Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ακόμη και τα φέριμποτ ξεπουλάνε στους Tούρκους

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Μετά το ξεπούλημα των ελληνικών μαρίνων στους Τούρκους, φαίνεται πως σειρά έχουν τώρα και τα ελληνικά σκάφη φεριμπότ που εκτελούν τις θαλάσσιες συγκοινωνίες στο Αιγαίο, σύμφωνα με δημοσίευμα του οικονομικού φύλου της τουρκικής εφημερίδας, Star. Η τουρκική εφημερίδα αφού αναφέρει το ξεπούλημα του ελληνικού δορυφόρου Helllas Sat, σε αραβικά συμφέροντα, επισημαίνει ότι τώρα σειρά έχουν τα ελληνικά φέριμποτ για τα οποία οι Τούρκοι έχουν ήδη εκδηλώσει το μεγάλο τους ενδιαφέρον, καθώς το πέρασμα τους σε τουρκικά χέρια είναι ένα ακόμη βήμα για την τουρκική διείσδυση και κυριαρχία στο Αιγαίο. Η τουρκική εφημερίδα υποστηρίζει ότι ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές μεταξύ των Ελλήνων ιδιοκτητών των φεριμπότ και των Τούρκων επενδυτών και αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα να ανακοινωθούν τα θετικά αποτελέσματα αυτών των επαφών. Αντιλαμβάνεται κανείς τι θα γίνει αν οι Τούρκοι καταφέρουν να αποκτήσουν τον έλεγχο των θαλάσσιων συγκοινωνιών στο Αιγαίο.

Μέσα όμως στο γενικό ξεπούλημα σε Τούρκους επενδυτές δεν θα ξέφευγε και η Θεσσαλονίκη. Είναι άλλωστε γνωστή η μεγάλη αδυναμία που έχουν οι Τούρκοι για την Θεσσαλονίκη καθώς θεωρείται η πατρίδα του ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Έτσι σύμφωνα με «ειδική αναγγελία» του Τούρκου δημοσιογράφου, Ersan Çıplak, ειδικευμένου στην οικονομία, σε μια μεγάλη ιστοσελίδα Τούρκων επενδυτών με τον χαρακτηριστικό τίτλο, «MyFikirler», δηλαδή, «Οι Ευκαιρίες μου», αναφέρεται ότι κατόπιν γνωστοποίησης από το Ελληνοτουρκικό Επιμελητήριο, «Yunan- Türk Odası», έχουν βγει στο σφυρί για τους Τούρκους πελάτες τα εξής ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης: Brıstol Special, είκοσι κλινών, στο κέντρο της πόλης, Minerva Boutıque, 34 κλινών, στο κέντρο της πόλης, Phillipion, το γνωστό Φιλίππειο, 92 κλινών, κοντά στα κάστρα, Zaliki, 24 κλινών, στο κέντρο της πόλης, Park Hotel, 56 κλινών, στο κέντρο της πόλης, Nikopolis Hotel, 99 κλινών, κοντά στο αεροδρόμιο, Tourist Hotel, 37 κλινών, στο κέντρο της πόλης, Pella Hotel, 79 κλινών, στο κέντρο της πόλης, Golden Star, 44 κλινών, κοντά στο αεροδρόμιο, Lüksemburg, 38 κλινών, στο κέντρο της πόλης, Capsis Hotel, το γνωστό μεγάλο ξενοδοχείο Capsis, 407 κλινών, στην οδό Μοναστηρίου κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό, Sunbeach Hotel, 122 κλινών, κοντά στο αεροδρόμιο. Φαίνεται πως σε λίγο καιρό στην Θεσσαλονίκη θα φορέσουμε όλοι τούρκικα φέσια, με πρώτο και καλύτερο τον «αξιότιμο» κ δήμαρχο, γνωστό τουρκολάγνο.

Αλλά μεγάλο ενδιαφέρων για το γενικό αυτό ξεπούλημα της Ελλάδας έχουν εκδηλώσει και μεγάλοι τουρκικοί επιχειρηματικοί όμιλοι οι οποίοι έχουν επίσης αναπτύξει τελευταία έντονη κινητικότητα. Έτσι, μετά το εξευτελιστικό ξεπούλημα των ελληνικών μαρίνων στον μεγάλο τουρκικό επιχειρηματικό όμιλο, Doğus Grubu, μεγάλο ενδιαφέρων για αγορές ελληνικών «φιλέτων» που ξεπουλιούνται σε εξευτελιστικές τιμές εκδήλωσε και ο γνωστός μεγάλος επιρρηματικός όμιλος, Koç Grubu. Μάλιστα ο πρόεδρος του ομίλου Koç Grubu, ο Temel Atay, δήλωσε στην εφημερίδα Zaman ότι το πέρασμα της μαρίνας της Μυτιλήνης σε τούρκικα χέρια είναι μόνο η αρχή και ένα καλό παράδειγμα για τις μεγάλες ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Ελλάδα για τους Τούρκους επιχειρηματίες. 
Ενδιαφέρον έχει δείξει και ο όμιλος Çukurova SCA Grubu, ο γενικός διευθυντής του οποίου, Engın Denizmen, ανέφερε στην ίδια εφημερίδα ότι από τον Απρίλιο του 2011 άρχισαν να αναδύονται μεγάλες ευκαιρίες στην Ελλάδα καθώς οι Έλληνες έχουν εκδηλώσει την πρόθεση να… ξεπουλήσουν τα πάντα. Αλλά το ποιο εξευτελιστικό είναι το πολύ χαρακτηριστικό και ειρωνικό δημοσίευμα πάλι της εφημερίδας Zaman, που είναι πρώτη σε κυκλοφορία στην Τουρκία, με το τίτλο, «Yunanıstan askeri bölgeleri de satıyor», δηλαδή η Ελλάδα πουλά ακόμα και στρατόπεδα. Η τουρκική εφημερίδα επικαλείται δημοσίευμα ελληνικής εφημερίδας που έκανε γνωστό ότι περίπου 3.000 στρατιωτικές περιοχές πρόκειται να πουληθούν από το ελληνικό κράτος που προσδοκά να εισπράξει αρκετά εκατομμύρια ευρώ και από αυτό το μεγάλο ξεπούλημα.

Βέβαια δεν μας λένε μετά από όλα αυτά αν θα υπάρχει και ελληνικό κράτος ή θα έχει μετατραπεί σε νεοοθωμανική επαρχία. Αν δεν γίνει κάτι, η κατοχική κυβέρνηση είναι ικανή να ξεπουλήσει και μας τους ίδιους.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]