Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Spiegel: "Το σχέδιο μαστίγιο και καρότο, απέτυχε"


Να μπει «Τέλος στην φαρσοκωμωδία» της ελληνικής διάσωσης ζητά σε κεντρικό του σχόλιο το Der Spiegel, στην διαδικτυακή του έκδοση. Στο σχόλιο υποστηρίζεται ότι τα προγράμματα λιτότητας, τα πακέτα διάσωσης και η αναδιάρθρωση του χρέους δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα, αλλά αντίθετα επιδείνωσαν την κατάσταση της Ελλάδας. «Η οικονομία συρρικνώθηκε και το ποσοστό του χρέους αυξάνεται. Το κράτος και οι τράπεζες έχουν αποκοπεί από την αγορά κεφαλαίων», παρατηρεί το περιοδικό.

Οι εμπλεκόμενες πλευρές αδιαφορούν, συνεχίζοντας τις διαπραγματεύσεις και υπερβαίνοντας το ένα τελεσίγραφο μετά το άλλο, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι οι συζητήσεις τους έχουν λάβει πλέον παράλογα χαρακτηριστικά και ότι θα ήταν καλύτερα να βάλουν τέλος στην φαρσοκωμωδία, γράφει ο Στέφαν Κάιζερ, υπενθυμίζοντας στους αναγνώστες ότι εδώ και εβδομάδες διαπραγματεύεται η ελληνική κυβέρνηση με τη τρόικα για ένα δεύτερο πακέτο στήριξης, μολονότι είναι σαφές ότι και αυτό το πακέτο δεν θα μπορέσει να σώσει την Ελλάδα.

Το σχέδιο «μαστίγιο και καρότο» απέτυχε αποφαίνεται το περιοδικό, υποστηρίζοντας ότι εδώ και μήνες «οι έλληνες πολιτικοί και οι αυτόκλητοι σωτήρες στο Βερολίνο το Παρίσι και τις Βρυξέλλες ανταλλάσσουν ψέματα». Μετά από κάθε πακέτο διάσωσης ακολουθεί ένα άλλο «και οι υποσχέσεις δεν τηρούνται ποτέ».

Ας προσπαθήσουν να δουν την αλήθεια μια φορά και οι δύο πλευρές που διαπραγματεύονται και να αντιληφθούν ότι η μόνη έντιμη λύση είναι μια περιεκτική απομείωση του ελληνικού χρέους δηλαδή μια χρεοκοπία, αναφέρει το σχόλιο του Der Spiegel.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]