Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα βόρεια προάστια στο κίνημα "δεν πληρώνω"

Αποκαλυπτικά στοιχεία για τις εισπράξεις που κάνουν οι εφορίες και που παρατηρούνται τα μεγαλύτερα προβλήματα στην καταβολή των φόρων, έδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Κι αν πιστεύατε ότι φόρους δεν πληρώνουν στις εφορίες των λαϊκών γειτονιών, εκεί που υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι ή με πετσοκομμένους μισθούς, κάνετε λάθος.
Τα στοιχεία αναφέρονται στην πορεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών και στη ΔΟΥ της Κηφισιάς και του Αγίου Στεφάνου εισπράχθηκαν το 2012 μόλις 24 εκατ. ευρώ αν και ο στόχος για τα ληξιπρόθεσμα ήταν 46,5 εκατ. Δηλαδή σχεδόν τα μισά εισπράχθηκαν καθώς οι πλούσιοι των βορείων προαστίων δεν πληρώνουν, δεν πληρώνουν.

Στο… φτωχό Ψυχικό η εφορία εισέπραξε μόλις 17,8 εκατ. ευρώ για ληξιπρόθεσμα χρέη. Το ποσό αυτό είναι μικρότερο κατά 10 εκατ. ευρώ από το στόχο που είχε θέσει το υπουργείο για την περσινή χρονιά, ευελπιστώντας να αποκομίσει συνολικές εισπράξεις 38,5 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, σε σχέση με το 2011 τα φτωχαδάκια του Ψυχικού πλήρωσαν λιγότερα αφού προ διετίας είχαν δώσει 19,1 εκατ. και πέρυσι 17,8 εκατ. Μάλλον τους χτύπησε κι αυτούς η κρίση.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, οι 28 μεγαλύτερες ΔΟΥ της χώρας -μαζί με αυτές των ακριβών προαστίων είχαν στόχο να εισπράξουν συνολικά 709 εκατ. από τα 56,6 δισ. ληξιπρόθεσμα χρέη, αλλά τελικώς στα κρατικά ταμεία έφεραν 398 εκατ. ευρώ, με ποσοστό εισπραξιμότητος χρεών 58,1% έναντι του ετήσιου στόχους τους.

Πόσο ήταν το ποσοστό πληρωμών σε σχέση με το στόχο;
Στο Ψυχικό (46,3%), στο Μαρούσι (51,3%) , στην Παλήνη-Κορωπί-Λαύριο (52,7%).
Αντίθετα, στο Μενίδι η ΔΟΥ Αχαρνών εισέπραξε 9,1 εκατ. ευρώ έναντι στόχου για εισπράξεις 14 εκατ. ευρώ (εισπραξιμότητα χρεών 65,3%!) και έναντι 7 εκατ. το 2011.
Η ΔΟΥ Αγ.Παρασκευής εισέπραξε 15,5 εκατ. ευρώ (64,5% έναντι του στόχου) με αύξηση 29% έναντι του 2011.
Η Α΄ ΔΟΥ Σερρών εισέπραξε 7,2 εκατ. ευρώ έναντι στόχου 9,7 εκατ. (ποσοστό 72,8%) και έναντι 4,9 εκατ. το 2011 (+48% σε μια χρονιά)!
Η ΔΟΥ Ελευσίνας (καλύπτει περιοχές έως τα Μέγαρα) εισέπραξε 12,5 εκατ. έναντι στόχου για 20 εκατ. ευρώ (62,5%) έναντι 10 εκατ. ευρώ το 2011 (+25,4%)
Ποσοστά είσπραξης υψηλότερα από το μέσο όρο (της τάξεως του 60% και άνω) έναντι παλαιών και νέων χρεών, εμφανίζουν μόνον οι ΔΟΥ Α΄ Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Χαλκίδας (όλη η Εύβοια), Α΄Πατρών, Βόλου, Ρόδου και Καρπάθου (εισέπραξε 19,5 εκατ. και ξεπέρασε και το Ψυχικό), Β΄Ηρακλείου, Α΄Πειραιά, Κορίνθου και Λάρισας.
Έτσι, λοιπόν αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι η εφορία και ο θάνατος πηγαίνουν κατά κύριο λόγο μόνο στους φτωχούς. Οι πλούσιοι τα τρενάρουν και τα δύο. Για την εφορία μάλιστα μπορεί να τη γλιτώσουν, το θάνατο σίγουρα όχι αλλά χωρίς άγχος για τους φόρους έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

ΤΙ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ
Εισπράξεις έναντι παλαιών οφειλών

(ληξιπρόθεσμα έως 31/12 περασμένου έτους)
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]