Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Γαλλία προετοιμάζει το έδαφος για "γάμους" μεταξύ ομοφυλοφίλων

…απαγορεύοντας τη χρήση των λέξεων "μητέρα" και "πατέρας" σε επίσημα έγγραφα. Θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες;

Toυ Dave Bohon
New American
1η Οκτωβρίου 2012

Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους


Η Γαλλία δρομολογεί την απαγόρευση της χρήσης των λέξεων "μητέρα" και "πατέρας" σε νομικά και άλλα δημόσια έγγραφα, στα πλαίσια της εφαρμογής του σχεδίου νομιμοποίησης των "γάμων" μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου και της απονομής ίσων δικαιωμάτων στις υιοθεσίες, τόσο στα παραδοσιακά όσο και στα ομοφυλοφιλικά ζευγάρια. 

Σύμφωνα με την πρόταση, η οποία προωθείται επιθετικά και με γοργό ρυθμό από τον Γάλλο Πρόεδρο Francois Hollande, μεταξύ άλλων, ο όρος "γονείς" θα αντικαταστήσει τις λέξεις "μητέρα" και "πατέρα" σε τελετές γάμου, οι οποίες στο εξής δεν θα διαφέρουν, ανεξάρτητα από το εάν ο γάμος που τελείται είναι μεταξύ παραδοσιακών ζευγαριών ή ομοφυλοφίλων.

Σύμφωνα με το Christian Institute της Βρετανίας, μέσα στον Οκτώβριο πρόκειται να υποβληθεί  ένα νομοσχέδιο για έγκριση στο υπουργικό συμβούλιο του Προέδρου Hollande, το οποίο θα ορίζει τον γάμο ως "σύζευξη δύο ανθρώπων, διαφορετικού ή του ίδιου φύλου".

Η Καθολική Εκκλησία της Γαλλίας έχει εκφράσει την έντονη αντίθεσή της στους "γάμους" μεταξύ ομοφυλοφίλων. Ο Καρδινάλιος Philippe Barbarin προειδοποίησε για τις ολέθριες συνέπειες που θα έχει αυτή η νέα πραγματικότητα που θα υπάρξει στη γαλλική κοινωνία. Ο Barbarin δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio Free Christianity:

"Ο γάμος μεταξύ ομοφιλόφιλων θα σημάνει την πλήρη κατάρρευση της κοινωνίας. Θα μπορούσε να έχει αμέτρητες συνέπειες. Στη συνέχεια θα θέλουν να δημιουργήσουν ζευγάρια με τρία ή τέσσερα μέλη. Και μετά από αυτό, ίσως μια μέρα να πέσει και το ταμπού της αιμομιξίας".

Η Καθολική Εκκλησία της χώρας έχει δημοσιεύσει μια προσευχή που περιλαμβάνει την εξής παραίνεση: 

"Τα παιδιά δεν θα πρέπει να υφίστανται τις συνέπειες των επιθυμιών και των συγκρούσεων των ενηλίκων, ώστε να μπορούν να επωφεληθούν πλήρως από την αγάπη της μητέρας και του πατέρα τους".

Επιπλέον, ο Πάπας Βενέδικτος κάλεσε 30 Γάλλους επισκόπους στην Ιταλία, προκειμένου να τους ενθαρρύνει στον αγώνα της Καθολικής Εκκλησίας για την προστασία του θεσμού του γάμου. Ο Πάπας είπε στους ιεράρχες:"Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μια πραγματική πρόκληση".

Εκπροσωπώντας τις απόψεις όσων επιθυμούν τη νομιμοποίηση των "γάμων" μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου στη χώρα, χωρίς να ερωτηθούν οι πολίτες, η υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας, Christiane Taubira, έκανε την εξής αμφιλεγόμενη δήλωση:

"Ποιος είναι αυτός που τολμάει να προδικάσει ότι ένα ετεροφυλόφιλο ζευγάρι είναι ικανό να μεγαλώσει ένα παιδί καλύτερα από ό,τι ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι, που θα εγγυάται καλύτερες συνθήκες για την ανάπτυξη του παιδιού"

Η Taubira ισχυρίστηκε ότι "αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι το συμφέρον του παιδιού είναι το πρώτιστο μέλημα της κυβέρνησης".

