Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

(Βίντεο) Οι ΗΠΑ συλλέγουν προσωπικές πληροφορίες για όλους μέσω κοινωνικών δικτύων


Δυστυχώς, οι χρήστες του διαδικτύου εκτίθενται καθημερινά σε διάφορους κυβερνο- κινδύνους (σ.σ. και δεν εννοούμε μόνο το hacking). Τα προσωπικά μας δεδομένα παραβιάζονται ποικιλοτρόπως μέσω της πλοήγησής μας στο διαδίκτυο. Διαβάστε την παρακάτω είδηση για να καταλάβετε πόσο ευάλωτοι είμαστε.

Πρόγραμμα που κατασκοπεύει τις κινήσεις μας συλλέγοντας προσωπικά δεδομένα από την παρουσία μας στα social media ανέπτυξε η εταιρεία αμυντικής βιομηχανίας Raytheon.

Το Riot, όπως ονομάστηκε το πρόγραμμα, δεν έχει πουληθεί όπως διαβεβαιώνει ένας εκ των ειδικών της Raytheon στην εφημερίδα Guardian. Παραδέχεται όμως ότι η εταιρεία «μοιράστηκε» τη συγκεκριμένη τεχνολογία με την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών στο πλαίσιο κοινής ερευνητικής προσπάθειας το 2010, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα εθνικό σύστημα ασφάλειας ικανό να αναλύει τρισεκατομμύρια οντότητες από τον κυβερνοχώρο.

Σε βίντεο που βρίσκεται στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, ο Αμερικανός ειδικός εξηγεί ότι το εξαιρετικά αναλυτικό σύστημα συλλέγει ένα μεγάλο αριθμό πληροφοριών μέσω Facebook, Twitter και Foursquare. Στη συνέχεια αποκτά μια συνολική οπτική για τη ζωή ενός ανθρώπου, τους φίλους του, τις περιοχές που επισκέφθηκε, μέσα σε μόλις λίγα λεπτά, ανάλογα με τις πληροφορίες που έχει μοιραστεί ο χρήστης μέσω social media. 

Τις περισσότερες φορές μάλιστα δεν είναι καθόλου δύσκολο καθώς στις φωτογραφίες που αναρτώνται στα κοινωνικά δίκτυα περιέχονται αναλυτικές πληροφορίες για το μέρος που έχουν τραβηχτεί. Παράλληλα, το πρόγραμμα φτιάχνει ένα είδος διαγράμματος που απεικονίζει τις σχέσεις του ατόμου με άλλα άτομα μέσω Twitter, Facebook ή του Foursquare, μιας εφαρμογής για κινητά  που χρησιμοποιείται από 25 εκατομμύρια ανθρώπους και τους ειδοποιεί για το πού βρίσκονται οι φίλοι τους.

Το διαδίκτυο είναι ένα μέσο ενημέρωσης και ένα σημαντικό εργαλείο επικοινωνίας με άλλους ανθρώπους, το πώς θα το χειριστεί ο καθένας επαφίεται στην δική του κρίση…


Πηγή: Πυγμή

Παρακολουθήστε στο βίντεο τον Αμερικανό ειδικό να εξηγεί πόσο εύκολα διεισδύουν σε πληροφορίες για έναν οποιονδήποτε πολίτη



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Τελικά ο Άλντους Χάξλευ είχε δίκιο. Ο Τζώρτζ Όργουελ είχε υπερτιμήσει την ευφυϊα των ανθρώπων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]