Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Spiegel: Για τη Merkel η Ευρωζώνη δεν είναι όραμα αλλά… ευρώ

Νέα σφοδρή επίθεση κατά της Γερμανίδας Καγκελαρίου Α. Μerkel, για τη στάση της έναντι της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, εξαπολύει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
«Μια παγωμένη καρδιά για την Ευρώπη – Η ψύχραιμη προσέγγιση της Merkel στην κρίση» είναι ο τίτλος του νέου δημοσιεύματος του γερμανικού περιοδικού.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, η Καγκελάριος έχει την περισσότερη δύναμη στην Ευρώπη σε σχέση με όλους τους προκατόχους της. Δεν διαθέτει πάθος στη σχέση της με την ΕΕ, αλλά αντίθετα υιοθετεί μια στρατηγική που μόνο ως… παιδαγωγικός ιμπεριαλισμός μπορεί να χαρακτηριστεί. Η Μerkel αντιμετωπίζει την Ευρωζώνη, ως… χαρτονομίσματα του ευρώ και τίποτα περισσότερο!

«Η μοίρα της Ευρώπης βρίσκεται στα χέρια της Καγκελαρίου», σημειώνει στη συνέχεια το περιοδικό και εξηγεί: Όλα τα ευρωπαϊκά βλέμματα είναι στραμμένα επάνω της.
«Κανένας άλλος πολιτικός δεν έχει προκαλέσει τόσο μεγάλες προσδοκίες, ούτε έχει πυροδοτήσει τέτοια οργή, όσο η Merkel», τονίζει μεταξύ άλλων το Spiegel.

«Εάν το ευρώ διασωθεί, η Μerkel είναι εκείνη που θα πιστωθεί τη μεγαλύτερη επιτυχία. Εάν πάλι το ευρώ καταρρεύσει εκείνη θα είναι ο άνθρωπος που θα αναλάβει το μεγαλύτερο βάρος στους ώμους της».

«Για τη Merkel η Ευρωζώνη δεν είναι όραμα ή λαχτάρα. Για την Καγκελάριο το ευρώ δεν είναι ζήτημα καρδιάς. Είναι χρήμα… είναι ευρώ, χαρτονόμισμα ή σεντ», υποστηρίζει χαρακτηριστικά το Spiegel.

Kαι αυτό γεννά το εξής μεγάλο ερώτημα: Μπορεί αυτή η γυναίκα να σώσει την Ευρώπη και να την βγάλει από την κρίση;
 
Η Μerkel, συνεχίζει το γερμανικό περιοδικό, έχει την τάση να μεταχειρίζεται τις υπερχρεωμένες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ελλάδα, σαν να είναι… ανυπάκουα παιδιά, τα οποία πρέπει να επανέλθουν στην τάξη.

Τι μπορεί να κάνει η Καγκελάριος για την Ελλάδα, όταν υπάρχουν δύο θεωρίες για τη χώρα αυτή;

Το Spiegel απαντά: Σύμφωνα με την πρώτη θεωρία, εάν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, τότε θα παρασύρει στην κατάρρευση και τις άλλες χώρες του νότου. Σύμφωνα με τη δεύτερη θεωρία, η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι αναγκαία, προκειμένου η Ευρωζώνη να «καθαρίσει» από τους αδύναμους και να προχωρήσει στην πραγματική ανάκαμψη και αναγέννηση….

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]