Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ξεκινάει η μεγάλη κρίση - Οι ξένες πρεσβείες προειδοποιούν...


Οι ξένες πρεσβείες της Αθήνας προειδοποιούν τους πολίτες τους για ελλείψεις σε πετρέλαιο και τρόφιμα.

Οι αλλεπάλληλες απαιτήσεις της τρόικας για νέα μέτρα, οι οποίες τις τελευταίες ημέρες μέχρι την κορύφωση της διαπραγμάτευσης αυξάνονταν με γεωμετρική πρόοδο, δημιούργησαν ερωτήματα όχι μόνο στον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος ούτως ή άλλως είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχουν «κόκκινες γραμμές», αλλά ακόμα και σε ευρωπαϊκούς κύκλους και δη γερμανικούς.

Η απορία των ξένων –μεταξύ των οποίων και αξιωματούχοι των Βρυξελλών– είναι μέχρι πού φτάνουν τα όρια ανοχής του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Συγκεκριμένα, πόσα μέτρα είναι διατεθειμένοι να δεχτούν ακόμα οι πολιτικοί αρχηγοί, με δεδομένο ότι και οι ίδιοι οι δανειστές αναγνωρίζουν πως το Μνημόνιο έχει ισοπεδώσει την ελληνική κοινωνία.

Ζητούν, βέβαια, επιπλέον μέτρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν βλέπουν τι γίνεται. Και το βάθος της ύφεσης γνωρίζουν και την έκταση της ανεργίας και την κατάρρευση της αγοράς.

Έχουν πλήρη επίγνωση ότι οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή, και απόδειξη αυτού είναι ότι, σύμφωνα με απολύτως αξιόπιστες πληροφορίες…

Απόσπασμα από άρθρο στα Επίκαιρα που κυκλοφορούν αύριο Πέμπτη 9/2/2012

Σχόλιο ιστολογίου: Δική μας εκτίμηση είναι πως η έλλειψη σε καύσιμα μπορεί να αντιμετωπισθεί εάν σταματήσει η εξαγωγή καυσίμων της χώρας μας σε αλλες χώρες. Όμως, το μεγάλο πρόβλημα θα είναι η έλλειψη σε τρόφιμα, επειδή θα πυροδοτήσει αγριότητες από ανθρώπους που ήδη βρίσκονται σε κατάσταση πείνας. Εάν προσθέσουμε και τους λαθρομετανάστες σε εκείνους που όχι μόνο δεν θα βρίσκουν, αλλά δεν θα έχουν καν χρήματα να αγοράσουν τρόφιμα, τότε μπορούμε να μιλάμε για καταστάσεις απολύτως εκτός ελέγχου.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]