Δεσμεύονται να εγκύψουν στα προβλήματα των πολιτών, χωρίς διακρίσεις, στη βάση των αναγκών και των δικαιωμάτων τους. Υποχρέωση της κυβέρνησης είναι η διαφάνεια, ο απόλυτος σεβασμός στον πολίτη και η αξιοκρατική λειτουργία του κράτους.

- Υπηρετούν το γενικό συμφέρον. Οφείλουν, όχι μόνο να ενεργούν με απόλυτη αμεροληψία, αλλά και να αποτρέπουν κάθε υποψία προσωπικού συμφέροντος. Γι' αυτό, κατά την ανάληψη και την ολοκλήρωση των καθηκόντων τους, συμπληρώνουν και υπογράφουν δήλωση συμφερόντων (περιουσιακά στοιχεία κ.ά.) η οποία και δημοσιεύεται.

- Δεν αποδέχονται τυχόν προσκλήσεις για προσωπική φιλοξενία, η οποία προέρχεται από ξένη κυβέρνηση ή από φυσικά ή νομικά πρόσωπα των οποίων η δραστηριότητα σχετίζεται με το υπουργείο τους. Επιστρέφουν στο κράτος, είτε αμέσως είτε με τη λήξη της θητείας τους, δώρα των οποίων η αξία υπερβαίνει τα 150 ευρώ.

- Απέχουν εντελώς από την όποια παρέμβαση μπορεί να εκληφθεί ως εύνοια ή προνομιακή μεταχείριση προς οποιονδήποτε.

- Αφιερώνουν όλο τους το χρόνο στην άσκηση των υπουργικών τους καθηκόντων. Συνεπώς, οφείλουν να παραιτούνται από τις θέσεις που ενδεχομένως να κατέχουν σε οργανισμούς ακόμη και μη κερδοσκοπικούς.

- Τα μέσα που τίθενται στη διάθεση των υπουργών προορίζονται αποκλειστικά για υποβοήθηση της εκτέλεσης της αποστολής τους.

- Οι υπουργοί οφείλουν να διατηρούν συνεχή επαφή με το σύνολο των θεσμικών εταίρων του υπουργείου τους. Να λαμβάνουν υπόψη τις θέσεις τους σε ό,τι αφορά τη λήψη αποφάσεων με βασικό γνώμονα την πλήρη και αυστηρή εφαρμογή του κυβερνητικού προγράμματος και των θεσμικών αλλαγών για τον εκσυγχρονισμό του κράτους, για τα οποία έχουμε δεσμευθεί έναντι του κυπριακού λαού.

- Οποιοσδήποτε εκ των αξιωματούχων παραβεί τη «Χάρτα Δεοντολογίας» οφείλει να υποβάλει αμέσως την παραίτησή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Πηγή: Banking News

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]