Ο Γάλλος επίσκοπος Dominique Rey ζήτησε από την κυβέρνηση να επιτρέψει στους πολίτες της Γαλλίας να αποφασίσουν σχετικά με τον ορισμό της λέξεως "γάμος", όπως τον προτείνει η κυβέρνηση. 

"Επιβάλλεται η διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος, το οποίο θα επιτρέψει μια ουσιαστική συζήτηση, έτσι ώστε να βεβαιωθούν οι πολίτες ότι η κυβέρνηση δεν πράττει τυφλά, ευρισκόμενη στο έλεος κάποιων λόμπυ", είπε. "Η πλειοψηφία του πληθυσμού συμφωνεί με την παραδοσιακή άποψη του γάμου".
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

  1. Όποιος νομίζει ότι έτσι ξαφνικά τσίμπησε μια μύγα τους πανταχού προέδρους και πρωθυπουργούς και "συμπάθησαν" τους ντιγκιντάγκες (που έλεγαν και οι παλιοί μας κωμικοί), καλό είναι να βγει από την αφέλειά του. Τον θεσμό του γάμου χτυπούν οι εγκληματίες αυτοί και έχουν βάλει την οικογένεια στο μάτι. Και αυτό, συνέλληνες, είναι Ο,ΤΙ πιο ύπουλο επιχειρείται σήμερα. Σκάβουν τα ίδια τα θεμέλια της κοινωνίας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κωδικός ΤΗΛΟΣ για οσους διαθέτουν μνημη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην Τήλο κανόνισε ο Γιώργος με κάτι φιλαράκια του να έλθουν δύο ομοφιλόφιλοι εις γάμου κοινωνίαν. Δοκίμασε την "θερμοκρασία" των "υδάτων" δηλαδή τις αντιδράσεις μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν αποδειχτούμε "ελαστικοί", θα προχωρήσουν και στην νομιμοποίηση της παιδοφιλίας. Μπορεί να σας φαίνεται τερατώδες σήμερα, αλλά με συστηματική "ελαστικοποίηση" έχουμε δεχτεί πολλά τερατώδη. Πριν από 20 χρόνια ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας όριζε την ομοφυλοφυλία ως μη φυσιολογική κατάσταση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπορει οι γάλλοι να μην θεωρούνται παραδοσιακοί και να δηλώνουν άθεοι κατά τα 2/3 αλλά το να εξαφανίζεις τις λέξεις μητέρα και πατέρας από τα δημόσια έγγραφα πάει πολύ. Είναι φανερό ότι κάπου το πάνε και αυτό το κάπου είναι μια επικίνδυνη φάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ξερετε τετοιου ειδους ειδησεις καλα θα κανετε να μην τις αφηνετε τοσο καιρο αναρτημενες διοτι ειναι διαφθορα!!!!μια δυο μερες το πολυ,πραγματι στη αρχη μου εκανε εντυπωση αρνητικη,μετα απο τοσο καιρο,ουτε που το κοιταω,καταλαβατε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνεις μεγάλο λάθος. Tη διαφθορά και την διάλυση της κοινωνίας πάνε άλλοι να τη φέρουν στη χώρα μας και μάλιστα με ύπουλο τρόπο. Καθήκον του κάθε σοβαρού ιστολογίου είναι να ενημερώνει τους πολίτες για τις τάσεις που αναπτύσσονται συντονισμένα μέσα στην Ε.Ε. και να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

      Διαγραφή
    2. "να μην τις αφηνετε τοσο καιρο"διοτι δρα αντιθετα, το ματι συνηθιζει στην εικονα και αδιαφορει.Ενω εαν ειναι κατα χρονικα διαστηματα η συγκεντρωση του νου επανερχεται...καταλαβατε???με καλη προθεση.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]