Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αν δεν είναι ανίκανοι, τότε είναι επικίνδυνοι


Επέτρεψαν να μεγιστοποιηθεί η έκθεση της χώρας σε οικονομικό κίνδυνο, ενώ την ίδια στιγμή απομάκρυναν τον ίδιο κίνδυνο από τις ξένες τράπεζες

Ελληνικά ομόλογα ονομαστικής αξίας 110 δις Ευρώ ξεφορτώθηκαν οι ξένες τράπεζες από τον Ιανουάριο του 2010 έως και πριν την εφαρμογή του PSI και τα ομόλογα αυτά σε σημαντικό ποσοστό αγοράστηκαν μέσω της δευτερογενούς αγοράς από Ελληνικές τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία με αποτέλεσμα να υποστούν τεράστιες απώλειες από το «κούρεμα».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε στην Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Προκόπη Παυλόπουλου, στις 31.12.2009 ο εγχώριος τομέας (συμπεριλαμβανομένης και της ΤτΕ) κατείχε ομόλογα ονομαστικής αξίας 56,9 δισ. ευρώ, στο τέλος του 2011 το ποσό είχε ανέλθει σε 86,2 δισ. ευρώ, δηλαδή αγόρασε ομόλογα 30 δις Ευρώ Αντίστοιχα, το χαρτοφυλάκιο των αλλοδαπών τραπεζών σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου απομειώθηκε από 141,5 δισ. ευρώ στις 31.12.2009 σε 45,9 δισ. ευρώ στις 31.12.2010 δηλαδή πούλησαν περί τα 95 δις Ευρώ.

Με αυτά τα δεδομένα σύμφωνα με τον κ. Παυλόπουλο «κατά την ίδια περίοδο που η τότε κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου και πρωτίστως ο τότε υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου εξόρκιζαν κάθε έννοια αναδιάρθρωσης του χρέους, οι αλλοδαπές τράπεζες «ξεφόρτωναν» τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία αγόραζαν οι Ελληνικές Τράπεζες και ιδίως τα Ασφαλιστικά Ταμεία και οι ιδιώτες αποταμιευτές που, όπως αποδεικνύεται σήμερα, υπήρξαν τα κυριότερα θύματα από τις απώλειες του PSI».


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. H ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ PSI.
    http://www.youtube.com/watch?v=F0rz2fnLDkM&feature=player_embedded#t=84s

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]