Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μετακινούν οι ένοπλοι μισθοφόροι το αρχηγείο τους από την Τουρκία στη Συρία;


Ψυχολογικός πόλεμος, τακτική των δυτικών ΜΜΕ ή πραγματικότητα; Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι μισθοφόροι "επαναστάτες" φέρονται να έχουν μετακινήσει το κέντρο διοίκησής τους στην κεντρική Συρία.

RT News
23 Σεπτεμβρίου 2012
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους


Σύμφωνα με ανακοίνωση της μεγαλύτερης ομάδας μισθοφόρων που δρα μέσα στη Συρία αυτή τη στιγμή, έχει μετακινηθεί το κέντρο διοίκησης τους από τα τουρκικά σύνορα στην κεντρική Συρία προκειμένου να προετοιμαστούν για μια επίθεση εναντίον του συριακού στρατού του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ στη Δαμασκό. Οι ένοπλοι του "Ελεύθερου Στρατού της Συρίας" έκαναν την ανακοίνωση αυτή μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει τρόπος να εξακριβωθεί αν η πληροφορία αυτή ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον καταριανό τηλεοπτικό σταθμό Al-Jazeera, είναι το πρώτο βιντεοσκοπημένο μήνυμα από συριακό έδαφος που κυκλοφόρησε ο απαρτιζόμενος από ξένους μισθοφόρους "Ελεύθερος Στρατός της Συρίας" από τότε που η ομάδα εγκατέστησε ένα κέντρο διοίκησης στην Τουρκία πριν από 19 μήνες. Το μήνυμα των ένοπλων:
"Προς το λαό της Συρίας, τους μαχητές της ελευθερίας και όλες τις ένοπλες ομάδες! Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι το αρχηγείο του "Ελεύθερου Συριακού Στρατού" έχει μετακινηθεί στη Συρία μετά από συνεννόηση με άλλες ταξιαρχίες και διαδικασίες  με τις οποίες εξασφαλίσαμε το ότι οι απελευθερωμένες περιοχές της χώρας θα είναι ασφαλείς και με την ελπίδα να ξεκινήσουμε την επίθεση στη Δαμασκό", δήλωσε στην κάμερα ο διοικητής του "Ελεύθερου Συριακού Στρατού", Riyad al-Assad.

Ο ταξίαρχος Mustafa al-Sheikh, ο οποίος ηγείται του Στρατιωτικού Συμβουλίου των ένοπλων μισθοφόρων, δήλωσε ότι η κίνηση έγινε την περασμένη εβδομάδα, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψε την ακριβή τοποθεσία των νέων εγκαταστάσεων, σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press. Είπε επίσης ότι η κίνηση σχεδιάστηκε με σκοπό να ενώσει όλες τις ομάδες ένοπλων στην Συρία.

Καθώς ο "Ελεύθερος Συριακός Στρατός", τον οποίο υποτίθεται απαρτίζουν Σύριοι του εξωτερικού, συνεχίζει τις συγκρούσεις για την ανατροπή του προέδρου της Συρίας, ο Riyad al-Assad κατέστησε σαφές ότι η διεθνής κοινότητα δεν θα πρέπει να αναμιγνύεται σε υπερβολικό βαθμό στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας.

"Από τότε που εγκαταλείψαμε τη χώρα μας, έχουμε υποστεί τις συνέπειες κάθε είδους περιφερειακών και διεθνών παρεμβάσεων και πολιτικών πιέσεων, με αποτέλεσμα να απομονωθούμε. Ο στόχος τους ήταν να βάλουν τον "Ελεύθερο Συριακό Στρατό" στη θέση του Άσαντ όταν αυτός θα φύγει, αλλά εμείς δηλώσαμε κατηγορηματικά και καταστήσαμε σαφές ότι ποτέ δεν θα προδώσουμε τον λαό μας. Επαναλαμβάνουμε ότι μόνο ο συριακός λαός θα πρέπει να αποφασίσει για το μέλλον του", είπε ο αρχηγός των έμμισθων ενόπλων.

Μεθοριακές μάχες


Καθώς οι συγκρούσεις συνεχίζονται για 18ο μήνα, ο επικεφαλής του "Συριακού Εθνικού Συμβουλίου", Abdel Basset Sayda, έχει προειδοποιήσει ότι οι πολεμικές συγκρούσεις είναι πιθανό να ενισχύσουν τις εξτρεμιστικές επιθέσεις σε γειτονικά κράτη.

Η ομάδα ακτιβιστών "Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού" ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 38 άτομα σκοτώθηκαν από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας το Σάββατο, καθώς οι μάχες πλησίαζαν όλο και περισσότερο προς τα σύνορα της Συρίας.

Στα σύνορα Ιορδανίας-Συρίας, Ιορδανοί συνοριοφύλακες συγκρούστηκαν με μια ένοπλη ομάδα, με αποτέλεσμα να συλληφθούν οι ένοπλοι.

Στο Λίβανο, οι αντάρτες επιτέθηκαν σε θέση του στρατού στην περιοχή Arsal κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση των λιβανικών Ε.Δ.:
"Είναι η δεύτερη φορά σε λιγότερο από εβδομάδα που οι ένοπλοι του "Ελεύθερου Συριακού Στρατού" μπήκαν σε λιβανικό έδαφος. (…) Η ηγεσία του στρατού μας δεν θα επιτρέψει σε οποιονδήποτε να χρησιμοποιήσει το έδαφος του Λιβάνου προκειμένου να εμπλέξει τη χώρα μας σε γεγονότα που εξελίσσονται σε γειτονικές χώρες. Επιβεβαιώνουμε την αποφασιστικότητά μας να προστατεύσουμε το έδαφος του Λιβάνου".

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]