Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Der Spiegel: Αβάσιμη η αισιοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης

Αβάσιμη χαρακτηρίζει την αισιοδοξία της ελληνικής κυβέρνηση ενόψει των ελέγχων της Τρόικας, το γερμανικό περιοδικό Spiegel, διακρίνοντας μια ” ασυνήθιστη” χαλαρότητα.
Μάλιστα, το περιοδικό προκλητικά προειδοποιεί για «σύνδρομο Βουλγαρίας» στην Ελλάδα, όπου έπεσε η κυβέρνηση μετά τις βίαιες, διαδηλώσεις κατά της λιτότητας.

«Η Ελλάδα αδιαφορεί για τους όρους λιτότητας» εκτιμά σε δημοσίευμα του το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, αναφερόμενο στην επιστροφή του κλιμακίου της τρόικας στην Ελλάδα.
Όπως σημειώνεται, «η τρόικα επέστρεψε στην Αθήνα. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την επίσκεψη των διεθνών πιστωτών τόσο ατάραχα όσο ποτέ». Επισημαίνεται ότι την ώρα που το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία αυξάνει την ανησυχία για νέα όξυνση της ευρωκρίσης, η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται αισιόδοξη, επιθυμώντας μάλιστα να αποσπάσει κάποιες υποχωρήσεις από την πλευρά των πιστωτών, με την ελπίδα να ανακουφιστεί η χώρα από τις επιπτώσεις της κρίσης.
Ωστόσο, αυτή η στάση της ελληνικής κυβέρνησης είναι «αβάσιμη. Η ελληνική οικονομία παραμένει βυθισμένη στην ύφεση. Σύμφωνα με τελευταία στοιχεία, το 27% των Ελλήνων είναι άνεργοι. Πολλοί φοβούνται ήδη για ένα ‘σύνδρομο Βουλγαρίας» λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες, εν μέρει βίαιες, διαδηλώσεις κατά της λιτότητας στη γειτονική χώρα, οι οποίες οδήγησαν σε παραίτηση της κυβέρνησης.

Επιχειρώντας να ερμηνεύσει τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης το γερμανικό περιοδικό σημειώνει: «μία καλή καλοκαιρινή σαιζόν θα μπορούσε να δώσει μεγάλη ώθηση στην οικονομία. Τα προγνωστικά κάνουν λόγο για ρεκόρ τουριστών φέτος. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση μετρά ανυπόμονα τις μέρες μέχρι τις γερμανικές εκλογές. Υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες ότι μία νέα γερμανική κυβέρνηση θα μπορούσε να συμφωνήσει σε ένα κούρεμα χρέους των επίσημων πιστωτών, ώστε να αποκαταστήσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Βάσιμα και αβάσιμα της Τρόϊκα

    "Αβάσιμη χαρακτηρίζει την αισιοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης ενόψει των ελέγχων της Τρόικας, το γερμανικό περιοδικό Spiegel, διακρίνοντας μια ” ασυνήθιστη” χαλαρότητα". Αυτά από τους Γερμανούς και γράφουμε.

    Δικαίως είναι "αβάσιμη" η αισιοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης, διότι βάσιμα, είναι όσα ζητά η Τρόικα. Όταν η ανεργία φτάνει να αγγίζει το 30%, εισφορές εργαζόμενων στα κρατικά ταμεία δεν μπαίνουν, άδεια τα ταμεία. Ένα λοιπόν το αρνητικό κρατούμενο.

    Ούτε πρόκειται να μπουν ακόμη και στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες ποικίλων ασφαλειών. Όταν κόβονται μισθοί και συντάξεις, πού να βρεθούν χρήματα για την ιδιωτική πανάκεια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών; Άρα, δεύτερο το αρνητικό κρατούμενο. Λεφτά δεν υπάρχουν, άδεια τα ταμεία των ιδιωτικών ασφαλίσεων. Και παρακάτω, στο τρίτο αρνητικό κρατούμενο, η βαθιά ύφεση, η βαθιά φτώχεια δηλαδή, πώς να προκαλέσει ανάπτυξη, δηλαδή πλούτο; Η αγορά (κίνηση του χρήματος) βρίσκεται στο μηδέν.

    Απλά μαθήματα λογιστικής, που μας λένε ότι βάσιμα, είναι αβάσιμη η αισιοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης. Διότι βάσιμα, το αβάσιμο της Τρόικα έχει τη δική του λογική βάση. Είναι ο δείκτης των ιδιωτικών καταθέσεων, δηλαδή των φουκαράδων μικρο καταθετών, που ζητά επίμονα να εκμηδενίσει. Δεν την ενδιαφέρει πώς και από πού αυτό προέρχεται, πώς και από πού αποκτήθηκε. Το βάσιμο (αλλά αβάσιμο) της Τρόικα είναι ότι είμαστε όλοι κλέφτες, μαζί τα φάγαμε. Γιατί; Διότι το ανεπαρκές κράτος των εγχώριων ληστών και των αλλοδαπών τοκογλύφων έχει ανύπαρκτους ελεγκτικούς μηχανισμούς, παρότι θα μπορούσε να έχει. Οι ληστές όμως τροϊκανοί τοκογλύφοι, παρέα με τους δικούς μας, δεν τους θέλουν. Θα καούν οι δικοί τους λήσταρχοι (περίπτωση Ζίμενς, Χριστοφοράκος και σια) οπότε μας βάζουν όλους στο πατητήρι και μας στύβουν.

    Οι μιροκαταθέσεις των ιδιωτών πρέπει να εξαφανιστούν, οι δείκτες λένε (μας το κρύβουν) είναι υψηλοί, άρα βάσιμα οι τροϊκανοί δεν βλέπουν σημάδια αισιοδοξίας. Και δεν είμαστε αισιόδοξοι. Περιμένουμε τα χειρότερα, τροφή με δελτίο, όπως τότε στην Κατοχή.

    http://kyprianoscy.blogspot.gr/2013/02/blog-post_5634.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]