Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Ο ΓΑΠ «διαιτητής» κόντρας ισλαμιστών - κεμαλικών!

Συνεχίζει να κυβερνά...  διαιτητεύοντας στον κόσμο όλο


Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου μιλούσε για διεθνή ρόλο της χώρας μας, κάνοντάς το όμως πράξη μόνο για τον εαυτό του (χωρίς να είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για την ελληνική ανικανότητα της χώρας να κινητοποιηθεί), είναι βέβαιο ότι δεν εννοούσε το να κάνει τον «διαιτητή» ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση στην Τουρκία!

Ο πρώην πρωθυπουργός, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», βρίσκεται στο κέντρο της διαμάχης που έχει ξεσπάσει στην Τουρκία ανάμεσα στο κυβερνών Ισλαμικό κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και το αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP), με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (Socialist International). Αντικείμενο της σύγκρουση είναι τι είπε και τι δεν είπε ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, σε πρόσφατο ταξίδι – τον περασμένο Ιανουάριο – που πραγματοποίησε στην Κίνα.

Το αστείο στην υπόθεση, είναι ότι αμφότερες οι πλευρές επικαλούνται την ορθότητα όσων υποστηρίζουν τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος καλείται να αναλάβει μια αποστολή… διαμεσολάβησης, από τις δυσκολότερες, αφού δεν επιθυμεί αφενός να λάβει μέρος στην εσωτερική πολιτική διαμάχη στην Τουρκία και αφετέρου δεν έχει κανένα λόγο να χαλάσει τις σχέσεις του με μία από τις δυο πλευρές!

Η όλη υπόθεση έχει και χαρακτηριστικά πολιτικής γελοιότητας και πολύ μας θυμίζει βλακώδεις καβγάδες που ξεσπούν στο ελληνικό Κοινοβούλιο για θέματα που κανονικά δεν θα έπρεπε να μας απασχολούν καθόλου, δεδομένων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα.

Το ζητούμενο λοιπόν είναι τι εννοούσε ο Κιλιτσντάρογλου όταν αναφερόταν στη συνεργασία του Κινεζικού Κομουνιστικού Κόμματος (ΚΚΚ) με τη Σοσιαλιστική Διεθνή! Η εκδοχή του Ερντογάν είναι ότι ο αντίπαλός του δεν ξέρει… που παν τα τέσσερα και νόμιζε ότι το κινεζικό ΚΚΚ είναι μέλος του διεθνούς οργάνου, με την αντιπολίτευση να αντιτείνει, ότι ο πρωθυπουργός, για πολιτικούς λόγους, κάνει «την τρίχα τριχιά», διαστρεβλώνοντας σκόπιμα όσα ανέφερε ο Κιλιτσντάρογλου στην Κίνα.

Ο φοβερός Ερντογάν ρώτησε τον Παπανδρέου κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στην Κωνσταντινούπολη εάν το ΚΚΚ είναι μέλος στη Σοσιαλιστική Διεθνή και αυτός του απάντησε όχι, «καρφώνοντας» μάλιστα τον Έλληνα «φίλο» του, ότι άρχισε να γελάει (κάνε φίλους να δεις καλό)! Μερικές μόνο ώρες μετά την ομιλία του Ερντογάν στη Βουλή, το CHP εξέδωσε ανακοίνωση, υποστηρίζοντας ότι ο αναπληρωτής πρόεδρος, μίλησε με τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος φέρεται να του δήλωσε, ότι το ΚΚΚ είναι «στρατηγικός εταίρος» της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και συμμετέχει στο Συμβούλιο και σε Επιτροπές, ενώ η διάσκεψη για την αλλαγή του κλίματος η Σοσιαλιστική Διεθνής τη διοργάνωσε στην Κίνα!

Η κόντρα είχε και… λίγο από Συρία (αναφέρθηκε ο Ερντογάν), με το CHP να δηλώνει ότι έχει ταυτόσημη θέση με τη Σοσιαλιστική Διεθνή, η οποία «μεταφράζεται» στο ότι αμφότερες οι πλευρές είναι «αντίθετες στην εξωτερική στρατιωτική επέμβαση»…

Πηγή: Defence Point

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]