Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι εντολοδόχοι αποκαλύπτονται. Η Ελλάδα θα θωρακιστεί;


Γίνονται κατασχέσεις σε ακίνητα, ενώ προωθούνται τα ενοίκια. Ακριβώς όπως σε σοβιετικού τύπου καθεστώτα, όπου η προσωπική ιδιοκτησία έμοιαζε με ανέκδοτο. Οι φόροι υψηλοί, με την κατανάλωση να πέφτει, σύμφωνα με το Εconomist, κατά πέντε μονάδες από το 2008. Εννοείται την νύφη την πληρώνουν τα μικρά καταστήματα με τα μεγάλα εμπορικά κέντρα να τα πάνε πολύ καλύτερα. Ενοίκιο πληρώνουμε ακόμα και για τα αυτοκίνητά μας, κάτι που ονομάζουν τέλη κυκλοφορίας. 

Το κράτος δεν μας ανήκει, όπως δεν ανήκει και στους πολιτικούς, οι οποίοι λαμβάνουν εντολές, μέσω υπαλλήλων, από εντολοδόχους, που ούτε καν τους έχουν δει. Αδυνατούν να τα βάλουν ακόμα και με τους βολεμένους του πελατειακού κράτους, που στην σκέψη ότι θα χάσουν τα προνόμιά τους απειλούν «θεούς και δαίμονες» και εν τέλει περνάει το δικό τους (βλ. θέμα με υπαλλήλους της Βουλής). 

Χρειάζεται ισχυρός ηγέτης με άξιο και νέο προσωπικό να τον στελεχώνει, προκειμένου, στα πλαίσια της πολιτικής, να γίνει μετωπική με το όποιο κατεστημένο που εμποδίζει την Ελλάδα να εκμεταλλευτεί τις συγκυρίες της εποχής. Επαγγελματισμός, οργάνωση, λογική σκέψη, αφιλοκέρδεια και αξιοκρατία εντός, στρατηγικός σχεδιασμός, εξωστρέφεια, πολυδιάστατη πολιτική εκτός. Και για τα δύο απαιτείται όμως αποφασιστικότητα. 

Οι «άγνωστοι» εντολοδόχοι θα γίνουν σύντομα γνωστοί! 
Ποια Ελλάδα θα τους αντιμετωπίσει; 

Πηγή: Πυγμή
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]